پنجمین جشنواره استانی زعفران شهرستان بهاباد با حضور مسئولان استانی و شهرستانی و تولیدکنندگان این محصول در سالن مجتمع فرهنگی هنری ملاعبدالله بهابادی بهاباد یزد برگزار شد.
- اخبار استانها -به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد پیش از ظهر امروز در پنجمین جشنواره استانی زعفران در بهاباد با بیان اینکه با استفاده بهینه از منابع طبیعی و افزایش دانش کشاورزان، دستیابی به توسعه پایدار در این بخش امکانپذیر است، اظهار داشت: در حال حاضر آنچه در بخش کشاورزی مهم است، استفاده بهینه از منابع خدادادی است.
خبرگزاری تسنیمیزدیزدوی با تاکید بر افزایش دانش علمی کشاورزان خاطرنشان کرد: منطقه بهاباد یزد دارای ظرفیت بسیار بالایی برای کشت زعفران است که کشاورزان این منطقه میتوانند با استفاده از روشهای بهینه به تولید انبوه زعفران در این منطقه بپردازند.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به اینکه سطح زیر کشت زعفران در استان یزد 734 هکتار است گفت: شهرستان بهاباد بیشترین سطح زیر کشت زعفران با 350 هکتار را دارد و پیشبینی میشود از هر هکتار دو تن زعفران کشاورزان بهابادی از مزارع خود برداشت کنند.
وی با بیان اینکه عملکرد محصول زعفران در بهاباد چهار و نیم کیلوگرم در هکتار است افزود: ثبت برند زعفران مهمترین هدف برگزاری این جشنواره است و از دیگر اهداف آن ترویج جایگزینی کشت زعفران به عنوان محصول کم آب و نیز ارتقای سطح کیفی و کمی زعفران است.
حاجی حسینی با بیان اینکه عملکرد محصول زعفران در بهاباد چهار و نیم کیلوگرم در هکتار است افزود: ثبت برند زعفران مهمترین هدف برگزاری این جشنواره است و از دیگر اهداف آن ترویج جایگزینی کشت زعفران به عنوان محصول کم آب و نیز ارتقای سطح کیفی و کمی زعفران روستای از است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان یزد ادامه داد: کشت گیاهان کم آبخواه و سازگار با شرایط شوری آب و زمین و درآمد ارزی از محل صادرات این گیاهان دو رویکرد اساسی این سازمان است.
وی با بیان اینکه شبکه تعاونی روستائی بازوئی قوی برای کشاورزان میباشد افزود: بحث آموزش به متولیان کشاورزی در این شهرستان در اولویت اول ما قرار دارد و آموزش نقش مهمی در توجه محصول کشاورزان دارد که باید اجرا شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با وجود کمبود آب مورد نیاز، در زمینه کشت محصولات کشاورزی تدابیری جدید اندیشیده است.
وی ادامه داد: کشت گیاهان کم آبخواه و سازگار با شرایط شوری آب و زمین و درآمد ارزی از محل صادرات این گیاهان دو رویکرد اساسی این سازمان است.
بهاباد مرغوبترین زعفران ایران را دارد
بهاباد مرغوبترین زعفران ایران را داردبهاباد مرغوبترین زعفران ایران را داردفرماندار بهاباد هم در این جشنواره ضمن عرض خیرمقدم به شرکتکنندگان در این جشنواره و معرفی شهرستان و جاذبههای گردشگری بهاباد گفت: زعفران بهاباد یکی از مرغوبترین و با کیفیتترین نوع زعفران در کشور به حسابی میآید که باید یک برندی برای این محصول تهیه شود تا در بازار شهرت جهانی داشته باشد.
علیرضا تیموری با بیان اینکه کیفیت زعفران تولیدی بهاباد در کشور حرف اول را میزند و این شهرستان در میزان تولید زعفران نیز در استان پیشرو است افزود: آنچه زعفران بهاباد را در گمنامی نگه داشته و کمتر کسی گمان میبرد که بهاباد در دل کویر یزد مرغوبترین زعفران را دارد، عدم فراوری این محصول، نبود برند مناسب و اطلاعرسانی ناکافی در این زمینه است.
فرماندار بهاباد در این باره گفت: متأسفانه به دلیل نبود کارخانه بستهبندی و فراوری محصول زعفران در این شهرستان، این محصول به کشور اسپانیا صادر میشود و در دیگر کشورهای جهان به نام زعفران اسپانیا به فروش میرسد.
وی اظهار داشت: زعفران بهاباد به دلیل خاک، آب و نور مناسب، بهترین نوع زعفران دنیاست، اما متأسفانه کشاورزان به محض اینکه محصولشان را برداشت میکنند به سراغ دلالان در استانهای دیگر کشور میروند و با قیمت بسیار پایین زعفرانشان را میفروشند.
تیموری هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی با عرضه و روشهای جمعآوری و فرآوری زعفران، استفاده بهتر از این محصول، تبیین خواص آن و آموزش روشهای بستهبندی و عرضه زعفران به صورت مکانیزه و بهداشتی ذکر کرد.
وی یادآور شد: بهبود کیفیت و حفظ جایگاه زعفران ایران در جهان و انتقال دانش علمی زعفران و ثبت برند زعفران به نام بهاباد از دیگر اهداف برگزاری جشنواره طلای سرخ است.
جشنواره طلای سرخ نقطه عطفی در اقتصاد و وضعیت زعفران بهاباد
جشنواره طلای سرخ نقطه عطفی در اقتصاد و وضعیت زعفران بهابادجشنواره طلای سرخ نقطه عطفی در اقتصاد و وضعیت زعفران بهابادمدیرجهاد کشاورزی بهاباد هم در این جشنواره ضمن عرض خیر مقدم به شرکت کنندگان در پنجمین جشنواره استانی زعفران طلای سرخ بهاباد و با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره طلای سرخ نقطه عطفی در اقتصاد و وضعیت زعفران بهاباد است یادآور شد: نام زعفران با نام بهاباد عجین شده و در همه جا زعفران با کیفیت را با نام بهاباد می شناسند.
علی اکبر رحمتیان با اشاره به اینکه زعفران یکی از تولیدات استراتژیک این شهرستان است، افزود: از سالهای بسیار دور در زندگی و معیشت مردم این منطقه این محصول نقش بسزایی داشته است.
وی با بیان اینکه این محصول درآمد خوبی هم میتواند داشته باشد گفت: اگر با استفاده از روشهای علمی، زمین مناسب و منطقهای که آب هوای مناسب برای کاشت زعفران باشد انتخاب شود و نسبت به نوع کشت، داشت و برداشت آن خوب عمل کنیم میتوانیم درآمد بالایی از این محصول داشته باشیم.
رحمتیان برگزاری تورهای ویژه برداشت زعفران، بازدید از مزارع همچنین برگزاری نمایشگاه از فرآوردههای زعفران مانند تهیه مربا و صنایع بسته بندی این محصول را از تایید برنامههای جانبی این جشنواره برشمرد و مشارکت همگان در شناساندن زعفران مرغوب بهاباد به مشتریان داخلی و خارجی را خواستار شد.
انتهای پیام/781/
شناسه خبر: 861482