محققان جهاد کشاورزی استان یزد علام کردند، پستههای خندان میتوانند عاملی برای جذب برخی آفات به باغ و محل مناسبی برای رشد بیماریهای قارچی باشند.
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، محققان جهاد کشاورزی استان اعلام کردند، اگر پسته روی درخت خیلی زود خندان شود نباید خوشحال باشیم، این یک عارضه است که در آن پوست سبز روی پسته و پوست استخوانی همزمان شکاف برداشته و در نتیجه مغز پسته قبل از رسیدن در معرض هوای آزاد قرار گرفته و خراب میشود.
محققان در ادامه با بیان اینکه کشاورزان و مردم باید دقت داشته باشند که در حالت عادی پسته داخل غلاف سبز روی آن خندان شده و پوست بیرونی پسته شکافته نمیشود، افزودند: این عارضه یکی از مهمترین عوامل افزایش افلاتوکسین موجود در مغز پسته میباشد که از باغ شروع و طی فرآیند فرآوری پسته باعث آلودگی سایر محصول نیز میشود.
پستههای زودخندان میتوانند عاملی برای جذب برخی آفات به باغ و محل مناسبی برای رشد بیماریهای قارچی باشند و دو عامل تنش آبی در اواخر بهار و تابستان و کاربرد نادرست روغن در زمستان بر روی تشکیل پسته زود خندان تاثیر بسزایی دارد.
محققان جهاد کشاورزی در پایان خاطرنشان کردند: از آنجایی که پسته زودخندان از لحاظ مغز رشد کاملی نداشته و ناقص هستند نسبت به پسته سالم، سبکتر بوده و در هنگام فرآوری جز پسته رو آبی محسوب میشوند. جداسازی از پسته روآبی و مخلوط نکردن آنها با پسته سالم یکی از مهمترین و اصلیترین روش کاهش آلودگی آفلاتوکسین در پسته است.
پایان پیام/الف