یزد پورتال
22 آبان 1402 - 13:29

۷۰۰ میلیارد ریال کلاهبرداری اینترنتی طی هفت ماه در یزد

معاون دادستان یزد گفت: از ۷۰۰ میلیارد کلاهبرداری رایانه‌ای صورت گرفته در هفت ماه گذشته بیش از نیمی از آن مربوط به ارز‌های دیجیتال نامعتبر، ناشناس و قلابی است که به طور معمول قابل برگشت نیست.

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، محمد نعیمی نژاد پیش ازظهر امروز در جمع برخی خبرنگاران با اشاره به اینکه به طور میانگین ماهیانه ۱۰۰ میلیارد ریال کلاهبرداری رایانه‌ای در یزد صورت می‌گیرد، اظهار کرد: از ۷۰۰ میلیارد کلاهبرداری رایانه‌ای صورت گرفته در هفت ماه گذشته بیش از نیمی از آن مربوط به ارز‌های دیجیتال نامعتبر، ناشناس و قلابی است که به طور معمول قابل برگشت نیست.

وی افزود: همچنین بخش قابل توجهی از شیوه کلاهبرداری در شرایط کنونی، هک (دسترسی غیرمجاز) گوشی تلفن همراه و درخواست پول قرضی به بهانه پر شدن سقف کارت به کارت است.

معاون دادستان یزد تصریح کرد:معمولا گوشی قربانی از طریق لینک‌های آلوده هک می‌شود و از طریق آن به تمام شماره ذخیره شده داخل گوشی یک پیامک ارسال می‌شود که "که سقف کارت به کارت بانکی من پر شده لطفا ۵ میلیون به شماره حسابی که ارسال می‌کنم واریز کن پس از ساعت ۱۲ شب پول شما را بر می‌گردانم".

این مقام قضایی گفت: در این روش معمولا افراد بدون تماس با فرد ارسال کننده پیامک اقدام به واریز وجه می‌کنند که قربانی‌های این روش از کلاهبرداری هم معمولا زیاد است.

وی افزود: البته کلیک (ورود) بر روی لینک (آدرس مجازی)‌های آلوده که به بهانه ارسال ابلاغ و احضار دادگستری، سهام عدالت و یا واریز یارانه، قربانی می‌گیرد نیز می‌تواند به دسترسی به اطلاعات به کارت‌های بانکی قربانی ختم شده و حساب بانکی افراد را خالی نماید.

معاون دادستان یزد و سرپرست دادسرای شهید قدوسی، بهترین روش مقابله با این نوع کلاهبرداری‌ها را افزایش اطلاعات مردم و آگاه سازی آحاد جامعه ذکر کرد و گفت: نباید به درخواست‌های وجه قرضی بدون تماس و اطمینان از موضوع پاسخ داد و در خصوص لینک‌های آلوده نیز مردم باید مطمئن باشند، دستگاه‌های دولتی از طریق سرشماره‌های شخصی اقدام به ارسال لینک نمی‌کنند و هر نوع لینک ارسالی به بهانه‌های مختلف اداری و قضایی با سرشماره‌های شخصی می‌تواند جعلی و آلوده باشد.

پایان پیام/ب

منبع: فارس
شناسه خبر: 1570487

مهمترین اخبار یزد: