معاون بهرهبرداری برق منطقهای یزد با اشاره به اهمیت آمادگی 99 درصدی شبکه برق در این استان، گفت: ظرفیت تولید برق در استان یزد بالغ بر 2800 مگاوات است.
علیمحمد فتحآبادی، معاون بهرهبرداری شرکت برق منطقهای یزد، در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار فارس اظهار کرد: استان یزد به واسطه مرکزیت و موقیت جغرافیایی به چهار راه انرژی در کشور تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه یزد با استانهای اصفهان، کرمان، خراسان جنوبی و فارس ارتباط شبکهای موثر دارد، افزود: استان یزد در پایداری شبکه برق کشور موثر است.
فتح آبادی شبکه برق استان یزد را یکی از پایدارترین شبکههای برق کشور دانست و گفت: در سال گذشته ضریب پایداری شبکه برق در این استان ۹۵/۹۹ ثبت شده است.
معاون بهرهبرداری شرکت برق منطقهای یزد در ادامه کسب دستاوردهای بزرگ در حوزه امنیت شبکه را از جمله نشانههای پایداری شبکه در این استان دانست و تصریح کرد: یزد در حوزه امنیت شبکه و کاهش حوادث شبکه انتقال برق رتبه برتر کشور است.
وی با بیان اینکه حوادث شبکه انتقال استان یزد در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۲۳ درصد کاهش یافته است، تأکید کرد: این مهم نشان دهنده تعمیر و نگهداری خوب شبکه در استان یزد است.
فتحآبادی با بیان اینکه کاهش تلفات شبکه انتقال استان یزد حدود یک درصد است، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ در حوزه نگهداری شبکه ۹۸ درصد برنامههای تدوین شده به صورت کامل اجرایی شده است.
معاون بهرهبرداری برق منطقهای یزد آمادگی شبکه برق استان یزد برای برق رسانی را ۹۹ درصد دانست و بیان کرد: شرکت برق منطقهای یزد به نسبت دیگر استانهای کشور کمترین میزان خاموشی ناشی از حوادث را به مشترکین خود داده است.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد پستهای شبکه برق استان یزد در مرکز دیسپاچینگ به صورت برخط پایش میشود، گفت: این عامل یکی از موثرترین عناصر امنیت پایدار شبکه برق در استان یزد است.
فتحآبادی خاطرنشان کرد: در استان یزد ۲۱ نیروگاه تولید پراکنده با ظرفیت حدود ۱۹۰ مگاوات و ۱۲ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۹۴ مگاوات در حال بهرهبرداری هستند و مورد نظارت برخط مرکز دیسپاچینگ قرار دارند.
معاون بهرهبرداری شرکت برق منطقهای یزد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از ابتدای امسال موضوع مدیریت ناترازی تولید و مصرف در حوزه انرژی در دستور کار قرار گرفته است، گفت: تدوین برنامه مشترک بین وزارت نیرو و صمت از جمله اقدامات ستادی در این راستا بوده و به دنبال آن در استان یزد هم یک سری تدابیر اندیشیده شده است.
وی افزود: از نیمه خرداد تا نیمه شهریور به مدت ۱۳ هفته برنامه تدوین شده در استان یزد اجرا شده و خوشبختانه توانستیم با وجود ناترازی شبکه را در حالت پایدار نگه داریم.
فتح آبادی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۵ ایستگاه با مالکیت دولتی و ۲۶ ایستگاه اختصاصی مربوط به مشترکین در سطح استان یزد فعال بوده و عملیات انتقال برق را اجرایی میکنند.
معاون برق منطقهای یزد، با بیان اینکه حدود ۴۳۰۰ کیلومتر مدار خط در استان داریم که مربوط به شبکه سراسری مشترکین صنعتی است، گفت: ظرفیت ترانسهای فوق توزیع و انتقال استان یزد بالغ بر ۱۴ هزار مگا ولت آمپر است.
وی ظرفیت تولید برق در استان یزد را بالغ بر ۲۸۰۰ مگاوات دانست و بیان کرد: تا امروز ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۲ پیک نیاز مصرف استان، ۲۱۶۰ مگاوات در تاریخ ۱۴۰۲.۰۴.۰۴ رسیده که نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود پنج درصد رشد داشته است.
پایان پیام/الف