یزد- ایرنا - معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازدید از کارگاههای حصیربافی میدان خان بافق یزد گفت: این هنر در رونق اقتصادی و اشتغال پایدار نقش موثری ایفا می کند.
به گزارش ایرنا، پویا محمودیان روز شنبه، هنر حصیربافی را پاک ترین صنعت و درآمدش را حلال ترین دانست و افزود: هنرمندان حصیرباف با درآمد و حاصل دسترنجشان در این حوزه عمدتا به سفرهای زیارتی کربلا و مکه می رفتند و فعالیت در این حوزه مانند کارهای مقدس است.
وی با بیان اینکه از امروز نگاه ملی به بافق تغییر می کند و این اقدام شهردار حرکتی به یادماندنی است که این شهر را در سطح کشور معرفی خواهد کرد اظهار داشت: پیگیری مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر باعث شده که بافق در اکثر رویدادهای گردشگری در استان و کشور زبانزد باشد.
این مسوول تصریح کرد: با توجه به در دسترس بودن مواد اولیه حصیربافی، این هنر میتواند موجب اشتغالزایی و رونق اقتصادی منطقه شود.
وی با بیان اینکه حصیر بافی در بافق رونق خوبی دارد و در صورت حمایت های همه جانبه از بهترین حرفه هاست خاطرنشان کرد: قشر جوان باید جذب این حرفه بشوند و در بستری سالم رقابت کنند زیرا این صنعت ریشه در آداب و رسوم و کار و پیشه آبا اجدادی آنها دارد و میراث گذشتگان است که برای نسل امروز به یادگار مانده است.
در پایان این بازدید از تابلو ثبت بافق به عنوان شهر ملی دست بافته های حصیری رونمایی شد.
در شهرستان بافق حدود ۲۰۰۰ هنرمند رشته حصیربافی فعال هستند که با توجه به وجود بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار نخلستان در این شهرستان و تأمین مواد اولیه صنعت حصیربافی، این هنر یکی از صنایع اصیل و ریشهدار این شهرستان است که قدمتی کهن دارد.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.
شناسه خبر: 155532