عاروسک های جلی ابرکوه که به همت یکی از پژوهشگران حوزه میراث فرهنگی ابرکوه احیا شده است، در نمایشگاه عروسکهای بومی و محلی شهر توکیو به نمایش گذاشته شدند.
حامد اکرمی، پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی ابرکوه، در گفت و گو با خبرنگار فارس اظهار کرد: اولین نمایشگاه عروسکهای بومی و محلی با هدف نمایش تنوع قومی، فرهنگی و آداب رسوم اقوام ایرانی با حضور و مشارکت طیف گستردهای از هنرمندان کشورمان و فعالین این عرصه در توکیو برگزار شد.
وی افزود: در نمایشگاه مذکور تحت عنوان دایا (نامی قدیمی و اصیل به معنای مادر یا دایه)، که به همت رایزنی فرهنگی سفارت ایران در توکیو برگزار شد ۱۵۰ اثر از بیش از ۶۴ هنرمند ایرانی به نمایش گذاشته شد.
این پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی ابرکوه در ادامه با بیان اینکه عاروسکهای جلی ابرکوه با قدمت بیش از ۳۰۰ سال، قدیمیترین عروسکهای به نمایش گذاشته شده در نمایشگاه دایا بود، گفت: در نمایشگاه فوق تلاش بر این بود که ضمن معرفی عروسکهای بومی و تاریخچه آنها در ایران به معرفی پوشش اقوام نیز توجه شود تا بهاینترتیب زمینه آشنایی هرچه بیشتر علاقهمندان ژاپنی به فرهنگ غنی ایران مهیا شود.
عاروسکهای جلی ابرکوه که به همت حامد اکرمی محقق و پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی و صنایعدستی ابرکوه احیا شده است، هرکدام دارای شناسنامه و داستان و افسانه مختص به خود بوده و پیشازاین در سفر گروه صلح و دوستی جهانی «جای جاگات»، به عنوان نماد صلح جهان معرفی شده بود.
پایان پیام/ف