سرپرست حوزه هنری یزد گفت: کتاب «رفیق» روایت زندگی سردار شهید خلیل حسنبیگی، به قلم نویسنده یزدی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد.
محمدصادق کوچکزاده گفت: این کتاب در ۱۶۲ صفحه، روایتی از زندگی و رزمندگی شهید «خلیل حسنبیگی» از فرماندهان یزدی دفاع مقدس است.
شهید «خلیل حسنبیگی»دفاع مقدساو می گوید: این اثر به قلم الهام باقری، یکی از رویشهای کارگاههای داستاننویسی حوزه هنری یزد به رشته تحریر درآمده که از سوی انتشارات سوره مهر با شمارگان هزار و ۲۵۰ نسخه روانه بازار کتاب شد.
حوزه هنری یزدبه گفته او در این زندگینامه داستانی، بخشی از سبک زندگی، شخصیت، منش و مجاهدتهای شهید در دوران دفاع مقدس به روایتگری همسر، خانواده و همرزمانش آورده شده و در انتهای کتاب نیز تصاویری از شهید منتشر شده است.
نویسنده کتاب رفیق گفت: برای جمعآوری اطلاعات، انجام مصاحبهها، گردآوری خاطرات و تدوین این اثر، پنج ماه وقت صرف شده است.
الهام باقری ضمن قدردانی از خانواده و همرزمان شهید که در تولید این اثر همکاری مؤثری داشتند، گفت: خاطرات و دلگفتههای اطرافیان شهید را شنیدم و خواندم و جمعآوری کردم و تمام سعیام بر رفع تناقضها و بیان جزئیات بدون فاصله گرفتن از واقعیت بود.
او می گوید: در این کتاب، تمامی خاطرات به صورت داستانی پردازش شده است و فقط یک روایت خام نیست.
این هنرجوی دیروز و نویسنده امروز با بیان اینکه تمرین و نوشتن سرآغاز موفقیت در حوزه نویسندگی است، گفت: یکی از محاسن دورههای آموزشی حوزه هنری این است که هنرجو وادار و تشویق به نوشتن میشود و با هدایت و همراهی مدرس کارگاه میتواند استعدادش شکوفا شود.
الهام باقری متولد ۱۳۷۱ در یزد، دارای مدرک کارشناسی فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه یزد است.
او از سال ۱۳۹۷ با حضور در کارگاههای داستاننویسی حوزه هنری یزد به صورت جدی وارد عرصه نویسندگی شد و پس از گذراندن دوره آموزشی، چندین داستان کوتاه به جشنوارههای مختلف ارسال کرد که برخی از آنها پذیرفته شد.
این نویسنده در حال حاضر مشغول نگارش اثری با موضوع شهدای جوان و نوجوان یکی از محلههای قدیمی یزد است و یک رمان نیز در دست تدوین دارد.
کارگاههای داستان و رماننویسی در طول سال در حوزه هنری یزد در حال برگزاری است و علاقهمندان میتوانند برای شرکت در این کارگاهها با شماره ۰۳۵۳۶۲۳۱۴۰۰ داخلی ۲۰ تماس بگیرند.
سردار شهید خلیل حسنبیگی در سال ۱۳۳۳ در یزد به دنیا آمد. وی پیش از انقلاب به صف مبارزین با طاغوت پیوست و تا آخرین لحظه در خط مقدم دفاع از میهن و ارزشهای انقلاب اسلامی حضور داشت.
او سخنرانی توانا بود و اطلاعات وسیعی درباره جبهه و جنگ، به ویژه جبهههای جنوب و غرب داشت و به همین دلیل رزمندهها و دوستانش به او لقب «کتاب کهنه جنگ» داده بودند.
خلیل، حضوری مداوم و شاید همیشگی در جبههها داشت و فقط چند روزی را در سال به یزد میآمد؛ حتی چند دفعه خانوادهاش را برای بازدید به جبهه برده بود.
جانشین ستاد تیپ مستقل ۱۸ الغدیر، رئیس ستاد تیپ یکم لشکر نجف اشرف و فرمانده لجستیک تیپ الغدیر از جمله مسئولیتهای او در دوران دفاع مقدس بود.
سرانجام این سردار فداکار به همراه جمعی از همرزمانش در روز ۲۵ دیماه ۱۳۶۵ در عملیات کربلای پنج در منطقه شلمچه در ۳۲ سالگی به فیض شهادت نائل آمد و پیکر مطهرش در گلزار شهدای خلدبرین به خاک سپرده شد.
از این شهید سه فرزند به یادگار مانده است.
در بخشی از کتاب آمده است:
«رفیق کسی است که واژههای پشت چشمت را بخواند. بدون گفتن بداند چه میخواهی. رفیق یعنی آنکه از چشمانت بفهمد اوضاع دلت ابری است یا آفتابی یا حتی در حال ابری شدن. رفیق یعنی خلیل. هنوز جلو نرفتهای که جلو میآید و فکر میکنی سالهاست که گوشه دلت جا داشته است.»
کتاب «رفیق» به همت حوزه هنری استان یزد و همکاری اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان و کمیته تألیفات کنگره ملی بزرگداشت چهار هزار شهید استان یزد تولید شده است.
علاقمندان میتوانند این کتاب را علاوه بر حوزه هنری یزد و کتابفروشیها، از وبگاه سوره مهر هم تهیه کنند.
باشگاه خبرنگاران جوانیزدیزد
شناسه خبر: 653276