یزد- مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد از تشکیل بانک صوتی و تصویری تجربیات ۳۰ روحانی یزدی خبر داد و گفت: اولین نسخه این تجربه نوردی با ثبت نکات ناب زندگی آنها منتشر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علیرضا نجیمی روز شنبه در نشستی خبری به مناسبت سالروز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه در تلاش برای جایگزین کردن واژه امام محله به جای امام جماعت هستیم، اظهار داشت: وظایف متعددی برای امام محلات در نظر گرفته شده که از مهمترین آنها می توان به ورود به مسائل اجتماعی و فرهنگی محلات اشاره کرد.
وی با تاکید بر لزوم رونق بخشیدن به مساجد عنوان کرد: از طریق رونق بخشی به مساجد، می توان آسیبهای اجتماعی محلات را تا حد زیادی ساماندهی کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد با اشاره به تشکیل کمیته رسیدگی به امور مساجد در یزد بیان کرد: به توصیه نماینده ولی فقیه در استان، کمیته رسیدگی به امور مساجد تشکیل شد تا مسائل و مشکلاتی که مساجد در مسیر رشد و تعالی دارند، مورد بررسی قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تشکیل بانک صوتی و تصویری از زندگی فرهیختگان، علما و بزرگان یزد خبر داد و گفت: اولین نسخه این تجربه نوردی با ثبت نکات ناب ۳۰ روحانی در یزد به چاپ رسیده است.
نجیمی، حمایت از تولیدات و پژوهشهای طلاب و روحانیون در حوزههای مختلف را از دیگر اقدامات سازمان تبلیغات اسلامی عنوان کرد و افزود: استان یزد از نظر حافظان، قاریان و مؤسسات قرآنی جایگاه خوبی دارد.
تحصیل ۱۵۰۰ دانش آموز استان یزد در مدارس صدرا
وی در پاسخ به سئوال مهر در مورد نحوه فعالیت مدارس صدرا عنوان کرد: ۱۳ مدرسه صدرا در شهرستانهای یزد، مهریز، ابرکوه و بافق فعالیت دارند و هزار و ۵۰۰ دانش آموز در این مدارس مشغول فعالیت هستند.
نجیمی همچنین در پاسخ به سئوال دیگر مهر در مورد انتقال مجالس ترحیم از مساجد به آرامستانها و تبدیل مداحیها به نی نوازی تصریح کرد: مجالس ترحیم ظرفیت بزرگی است که افراد حاضر در آن در هیچ اجتماع دیگری قابل دسترسی نیستند و باید از این ظرفیت به بهترین نحو استفاده کنیم.
تلاش برای ساماندهی نحوه برگزاری مراسم ترحیم
وی عنوان کرد: با کمک تشکلهای فعال فرهنگی در اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد، همچنین فعالیت انجمن مداحان استان، در تلاش برای ساماندهی این مهم هستیم.
نجیمی همچنین با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی و روحانیت همگام با راهبرد استان در حوزه گردشگری پیشگام بوده است، گفت: ۱۰۰ مبلغ استان یزد به سه تا چهار زبان دنیا مسلط هستند و برای گردشگرانی که هدفمند وارد استان می شوند و گردشگری آنها در زمره گردشگری فرهنگی است، کار فرهنگی و تبلیغ انجام می دهد.
وی افزود: یکی از اقداماتی که سازمان تبلیغات در حوزه گردشگری استان در ایام نوروز امسال انجام داد انسجامبخشی و سازماندهی مساجدی بود که در بافت قدیم و گردشگری وجود داشت و در این زمینه تقریباً ۵۲ مسجد در مرکز استان سازماندهی شد که این اقدام موجب میشود علاوه بر اینکه گردشگران علاقمند به حوزه مذهبی افزایش پیدا کند خدمات در این حوزه نیز افزایش یابد.
هیئات مذهبی قلب تپنده استان یزد
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد با بیان اینکه هیئات مذهبی استان قلب تپندهای هستند که علاوه بر امور و مناسبتهای مذهبی در زمینه رشد و تعالی محلات هم مؤثر هستند، افزود: هیئتهای مذهبی شاخص استان بارها در قالب بستههای معیشتی و دیگر اقدامات به کمک نیازمندان آمدند و در زمینههای مختلف دیگر از جمله آزادی زندانیان غیرعمد نیز فعالیت داشتند و در واقع هیئتهای مذهبی استان سرمشقی برای دیگر استانها بودهاند.
وی ادامه داد: برای اینکه مردم از بستر هیئات مذهبی استفاده کنند منشوری مهیا شده است که جنبه اخلاقی و قانونی دارد و خدمات متقابل جامعه و هیئات مذهبی در آن تعریف شده است و در اختیار هیئتهای مذهبی قرار میگیرد که این منشور متناسب با زیست بودن استان است.
یزد آغازگر احیای عید مباهله در کشور
نجیمی با بیان اینکه استان یزد در اقامه عزای اهل بیت(ع) زبانزد است، ادامه داد: ترویج عید مباهله در استان که مورد غفلت واقع شده از اقدامات جدید در استان است و تلاشمان این است در استان بهعنوان برنامه شاخص جشن عید مباهله در تمام مساجد استان برگزار شود.
وی گفت: برای اینکه مردم را در مسیر فرهنگ قرار دهیم و از مشارکت آنها استفاده کنیم از ظرفیت تشکلهای دینی استفاده میکنیم که در این زمینه ۱۵۰ کانون فرهنگی تبلیغی در استان یزد در حال فعالیت هستند این کانونها مؤسسات، مجموعهها و نهادهای مردمی هستند که در حوزههای مختلف از جمله عفاف و حجاب، مهدویت، ازدواج، مسائل تربیتی و ... فعالیت دارند.