عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، گفت: دخانیات سالانه جان ۸ میلیون نفر را در دنیا میگیرد و مصرف آن در ایران نیز رو به افزایش است.
محمدهادی فرحزادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد، با اشاره به اهمیت توجه به بحران مصرف دخانیات در کشور، گفت: دخانیات عامل جانباختن سالانه بیش از 8 میلیون نفر در جهان است و متأسفانه در کشور ما نیز آمار نگرانکنندهای وجود دارد. بر اساس آمار رسمی، حدود 14 درصد از مردان و نزدیک به 4 درصد از کل جمعیت کشور بهطور روزانه از یکی از اشکال دخانیات استفاده میکنند.
وی ادامه داد: روند رو به افزایش مصرف قلیان بهویژه در میان نوجوانان، جوانان و زنان، و همچنین گرایش روزافزون به مصرف محصولات نوپدید مانند سیگارهای الکترونیکی، ویپها و کیسههای نیکوتینی، زنگ خطر جدی برای آینده سلامت عمومی کشور را به صدا درآورده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تصریح کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، 88 درصد از مصرفکنندگان دخانیات، نخستین تجربه خود را پیش از 18 سالگی آغاز میکنند. این موضوع نشاندهنده لزوم برنامهریزی جدی برای پیشگیری و آموزش به نسل جوان است.
فرحزادی خاطرنشان کرد: دخانیات یکی از عوامل خطر اصلی و اثباتشده در بروز چهار بیماری غیرواگیر مهم شامل بیماریهای قلبیعروقی، بیماریهای مزمن تنفسی، بیش از 20 نوع سرطان و دیابت نوع دو است. لازم است همگان نسبت به این تهدید جدی آگاه باشند و مسئولان حوزه سلامت، برنامههای کنترلی و پیشگیرانه مؤثری را اجرا کنند.
انتهای پیام/781/