دومین همایش ملی «شهر آینده» با تمرکز بر حکمرانی یکپارچه شهری، در این همایش بیش از ۳۰۰ مقاله علمی دریافت شده که ۱۷۰ مقاله به مرحله پذیرش راه یافته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازیزد، دومین همایش ملی «شهر آینده» از صبح امروز چهارشنبه 24 اردیبهشت در دانشگاه یزد با حضور جمعی از مسئولان، نخبگان و پژوهشگران کشور آغاز شد.
محسن رفیعیان، دبیر علمی دومین همایش «شهر آینده» در آیین آغاز به کار این رویداد ملی که با حضور مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران و رئیس مجمع مشورتی روسای شوراهای شهر کلانشهرها و مراکز استانها، و حمزه صفربیگی، دبیر شورای راهبری اندیشکدههای حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد، از مشارکت 700 پژوهشگر از سراسر کشور در این همایش خبر داد.
وی هدف اصلی برگزاری این همایش را بررسی زمینههای نظری، حقوقی و سیاستی حکمرانی یکپارچه شهری در راستای تحقق «شهر آینده» در افق تمدنی ایران اسلامی عنوان کرد و افزود: با رشد سریع و نامتوازن شهرها که متناسب با ارزشهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و محیطزیستی کشور نیست، لزوم شکلگیری یک نظام منسجم برای حکمرانی شهری بیش از گذشته احساس میشود.
رفیعیان بیان کرد: تاکنون 305 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که پس از داوری توسط 100 استاد دانشگاه، حدود 170 مقاله پذیرفته و چکیده آنها در قالب کتاب منتشر شده است.
دبیر علمی همایش، با اشاره به تلاش برای تبیین مفهوم حکمرانی یکپارچه شهری، بیان کرد: همایش «شهر آینده» قصد دارد از رهگذر بررسی آسیبها و تجارب داخلی و جهانی، زمینه تدوین اسناد راهبردی و سیاستی برای مدیریت یکپارچه شهری را فراهم سازد.
وی با اشاره به اینکه نخستین دوره این همایش با تمرکز بر اندیشههای بومی و ارائه پارادایم شهر آینده برگزار شد، تأکید کرد: در دورههای بعدی نیز این پارادایم در ابعاد مختلف توسعه خواهد یافت.
رفیعیان به سابقه تاریخی پیوند شهر و روستا در فرهنگ ایرانی اشاره و تصریح کرد: با وجود گسستهای اخیر در این حوزه، برگزاری چنین همایشهایی میتواند به بازسازی این ارتباط و همافزایی منجر شود.
وی با اشاره به وجود 15 محور تخصصی در این دوره از همایش و مشارکت فعال پژوهشگران در همه این محورها، افزود: در هر یک از این موضوعات بین 15 تا 45 مقاله ارائه شده است.
رفیعیان گفت: اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان یزد با مشارکت نخبگان و همراهی مرکز پژوهشهای مجلس در برگزاری این همایش نقش فعالی داشته و هر یک از 12 عضو این اندیشکده در قالب کارگروههای تخصصی فعالیت میکنند.
وی در پایان از تدوین «نقشه راه و سند حکمرانی یکپارچه شهری کشور» در یزد خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این سند، به عنوان الگویی ملی برای تحقق اهداف شهر آینده و حکمرانی نوین شهری مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/781/