یزد پورتال
08 اسفند 1400 - 15:10

تهیه بزرگترین حلواارده ایران در اردکان همزمان با جشنواره فراورده‌های کنجدی

ایسنا/یزد دبیر اجرایی دومین جشنواره ملی فراورده‌های کنجدی با اشاره به برنامه‌ریزی برای ثبت خاطراتی شاد و شرین در اردکان به عنوان پایتخت فرآورده‌های کنجدی ایران، از پخت و رونمایی بزرگترین حلواارده ایران همزمان با برگزاری این رویداد خبر داد. دکتر «محمدعلی بهجتی‌ اردکانی» امروز یکشنبه هشتم اسفندماه ۱۴۰۰ در جمع خبرنگاران یکی از اهداف برگزاری این رویداد را معرفی محصولات و فرآورده‌های غذایی ارزشمند کنجدی خواند و گفت: البته با توجه به اهمیت مقوله گردشگری و ظرفیت‌های نهفته در اردکان،تلاش داریم با همکاری انجمن گردشگری خوراک و نوشیدنی دونار در این جشنواره ضمن بهره گرفتن از پتانسیل‌های گردشگری خوراک اردکان به ویژه در حوزه محصولات کنجدی به نوعی شاهد برندسازی در این حوزه نیز باشیم. وی به حمایت های مستقیم شرکت تامین و توسعه خوشه محصولات کنجدی از این جشنواره نیز اشاره و عنوان کرد: خوشبختانه در جریان برگزاری رویدادهای مختلفی از جمله نمایشگاه گردشگری تهران و رویداد اردکان‌گرام به جایگاه فرآورده‌های تولید شده‌ی سنتی اردکان، اهتمام بیشتری شد و در همین راستا با برنامه‌ریزی از قریب به دو ماه قبل تلاش می‌کنیم اتفاقات بزرگی را طی روزهای آتی با برگزاری این رویداد در اردکان رقم بزنیم. بهجتی اردکانی از جمله برنامه‌های این دوره از جشنواره به برپایی نمایشگاه عرضه محصولات کنجدی، پخت موادغذایی با پایه محصولات کنجدی به ویژه پخت و رونمایی بزرگترین حلواارده ایران، برگزاری رویداد گردشگری در بافت تاریخی اردکان، مراسم سنتی چاووشی‌خوانی و نیز برپایی کارناوال شاد عروس‌کشانی که با حمل نمادهای سنتی و غذایی اردکان و سنت‌های مرتبط با صنایع دستی همزمان با اعیاد شعبانیه همراه خواهد بود، اشاره و تاکید کرد: با جشن و شادی به استقبال برنامه‌های این جشنواره خواهیم رفت. این مسئول همچنین خاطرنشان کرد: این رویداد بزرگ با تمام توان بخش‌های مختلف به ویژه فعالان صنف و تولیدکنندگان محصولات کنجدی شکل گرفته و رویکرد عمومی در برگزاری آن به عنوان یک جشنواره کسب و کاری و کارآفرینی، آمادگی برای پذیرایی از مردم سراسر ایران است. وی ابراز امیدواری کرد که که ارزش‌گذاری این دوره از جشنواره، زمینه‌ساز استقبال از تمامی تولیدکنندگان محصولات کنجدی کشورمان در جشنواره‌های آینده فراورده‌های کنجدی در اردکان باشد. «حسین دهقان منشادی» از مجریان جشنواره و ریئس هیئت مدیره انجمن گردشگری خوراک و نوشیدنی دونار نیز در این نشست خبری به گستردگی صنعت محصولات کنجدی اشاره و در بخشی از سخنانش اظهار کرد: به موازات برگزاری این جشنواره، پرونده ثبت شش غذای مرتبط با فرآورده‌ها کنجدی در اردکان تهیه و در حال پیگیری برای ثبت ملی قرار دارد. وی از اختصاص محل حسینیه چرخاب اردکان به موضوع خوراک محلی اردکان و بخش پخت این غذاها در جریان برگزاری این جشنواره خبر داد و افزود: در نمایشگاه عرضه فرآوردههای کنجدی، ۷۳‌ غرفه جهت عرضه محصولات تولید کننده این بخش در نظر گرفته شده است. «حمیدرضا خلیلی» مدیر عامل شرکت تامین و توسعه خوشه محصولات کنجدی نیز به نگاه توسعه‌ای این‌ جشنواره به صنعت تولید فراورده‌های کنجدی اشاره و آن را نقطه شروع مسیر بزرگی در راه ثبت ملی آثار مرتبط با محصولات کنجدی خواند. وی با اشاره به شکل گیری خوشه محصولات کنجدی از سال ۹۱، گفت: پس از دو سال حمایتهای دولتی از این بخش، شرکت تامین و توسعه خوشه محصولات کنجدی با کمک فعالان همین بخش با هدف تامین مواد اولیه و سپس رشد و توسعه این صنعت راه اندازی شده و تاکنون خدمات قابل توجهی به فعالان این بخش در استان و حتی خارج از استان ارائه داده است. خلیلی معرفی هرچه بهتر ظرفیت های بالای محصولات کنجدی اردکان و برند حلواارده اردکان جهت گسترش مسیر تولید غذای سالم را از اهداف برگزاری این جشنواره خواند و اظهار کرد: توسعه شهرستان اردکان زمانی اتفاق خواهد افتاد که خانواده‌های بیشتری از این محصولات منتفع شوند. وی با اشاره به نقش صنایع کوچک در توسعه کشورهای پیشرفته‌ی کنونی، این مسیر را پیش روی تولیدکنندگان و مردم اردکان با استفاده از ظرفیت‌های موجود در شهرستان دانست و گفت: در حال حاضر روزانه ۱۰۰ تن کنجد در اردکان فرآوری می‌شود. وی به شروع بکار مرکز نوآوری محصولات خوشه کنجدی اردکان از دو سال قبل، هدف از ان را حمایت از واحدهای کوچک تولیدی از طریق درآمدزایی شرکت تامین و توسعه خوشه و ارائه نوآوری در این صنعت ذکر کرد. خلیلی در پایان از تلاش برای معرفی هر چه بیشتر فراورده‌های کنجدی در سطح بین المللی خبر داد و گفت: فعالیت‌های مناسبی در خصوص توسعه صادرات در این بخش در دست اقدام است. انتهای پیام
منبع: ایسنا
شناسه خبر: 101687

مهمترین اخبار یزد: