رئیس اداره نظارت بر واردات و صادارت غذا و داروی یزد گفت: مسمومیت با گیاهان یکی از شایعترین علل بروز مسمومیتهای اتفاقی در کودکان در جهان به شمار می آید.
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، دکتر مسعود حبیبی صبح امروز در جلسه هماهنگی برنامههای معاونت غذا و دارو علوم پزشکی شهید صدوقی، با بیان اینکه هر ساله از یکم تا هفتم آبان ماه هفته پیشگیری از مسمومیتها نامگذاری شده است، اظهار کرد: شعار امسال این هفته عبارت «سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیتها محافظت کنیم» تعیین شده است.
وی در خصوص مسمومیت با گیاهان، افزود: نکته مهم این است که مصرف یک گیاه توسط حیوانات اهلی و وحشی، دلیلی بر غیر سمی بودن آن برای انسان نیست و حتی برخی از گیاهان تزئینی موجود در آپارتمانها و باغچهها میتوانند سبب بروز مسمومیت در انسان شوند.
رئیس اداره نظارت بر واردات و صادرات معاونت غذا و دارو استان یزد گفت: در صورت بلعیدن قسمتهای مختلف یک گیاه مانند میوه، دانه و برگ آن توسط کودکان، حتماً باید با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم با شماره ۱۹۰ تماس گرفت و همچنین سعی شود نام گیاهان موجود در محیط کار و زندگی خود را بدانیم تا در موارد بروز مسمومیت به گروه پزشکی اطلاع دهیم.
حبیبی تصریح کرد: مسمومیت با گیاهانی مانند خرزهره، دیفن باخیا و کرچک میتواند کشنده باشد و در صورت وقوع مسمومیت با این گیاهان بیمار باید در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود.
پایان پیام/ب