ایسنا/یزد سرما و طوفان اواخر سال گذشته و بهار امسال بلای جان محصولات کشاورزی شهرستان ابرکوه شد و بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد به باغات زردآلو و گوجهسبز و بیش از ۸۰ درصد به محصول پسته این شهرستان خسارت وارد کرده است.
۲۷ اسفندماه سال گذشته وقوع طوفانهای شدید، خسارتهای سنگینی به گلخانهها، زراعت و باغات شهرستان وارد کرده و کشاورزانی که یک سال به انتظار برداشت محصولات خود نشسته بودند، بسیار متضرر کرد اما این پایان تلخ ماجرا نبود و در روزهای بعد تا هشتم فروردین سال ۱۴۰۱، سرما نیز بلای جان باغات پسته، زردآلو، گوجهسبز، انار و محصولات زراعی گندم و جو شد.
«علیمحمد هوشمند» مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در این باره توضیح داد: سرما و طوفان بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد به محصولات پسته، زردآلو، گوجهسبز، انار، گندم و جو خسارت وارد کرده است.
وی ابراز کرد: سطح زیر کشت گندم شهرستان بالغ بر دو هزار و ۶۰۰ هکتار بوده که طوفان و سرمازدگی، حدود ۳۰ درصد به مزارع خسارت وارد کرده است. ضمن این که متوسط تولید گندم شهرستان به ازای هر هکتار ۵۰۰ تن بوده که امسال با برآورد خسارت ۸۰۰ میلیارد ریالی، متوسط برداشت کاهش خواهد داشت.
هوشمند با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت محصول پسته ابرکوه در بخش بهمن وجود دارد، تصریح کرد: سطح زیر کشت پسته در این بخش چهار هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است که با توجه به خسارت ۱۰۰ درصدی وارده، پسته کاران حدود ۹ هزار میلیارد ریال متضرر شدهاند.
وی ادامه داد: از ۲۰۰ هزار هکتار سطح زیرکشت زردآلو و ۱۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم به ترتیب خسارتهای ۱۰۰ و ۶۰ درصدی به این بخش وارد و محصول انار نیز دچار خسارت ۶۰ درصدی شده است که بهاینترتیب مجموع خسارت وارد شده به محصولات کشاورزی بخش بهمن ۱۰ هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال برآورد میشود.
این مسئول در رابطه با خسارت سرمازدگی در بخش مرکزی تیجرد ابراز کرد: از ۱۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت پسته، ۸۰ درصد معادل دو هزار میلیارد ریال، از ۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت زردآلو ۶۰ درصد معادل سه هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال خسارت دیده است.
هوشمند افزود: از ۳۰۰ هکتار سطح زیر کشت انار، نیمی از آن معادل ۱۵۰ میلیارد ریال و از ۱۳۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم و جو نیز ۶۰ درصد آن معادل ۴۵۰ میلیارد ریال، دچار آسیب و خسارت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه یادآور شد: در دهستان فراغه نیز که ۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت زردآلو داشته و دو هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال خسارت به ۷۵ درصد از این محصولات باغی وارد شده است.
وی در خاتمه تأکید کرد: از کشاورزان درخواست میشود که با توجه به وجود این آسیبهای احتمالی، محصولات خود را بیمه کنند تا حمایت بیمه مرهمی باشد بر این صدمات عظیمی که به آنان وارد میشود.
گفتنی است؛ این ضرر و آسیبهای وارد شده به کشاورزان، تنها زندگی آنان را تحت تأثیر قرار نداده و ضربهای سنگین نیز به اقتصاد شهرستان نیز وارد کرده است.
انتهای پیام
شناسه خبر: 251100