مدیرآبفای یزد با اشاره به اهمیت کسری 1800 لیتری آب در این استان، گفت: با توجه به وضعیت تامین آب شرب سال آینده استان، به رغم بارشهای نسبتاً مناسب ماههای اخیر، بحران بی آبی یزد در سال آینده وخیم تر خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استان، جلال علمدار در پویش دوشنبههای «آقای مدیر حرف بزن»، اظهار کرد: استان یزد براساس آخرین آمارها دارای ۶۴۲ هزار مشترک آب است که با قریب به ۱۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع و دو هزار و ۶۰۰ کیلومتر خط انتقال، آبرسانی میشوند.
وی به بحران تامین آب شرب استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال وضعیت با وجود بارشهای خوبی که در استان شاهدیم، به مراتب وخیمتر خواهد بود.
مدیرآبفای یزد تامین آب استان را از محل منابع داخلی و آب انتقالی دانست و گفت: در مجموع بیش از ۴۶۰ حلقه چاه جهت تامین آب استان مورد استفاده قرار میگیرد که ۴۶ مورد از آنها مربوط به شهر یزد و غالباً با عمق ۲۳۰ متر است ولی با وجود قریب به ۲۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب انتقالی که در شهرهای مختلف استان نیز توزیع میشود، در حال حاضر با ۱۸۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب در شهرها و روستاهای استان مواجهایم.
علمدار در ادامه با اشاره به افت فشار آب و حتی قطعی آب در برخی مناطق شهر یزد در زمان پیک مصرف تابستان، از اجرای طرح رینگ شهری آب در این شهر به منظور یکسان سازی افت فشار و کیفیت آب در تمام مناطق شهر خبر داد.
وی در این باره اضافه کرد: ابرطرح ایجاد رینگ آب شهر یزد با برآورد اولیهی حجم سرمایهگذاری دو هزار میلیارد تومان برای اجرای ۱۱۳ کیلومتر خط انتقال و حدود ۱۶۵ هزار مترمکعب مخزن از سال گذشته آغاز شده ولی با توجه به تحریمها و تورم، هماکنون اجرای آن با اعتبار ۲۷۰۰ میلیارد تومان در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم این طرح را در بازه چهار ساله تکمیل و اماده بهره برداری کنیم.
مدیرآبفای یزد با بیان اینکه در صورت قطعی تنها ۵ ساعته آب انتقالی باید به اجبار توزیع آب شرب در یزد را جیرهبندی کرد، گفت: در همین راستا خط اضطرار انتقال آب یزد از محل مخازن آب شرکت معدنی چادرملو که از خلیج فارس تامین میشود، امسال اجرایی و مورد بهره برداری قرار گرفت.
علمدار قیمت هر مترمکعب از این آب را ۳.۷ یورو معادل ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان ذکر کرد و افزود: این طرح علیرغم تامین زیرساخت برای انتقال ۱۷۰۰ لیتر آب در ثانیه به مخازن شحنه شهر یزد، هم اکنون انتقال تنها ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب در مواقع بحران و اضطرار را در دستور کار دارد ولی امیدواریم با ایجاد ایستگاه پمپاژ مناسب، امکان انتقال آب تا ۱۷۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یابد.
وی با بیان این که اضافه کردن چاههای تامین آب در داخل استان به ویژه شهر یزد به دلیل کسری منابع زیرزمینی عملاً ممکن نیست، خاطرنشان کرد: با وجود چاههای کشاورزی متعدد در شهر یزد، امکان انتقال و استفاده از آب همه آنها در مواقع بحرانی وجود ندارد و برخی چاههای مناسب که در نزدیک شبکه قرار دارند، در مواقع بحرانی و برای تامین فشار شبکه به صورت اجاره از کشاورزان، پس از کلرزنی استفاده میشوند.
علمدار در رابطه با تامین آب روستاهای استان خاطرنشان کرد: از مجموع یکهزار روستای استان حدود ۶۸۰ روستا از طریق شبکه آبرسانی میشوند ولی آبرسانی به ۳۲۰ روستای دیگر به صورت سیار است و در برخی از آنها حتی هماکنون نیز با وجود بارشهای نسبتاً خوب امسال، آبرسانی سیار همچنان برقرار است.
وی با اشاره به همکاری سپاه در آبرسانی به افزون بر ۸۰ روستای استان، ابراز امیدواری کرد که تا قبل از خردادماه سال آینده، این طرحها آماده بهره برداری و افتتاح برای تامین آب پایدار در این روستاها شود.
مدیرآبفای یزد در پایان با ارائه توضیحاتی در مورد مجتمعهای آبرسانی در حال اجرا برای برخی روستاهای استان، تأکید کرد: طرح بزرگ آبرسانی به ۲۶۶ روستای تفت و ندوشن از محل آب انتقالی نیز در دستور کار است و امیدواریم با استفاده از آب انتقالی و منابع آب داخلی این روستاها، آب شرب پایدار در این روستاها جریان یابد که البته امیدواریم در فاز اول این طرح، ۳۶ روستا در منطقه تفت آبرسانی شوند.
پایان پیام/د