یزد پورتال
12 فروردین 1403 - 00:17

در نشست استاندار یزد با رسانه‌های تفت چه گذشت؟

نشست خبری استاندار یزد و ۲۳ مدیر استانی با خبرنگاران شهرستان تفت برگزار و مسائل مربوط به این شهرستان مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، مهران فاطمی در نشست خبری با خبرنگاران شهرستان تفت که از سری نشست‌های خبری شهرستانی برگزار شد در ارتباط با ضرورت برگزاری نشست‌های خبری ویژه هر شهرستان اظهار داشت: گزارش‌های مربوط به رخدادها و مسائل شهرستان‌ها توسط فرمانداران و مدیران دستگاه‌ها به ما ارائه می‌شد اما نیاز بود که از سوی خبرنگاران هم مباحث مربوط به هر شهرستان را دریافت کنیم.

وی با بیان اینکه رونق بخشیدن به فضای نقد و رسانه در شهرستان‌ها اهمیت بالایی دارد گفت: با توجه به حضور خبرنگاران در میان مردم ممکن است اشراف اطلاعاتی خبرنگار از برخی مدیران هم بیشتر باشد و به همین دلیل اهمیت داشت که نظرات خبرنگاران را در این حوزه جلب کنیم.

استاندار یزد خاطرنشان کرد: برای حل مسئله آب شهرستان تفت یک سری اقدامات کوتاه مدت و یک سری اقدامات بلندمدت و زیرساختی متصور است که بحث بلندمدت آن مربوط به خط انتقال آب برای دو شهرستان تفت و مهریز و پروژه‌های نهضت ملی مسکن است.

فاطمی تصریح کرد: یک سری اقدامات کوتاه‌مدت هم در نظر گرفته شده که یک بخش آن بحث ایجاد ظرفیتی از خط موجود با تغییراتی در شبکه و استفاده از ظرفیت خالی موجود است تا بتوان حداکثر 10 لیتر بر ثانیه را به این شهرستان منتقل کنند و نکته دوم هم این است که بتوان با هماهنگی صورت گرفته، بتوان چاه جدیدی حفر کرد و کمبود آب را رفع کند.

وی افزود: با این وجود باید توجه داشته باشیم که شهرستان تفت به لحاظ منابع آبی با مشکل جدی روبرو هست و اگر حتی شبکه هم ایجاد شود آبی نیست که بتوان در این شبکه از آن استفاده کرد.

استاندار یزد در ارتباط با معدن مس دره زرشک گفت: بحث معادن و فعال‌سازی آن، از راهبردهای نظام است و در قوانین برنامه‌هم آمده و از راهبردهای رهبر معظم انقلاب و دولت است، منتهی برای برداشت از این معادن چند ملاحظه را باید مدنظر داشت که بحث زیست محیطی و ملاحظات اجتماعی جزو آن هستند و مردم مناطق تحت تاثیر باید از عواید این معادن بهره‌مند شوند.

فاطمی تصریح کرد: در بحث زیست محیطی هم باید ارزیابی دقیقی در ارتباط با آن با مطالعات انجام شود و در ارتباط با این معدن مطالعات ناقصی صورت گرفت و مشاور به سوالات پاسخ کامل نداد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تاکید ما این است که پرونده باز در استان نباید داشته باشیم و بهره برداری یا عدم بهره برداری این معدن باید مشخص شود، پیگیری کردیم و شرکت ملی مس موظف شد بر اساس شرح خدماتی که وزارت نیرو می‌دهد و شرکتی که این وزارت معرفی می‌کند مطالعات را انجام دهد و سازمان محیط زیست هم بر اساس این مطالعات نظر نهایی خود را اعلام کند.

استاندار یزد گفت: اینکه بخواهیم بگوییم از این معدن که 400 میلیون تن ذخیره مس دارد استفاده شود یا نشود باید بر اساس دلیل اعلام کنیم و حتما باید مراحل ارزیابی زیست محیطی و ملاحظات اجتماعی آن دنبال شود.

درخواست معاون سیاسی استاندار یزد از رسانه‌ها

علی اکبر عزیزی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد هم در این نشست اظهار داشت: برخی اوقات ما مجبور می‌شویم برای حفر چاه آب شرب حمایت‌های لازم را انجام دهیم  گفت: بعضا حفر این چاه‌ها با نارضایتی‌های اجتماعی روبرو می‌شود و از رسانه‌ها درخواست داریم با توجه به اینکه این حفر چاه مربوط به بخش شرب است، همراهی لازم با مدیریت استان و شهرستان در زمینه رفع نارضایتی اجتماعی را داشته باشند.

وی در ارتباط با بحث حوزه انتخابیه شهرستان تفت با بیان اینکه بحث افزایش نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در دوره قبل مطرح شد گفت: در حال حاضر شهرستان‌های یزد، اشکذر و زارچ با بالغ بر 700 هزار نفر جمعیت یک نماینده، شش شهرستان با بیشترین وسعت در میان حوزه‌های انتخابیه یک نماینده، تفت و میبد یک نماینده و اردکان هم یک نماینده دارند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد گفت: طرح افزایش 40 نماینده به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شد و امیدوار بودیم که این طرح به نتیجه برسد که انجام نشد و به این دوره مجلس رسید و در صورتی که در این دوره تصویب شود، تعداد نمایندگان یزد از 4 نماینده به 6 نفر می‌رسد.

شبکه آب شهرستان تفت با مشکل جدی روبرو است

محمدجواد ابوالحسینی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد با اشاره به اینکه شبکه آب شهرستان تفت با مشکل جدی روبرو است گفت: در حال حاضر امکان حفر چاه جدید در این شهرستان وجود ندارد و اصل موضوع برای رفع مشکل این است که بحث خط انتقال تفت و مهریز مصوب شده که هم این دو شهرستان و هم پروژه‌های نهضت ملی را برای پس از ساخت و زمان بهره‌برداری پوشش می‌دهد.

وی ادامه داد: این پروژه کار بسیار بزرگی است ولی شروع شده اما در تابستان‌های امسال و سال آینده قطعا همچنان با مشکل پیک روبرو هستیم و باید با همراهی اجتماعی زمینه‌ای به وجود آوریم که 20 لیتر آب برای این شهرستان تامین کنیم و 5 لیتر دیگر هم با بهبود پمپ‌ها تامین شود تا بتوانیم این دو سال را پشت سر بگذاریم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد در ارتباط با اورژانس بیمارستانی شهرستان تفت اظهار داشت: در آبان 1400 نخستین بازدید این پروژه در این دولت انجام شد که تنها اسکلت و برخی دیوارهای آن انجام شده بود و تا به الان با هزینه کرد بالغ بر 37 میلیارد تومان پیشرفت بسیار خوبی در این مجموعه انجام گرفته است.

ابوالحسینی ادامه داد: امسال به تامین مالی این پروژه خوشبین هستیم و در صورتی که این تزریق اعتباری انجام شود تلاش داریم که تا ایام الله دهه مبارک فجر بتوانیم این پروژه را به بهره برداری برسانیم.

وی افزود: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در حوزه شهرستان تفت رخ داده آسفالت معابر روستایی شهرستان است که به میزان قابل توجهی آسفالت انجام شده که رضایت روستاییان را به دنبال داشته است.

7 ابرپروژه راهسازی در استان یزد در حال اجراست

مجید دهقانی‌زاده رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد هم در این نشست اظهار داشت: این حجم از پروژه‌هایی که در حال حاضر در استان یزد به مرحله اجرا وارد شده در هیچ دوره‌ای سابقه نداشته و به عنوان نمونه هیچ زمانی هفت ابرپروژه راه در استان به صورت همزمان درحال اجرا نبوده است.

وی تصریح کرد: اگر به روال عادی می‌خواستیم پیش برویم هرگز چنین پروژه‌هایی نه در حوزه آبرسانی و نه در حوزه راه شهرستان رخ نمی‌داد و صرفا با پیگیری‌های جهادی استاندار و مدیران استان و انجام دو سفر رئیس جمهور به استان این پروژه‌ها اجرایی شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد با بیان اینکه تقریبا تمام اعتبارات در نظر گرفته شده در سفر نخست رئیس جمهور به استان یزد پرداخت شده گفت: دو شهرستان تفت و مهریز به ویژه در تابستان رفت و آمد افراد غیر ساکن را شاهد هستند ولی طبق قانون ملاک جمعیتی همان سرشماری است که در سال 95 انجام گرفته ولی پیگیری‌های زیادی برای افزایش زیرساخت‌ها و اعتبارات این دو شهرستان انجام گرفته است.

دهقانی زاده خاطرنشان کرد: این مسئله به صورت ویژه دیده شده و سعی کردیم که به این دو شهرستان در زمینه اعتبارات کمک لازم را انجام دهیم و بتوانیم جبرانی برای تکمیل زیرساخت‌های آن انجام دهیم.

وی گفت: در سال 99 مجموعا 20 میلیارد تومان عواید ارزش افزوده میان شهرداری‌ها توزیع شد اما این آمار در یازده ماهه سال گذشته به بیش از 110 میلیارد تومان رسید که نشان دهنده پیگیری‌های بسیار زیادی است که در این حوزه انجام گرفته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد تصریح کرد: همچنین در سال 99 مجموعه اعتبارات استانی شهرستان تفت 37 میلیارد تومان بود که این اعتبارات در سال گذشته به 220 میلیارد تومان رسیده و افزایش نزدیک به هفت برابری را نشان می‌دهد.

دهقانی‌زاده خاطرنشان کرد: همچنین اعتبارات سفر نخست رئیس جمهور به استان یزد برای شهرستان تفت 385 میلیارد تومان بوده که محقق شده و این اعتبارات هم جدای از اعتبارات استانی شهرستان است.

1575 نفر در نهضت ملی مسکن تفت تایید نهایی شدند

احسان خواجه‌رضائی مدیرکل راه و شهرسازی یزد هم در این نشست در ارتباط با مسائل مطرح شده توسط خبرنگاران در حوزه پروژه‌ها نهضت ملی مسکن اظهار داشت: در شهرستان تفت بالغ بر چهار هزار و 800 متقاضی ثبت نام کردند که یک هزار و 575 نفر تاکنون تایید نهایی شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه احصاء زمین برای تمامی این افراد به صورت کامل انجام شده و جانمایی لازم در ارتباط با این پروژه صورت گرفته تصریح کرد: با تغییر پیمانکار در پروژه‌های آپارتمانی این شهرستان، سرعت خوبی به پروژه داده شد و کیفیت ساخت پروژه‌ها هم قابل قبول است.

مدیرکل راه و شهرسازی یزد خاطرنشان کرد: در ارتباط با زیرساخت‌های پروژه 43 هکتاری نهضت ملی مسکن در شهرستان تفت مشکلی در زمینه برق وجود ندارد و در ارتباط با بحث آب این پروژه هم با توجه به تنش آبی که ممکن است در تابستان پیش آید تلاش کردیم که از آب شرب برای ساختمان سازی استفاده نشود و از چاه های غیرشرب برای این منظور استفاده کنیم.

عدم استفاده از آب شرب برای ساخت و ساز پروژه‌های مسکن تفت

نادریان‌زاده مدیرکل بنیاد مسکن یزد هم در این نشست با اشاره به اینکه در سایت نهضت ملی مسکن شهرستان تفت مشکل خاصی وجود ندارد و آماده‌سازی‌های لازم و تحویل زمین انجام گرفته است.

وی ادامه داد: در حوزه زیرساخت‌ها هم در زمینه برق کمی عقب هستیم و در زمینه آب برای ساخت‌و‌ساز هم برنامه‌ریزی‌های لازم برای عدم استفاده از آب شرب انجام گرفت و از آب‌هایی که قابلیت شرب ندارند برای این منظور به صورت تانکر آب به پروژه‌ها منتقل می‌شود.

اجرای طرح قرارگاه امام حسن مجتبی برای آب‌رسانی به 266 روستا

علمدار مدیرعامل آبفا استان یزد هم در ارتباط با مسائل مطرح شده در حوزه آب شهرستان تفت اظهار داشت: در شهرستان تفت 11 حلقه چاه داریم که 60 لیتر از آن گرفته می‌شود و نزدیک به 50 لیتر هم از آب انتقالی برای شهرستان در نظر گرفته می‌شود که به دلیل کمبود حدود 50 لیتر در ثانیه، آب مورد نیاز در فصول گرم از چاه‌های کشاورزی استفاده می‌شود.

266 روستایی که با مشکل آب شرب روبرو هستند در طرح قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) قرار گرفته‌اند که بتوانیم به آنها آب‌رسانی انجام دهیم که تاکنون بالغ بر 40 روستا اجرایی شده و در دو فاز دیگر هم مابقی روستاها آب‌رسانی خواهند شد و برای این پروژه بالغ بر دو هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

اخلاق رسانه‌ای در شهرستان تفت به خوبی رعایت می‌شود

احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد هم در این نشست اظهار داشت: از رسانه‌هایی که امکان دریافت مجوز نداشتند درخواست کردیم که مشخصات خود را در بانک اطلاعاتی اعلام شده ثبت کنند.

شهرستان تفت یکی از نقاطی است که در حوزه رسانه کمترین مشکلات را داریم و علیرغم فعالیت خوبی که در میان اهالی رسانه وجود دارد، خوشبختانه اخلاق رسانه‌ای به خوبی رعایت می‌شود.

آب پشت سیل‌بندهای تفت به سمت قنوات هدایت شد

ملک‌زاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد هم در ارتباط با بحث مطرح شده در حوزه علت عدم ماندگاری آب در پشت سیل‌بندهای شهرستان تفت گفت: سیل‌بندها اصولا کارکرد حفظ آب و نگهداری آن را ندارند.

وی ادامه داد: در صورتی که آب پشت این سیل‌بندها قرار بگیرد و باران دیگری داشته باشیم این سیل‌بندها کارکرد خود را از دست می‌دهند و نمی‌توانند جلوی سیل‌های احتمالی را بگیرند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد افزود: تمام آب‌های پشت سیل‌بندها هم از طریق مسیر و شیرهای تخلیه به سمت قنوات هدایت شدند تا به منابع آب زیرزمینی هدایت شوند و بتوانیم از آن استفاده لازم را داشته باشیم.

اجرای 75 پروژه در حوزه راهداری شهرستان تفت

رستگاری مدیرکل راهداری یزد هم در این نشست اظهار داشت: در سال 1400 راه‌های استان به ویژه در حوزه شهرستان تفت وضعیت خوبی نداشت و در ابتدای سال 401 هم سیل سنگینی داشتیم که عملا زیرساخت‌ها را با مشکل جدی روبرو کرد.

وی افزود: با توجه به سیلی که داشتیم از کل 100 میلیارد تومان اعتباری که در اختیار راهداری داشتیم، 74 میلیارد تومان را به شهرستان تفت اختصاص دادیم تا در درجه اول نقاط حادثه خیز را رفع کنیم و علاوه بر آن به بحث روکش آسفالت هم توجه لازم را داشته باشیم.

مدیرکل راهداری یزد افزود: در دو سال گذشته 75 پروژه در شهرستان تفت داشتیم که به صورت میانگین بالای 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و اعتبار آن هم 340 میلیارد تومان است و نسبت به دوره‌های قبل رشد بسیار بسیار زیادی را نشان می‌دهد.

رستگاری تصریح کرد: یکی از اقداماتی که در این دو سال صورت گرفت و تحول بسیار جدی به حساب می‌آید این است که بر خلاف سال‌های قبل که آسفالت سرد برای روکش مسیرهای روستایی استفاده می‌شد، در این دوسال آسفالت گرم مورد استفاده قرار گرفت که می‌تواند حداقل هفت سال عمر داشته باشد.

وی در ارتباط با سوال مطرح شده در زمینه تونل سخوید گفت: برای این پروژه اعتبار قابل توجه و در حدود 400 میلیارد تومان در نظر گرفته شده و در حال پیگیری دریافت ماده 23 آن هستیم.

پرونده گزینه شهرداری تفت به وزارت کشور ارسال شد

صمیمی مدیرکل شهری و شوراهای استانداری یزد هم در ارتباط با مسائل مطرح شده در ارتباط با شهردار تفت گفت: با توجه به مسائل و اختلافات موجود بین شهردار و شورای شهر ششم تفت، شهردار یک اسفندماه استعفا داد و با توجه به ضرورت معرفی سریع شهردار از سوی شورا، در نهایت هفت اسفند یکی از اعضای شورا معرفی شد اما به دلیل ارائه مستندات ناقص پرونده برگشت خورد و در نهایت 20 اسفندماه اسناد و مدارک مربوط به وی کامل شد و با توجه به اینکه در فرد معرفی شده سابقه فعالیت دولتی نداشت به کمیته ای در وزارت کشور پرونده برای بررسی ارسال شد و قاعدتا پس از 13 فروردین پاسخ داده می‌شود.

وی افزود: در ارتباط با صلاحیت این افراد کمیته ای که در وزارت کشور وجود دارد و پرونده به این کمیته ارسال شده اعلام نظر می‌کند و در صورت تایید گزینه معرفی شده ما نمی‌توانیم گزینه شهرداری را از این کار منع کنیم.

مدیرکل شهری و شوراهای استانداری یزد خاطرنشان کرد: وضعیت شهر تفت الان با مشکلاتی مواجه است که به ویژه به دلیل اختلافات موجود بین شهردار پیشین و شورای شهر این مسئله جدی‌تر شد و باید نسبت به رفع این مشکلات اقدامات لازم انجام شود.

تابستان امسال روستاهای تفت با کم‌آبی روبرو هستند

شمس مدیرکل امور روستایی استانداری یزد هم در این رابطه اظهار داشت: بحث اصلی روستاهای شهرستان تفت آب است که خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته در آبفا، امیدواریم بخشی از مشکلات این حوزه برطرف شود.

مدیرکل امور روستایی استانداری یزد تصریح کرد: قطعا در تابستان امسال با کمبود آب مواجه هستیم و امیدواریم که با اقدامات صورت گرفته بتوانیم به شکل خوبی از معضل کم‌آبی در روستاهای این شهرستان عبور کنیم.

در این نشست که با حضور 23 نفر از مدیران استان و تا ساعت 22 و 30 دقیقه برگزار شد، خبرنگاران شهرستان تفت سوالات خود در حوزه‌های مختلف را از استاندار یزد مطرح کردند.

انتهای پیام/781/.

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1692980

مهمترین اخبار یزد: