معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی گفت: زنگ خطر وبا به عنوان یک بیماری واگیردار عفونی در یزد همزمان با چند استان کشور به صدا درآمده است.
دکتر محسن میرزای، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی در گفتوگو با خبرنگار فارس از یزد، با اشاره به اهمیت شیوع وبا در این استان، اظهار کرد: وبا یک بیماری اسهالی واگیردار است که در اثر نوعی باکتری بنام «ویبریوکلرا» ایجاد میشود.
وی در خصوص رفتار وبا، افزود: این باکتری بیشتر در آب زندگی میکند و انسان از طریق نوشیدن آب آلوده به این بیماری مبتلا میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: میکروب وبا پس از ورود به دستگاه گوارش انسان، در معده و روده تکثیر یافته و با ترشح سم موجب دفع بیش از حد آب و املاح بدن از دیواره روده میشود و به همین دلیل اغلب با اسهال همراه است.
دکتر میرزایی با بیان اینکه باکتری وبا از طریق مدفوع انسان در محیط منتشر میشود، تصریح کرد: وبا در ۷۵ درصد افراد بدون علامت است و میکروب آن در روده کوچک انسان رشد کرده و خیلی سریع در محیط منتشر میشود.
وی در پایان با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت فردی برای جلوگیری از شیوع وبا در استان یزد خاطرنشان کرد: بیماری وبا میتواند به طور مستقیم از طریق دستهای آلوده، تماس با مواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار، منتقل شود.
انتهای پیام/ب
شناسه خبر: 447694