یزد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با تاکید بر حفظ منابع آب موجود، گفت: زمینه های خوبی برای کشت گیاهان دارویی در این شهرستان کم آب وجود دارد، باید از این ظرفیت ها برای افزایش تولید محصول در این حوزه استفاده کرد.
علی محمد هوشمند روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کشت و توسعه گیاهان دارویی در ایجاد اشتغال بسیار موثر است و با استفاده از ظرفیت جوامع محلی نسبت به کشت و تولید محصول زمینه اشتغال را برای افراد جویای کار در منطقه فراهم کرد.
علی محمد هوشمند روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کشت و توسعه گیاهان دارویی در ایجاد اشتغال بسیار موثر است و با استفاده از ظرفیت جوامع محلی نسبت به کشت و تولید محصول زمینه اشتغال را برای افراد جویای کار در منطقه فراهم کرد.وی تصریح کرد: شرایط اقلیمی شهرستان به گونه ای است که زمینه توسعه کشت انواع گونه های گیاهان دارویی وجود دارد.
وی تصریح کرد: شرایط اقلیمی شهرستان به گونه ای است که زمینه توسعه کشت انواع گونه های گیاهان دارویی وجود دارد.وی اظهارکرد: هم اکنون فلفل، مرزه، شوید، خاکشیر، کنجد، زیره سبز، آویشن، رازیانه ، گل گاوزبان، نعنای فلفلی، گل محمدی، شیرین بیان ، خارشتر ، زعفران ، به لیمو، نعناع، زوفا، شنبلیله ، مرزنگوش و بادرنجبویه عمده گیاهان دارویی کشت شده شهرستان است.
وی اظهارکرد: هم اکنون فلفل، مرزه، شوید، خاکشیر، کنجد، زیره سبز، آویشن، رازیانه ، گل گاوزبان، نعنای فلفلی، گل محمدی، شیرین بیان ، خارشتر ، زعفران ، به لیمو، نعناع، زوفا، شنبلیله ، مرزنگوش و بادرنجبویه عمده گیاهان دارویی کشت شده شهرستان است.مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به محدویت منابع آبی و تغییر الگوی کاشت و توسعه کاشت محصول کم آبخواه گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون برای توسعه گیاهان دارویی پنج میلیاردو ۴۰۰ میلیون ریال وام ارزان قیمت به کشاورزان پرداخت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به محدویت منابع آبی و تغییر الگوی کاشت و توسعه کاشت محصول کم آبخواه گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون برای توسعه گیاهان دارویی پنج میلیاردو ۴۰۰ میلیون ریال وام ارزان قیمت به کشاورزان پرداخت شده است.هوشمند با بیان اینکه این میزان وام با همکاری صندوق کارآفرینی امید ابرکوه به تعدادی از متقاضیان پرداخت شد خاطرنشان کرد: این شهرستان قطب گیاهان دارویی استان یزد است.
هوشمند با بیان اینکه این میزان وام با همکاری صندوق کارآفرینی امید ابرکوه به تعدادی از متقاضیان پرداخت شد خاطرنشان کرد: این شهرستان قطب گیاهان دارویی استان یزد است.وی ادامه داد: هم اکنون ۲۰۵ هکتار زمین با توجه به محدویت منابع آبی و مدیریت برداشت آب به کاشت گیاهان دارویی اختصاص دارد .
وی ادامه داد: هم اکنون ۲۰۵ هکتار زمین با توجه به محدویت منابع آبی و مدیریت برداشت آب به کاشت گیاهان دارویی اختصاص دارد .هوشمند اظهارکرد: با توجه به توسعه کشت گیاهان کم آبخواه و با هدف بهره وری بیشتر از آب مجازی، تغییر الگوی کشت، ارزش افزوده بالا، و استقبال کشاورزان، پیش بینی می شود سطح زیرکشت گیاهان دارویی سال ۱۴۰۱ به ۳۰۰ هکتار افزایش یابد.
هوشمند اظهارکرد: با توجه به توسعه کشت گیاهان کم آبخواه و با هدف بهره وری بیشتر از آب مجازی، تغییر الگوی کشت، ارزش افزوده بالا، و استقبال کشاورزان، پیش بینی می شود سطح زیرکشت گیاهان دارویی سال ۱۴۰۱ به ۳۰۰ هکتار افزایش یابد.وی یادآور شد: گیاهان دارویی معمولا نیاز آبی کمی دارد و برخی سالانه به سه مرحله آبیاری نیاز دارد و به دلیل نیاز کم به آب، میتواند به حفظ منابع سفره های آب زیرزمینی منطقه کمک کند و هم منبع درآمد خوبی برای کشاورزان باشد.
وی یادآور شد: گیاهان دارویی معمولا نیاز آبی کمی دارد و برخی سالانه به سه مرحله آبیاری نیاز دارد و به دلیل نیاز کم به آب، میتواند به حفظ منابع سفره های آب زیرزمینی منطقه کمک کند و هم منبع درآمد خوبی برای کشاورزان باشد.زمین های قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم پدیده خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار و ۸۰۰ هکتار در سال های اخیر کاهش یافته و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است.
زمین های قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم پدیده خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار و ۸۰۰ هکتار در سال های اخیر کاهش یافته و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است.هشت هزار و ۵۰۰ خانوار ،۸۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند و سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در ابرکوه تولید و بخشی از آن در بازار استانهای همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه میشود.
هشت هزار و ۵۰۰ خانوار ،۸۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند و سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در ابرکوه تولید و بخشی از آن در بازار استانهای همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه میشود.با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصول کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال در سال تولید می شود.
با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصول کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال در سال تولید می شود.ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت ، در ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.
ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت ، در ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
شناسه خبر: 94203