رئیس کل دادگستری یزد در جمع اهالی رسانه، ضعف در آموزش و بیتوجهی به مسئولیتپذیری را دو عامل کلیدی در شکلگیری مشکلات مطبوعاتی دانست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، حجتالاسلام حسین طهماسبی، رئیس کل دادگستری استان شامگاه یکشنبه در آیین آغاز بهکار نخستین شورای حل اختلاف استان یزد با انتقاد از نادیده گرفتن مقوله آموزش در کشور، این بیتوجهی را ناشی از یک نارسایی سیستمی و ریشهای فرهنگی در جامعه دانست.
وی با اشاره به خاستگاه بسیاری از پروندههای قضایی افزود: دو عامل اساسی در شکلگیری این پروندهها نقش دارد؛ نخست نبود شخصیت صنفی و دوم عدم احساس مسئولیت اجتماعی. متأسفانه در گفتوگوهای روزمره مردم، تنها بر حقوق شغلی و امتیازات حرفهای تأکید میشود و صحبتی از وظایف، تعهدات و مسئولیتهای حرفهای به میان نمیآید.
رئیس دادگستری یزد با اشاره به نقش مهم رسانهها در فرهنگسازی و پیشبرد قانونمداری، تصریح کرد: بسیاری از پروندههای مرتبط با مطبوعات ناشی از فقدان آگاهی حقوقی و قانونی اهالی رسانه است. آموزش قوانین مطبوعاتی و افزایش سطح دانش حقوقی خبرنگاران و فعالان رسانهای باید در اولویت قرار گیرد.
وی بر اهمیت داشتن شخصیت صنفی برای فعالان رسانه تأکید کرد و گفت: زمانی که افراد فاقد این هویت حرفهای باشند، اختلافات جای خود را به درگیری و تنش میدهد، چرا که مبانی اخلاق حرفهای رعایت نمیشود.
طهماسبی همچنین درباره فعالیت رسانههای بدون مجوز هشدار داد و اظهار داشت: این دسته از رسانهها فاقد هرگونه مسئولیتپذیری هستند و نه تنها جایی در شوراهای قانونی از جمله شورای حل اختلاف مطبوعات ندارند، بلکه حضورشان در نهادهایی مانند خانه مطبوعات، به نوعی مشروعیتبخشی به فعالیت غیرقانونی آنها تلقی میشود.
رئیس دادگستری یزد با تأکید بر این که قانون ذاتاً نخستین مدافع خود است، خاطرنشان کرد: افرادی که قانونگریزی پیشه میکنند، طبیعتاً باید انتظار واکنش متفاوت و قاطع از سوی قانونگذار و نهادهای حاکمیتی را داشته باشند.
وی نقش رسانهها را در حفظ و اجرای قانون حیاتی دانست و افزود: رسانهها مأمور و مدافع قانون هستند و باید در برابر قانونستیزی بایستند و واکنش فعال داشته باشند.
طهماسبی در پایان سخنان خود همکاری و همافزایی بین رسانهها و سایر نهادهای مرتبط را کلید حل مسائل حوزه مطبوعات عنوان کرد و گفت: اگر رسانهها با دیگر ارکان مؤثر در این حوزه هماهنگ عمل کنند، میتوان بسیاری از چالشها را پشت سر گذاشت. رسانهها باید با گسترش ویژگیهایی همچون مسئولیتپذیری و هویت صنفی، زمینهساز شکلگیری جامعهای قانونمدار و مطلوب باشند.
انتهای پیام/781