کارخانه تولید کاشیهای تزئینی یزد، با بومی سازی تجهیزات داخلی خود به یکی از بزرگترین تولید کنندگان کاشی مینیاتوری در غرب آسیا تبدیل میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان یزد - صنعت کاشی و سرامیک، از جمله صنایعی است که سهم بزرگی از صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است. این صنعت یکی از پر رونقترین صنایع استان یزد است که نقش مهمی در اقتصاد استان ایفا میکند.
باشگاه خبرنگاران جوان یزدباشگاه خبرنگاران جوانتعدد کارخانهها و معادن مرتبط با صنعت کاشی و سرامیک در یزد باعث شده تا این استان به یکی از قطبهای مهم کاشی و سرامیک در کشور و جهان تبدیل شود.
یزد نهمین تولید کننده کاشی و سرامیک در جهانبه گفته علمدار یزدی مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان یزد در حال حاضر تعداد ۸۴ شرکت کاشی در استان یزد در حال فعالیت هستند.
او میگوید: بیش از ۶۰ درصد کاشی و سرامیک کشور در این استان تولید میشود که بخشی از آن یعنی حدود ۵۵ درصد تولید، به خارج از کشور صادر میشود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان یزد گفت: استان یزد با واحد تولید کاشی و سرامیک فعال به ظرفیت تولید سالانه حدود ۳۸۵ میلیون مترمربع قطب اول این صنعت در کشور به شمار میآید.
به گفته او، در حال حاضر یزد نهمین تولید کننده کاشی و سرامیک در جهان است.
وجود نیروی انسانی ماهر و متخصص، وجود سرمایه گذاری مناسب به همت بخش خصوصی و وجود بستر مناسب و زیرساختهایی شامل شهرک هـای صنعتی، حمل و نقل، گمرک، توسعه خوشه کاشی سرامیک استان، وجود نهادهای آموزشی مانند دانشگاه ها و ... برخی از عواملی محسوب می شود که در رشد کاشی و سرامیک استان یزد موثر است.
تمام این موارد سبب شده تا کارخانههای تولیدی کاشی و سرامیک استان یزد برای افزایش کیفیت محصول خود با دیگر واحدهای تولیدی وارد رقابت شوند و تنوع و تعدد محصول خود را توسعه ببخشند.
فعالیت بزرگترین واحد تولید کاشی تزئینی کشور در یزدیکی از بزرگترین واحدهای تولید کاشی تزئینی در غرب آسیا به عنوان یکی از واحدهای موفق استان یزد در حال فعالیت است که توانسته پارسال در جشنواره تولید ملی، رتبه نخست را در بین تولید کنندگان کاشی تزئینی کشور کسب کند.
به گفته گلکاری حق رئیس هیات مدیره این کارخانه، امروزه کاشی و سرامیک به عنوان مصالح اصلی در ساختمانها استفاده میشود که علاوه بر جنبه بهداشتی، جنبه تزئینی هم دارد.
او میگوید: وجه تمایز این شرکت نسبت به دیگر واحدهای تولیدی این است که محصولات ۱۰ کارخانه دیگر در سراسر استان و کشور را تکمیل کرده و از نظر زیبایی با محصولات تولیدی در دنیا رقابت میکند.
رئیس هیات مدیره گفت: این کارخانه یکی از بزرگترین کارخانههای تولید کاشی و سرامیک در غرب آسیاست که اکنون اکثر محصولات خود را به کشورهای آسیای میانه و اروپا صادر میکند. در صورتی که تاچهار سال پیش تمام محصولات تولیدی این کارخانه وارداتی بوده اند.
آسیای میانه و اروپاتمام محصولات این کارخانه به کاشیهای تزئینی ختم نمیشود و ایجاد ارزش افزوده با تولید چینی بهداشتی و کاشیهای مینیاتوری از شاخصهای این واحد تولیدی است و ۴۰ درصد بازار داخلی را از لحاظ چینی بهداشتی در دست دارد.
تولید کننده برتر کاشی استخری در یزدسهرابی مدیر عامل این کارخانه گفت: خط تولید جدیدی به نام کاشیهای استخری و مینیاتوری در این واحد تولیدی راه اندازی شده که با اشکال و رنگهای متفاوت فعلا در کشور موجود نیست.
او میگوید: این واحد تولیدی به عنوان سومین کارخانه تولیدی کاشی استخری در کشور فعال است که بر خلاف واحدهای دیگر، محدودیت تولید ندارد و با طرحهای جدید در تولید خودکفا شده تا نیازی به واردات نداشته باشد.
مدیر عامل کارخانه گفت: برای بسته بندی کاشیهای مینیاتوری روشی انتخاب شده تا بتوان از نیروی انسانی استفاده و اشتغال زایی زیادی را ایجاد کرد که به این منظور تاکنون ۸۰ نفر به پرسنل این کارخانه اضافه شده است.
کاشیهای مینیاتوریباتوجه به اینکه این کارخانه در دوران تحریم شکل گرفته، اما توانسته از سد موانع عبور کند و در دوران تحریم به استقلال و خودکفایی برسد و با توانمندی متخصصان ایرانی تمام تجهیزات و ماشین آلات خود را بومی سازی کند.
بومی سازی تجهیزات، موفقیتی که با توانمندی داخلی رقم خورده استبه گفته گلکاری حق رئیس هیات مدیره، در این کارخانه تکنولوژی از خارج وارد شده، اما تمام آنها به همت مهندسان داخلی بومی سازی شده است.
او میگوید: کورههای موجود در کارخانه بومی سازی شده و خطوط لعاب و مابقی تجهیزات نیز در حال بومی سازی هستند.
گلکاری حق گفت: حتی مواد اولیه مانند پودر شیشه که تا پیش از تحریمها وارداتی بودند، اکنون به همت متخصصان ایرانی در حال ساخت و تولید هستند.
باوجود اینکه این کارخانه توانسته در دوران تحریمها به خودکفایی برسد و از واردات بی نیاز شود، اما برای تکمیل پروژه هایش که ارزش افزوده و ارز آوری برای کشور به دنبال دارد، نیازمند تامین بودجه و حمایت دولتمردان است.
گامهای پایانی برای تبدیل به قطب تولید کاشی مینیاتوری طی میشوددهقان مدیر تولید این کارخانه گفت: تاکنون برای بومی سازی تجهیزات ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده که با پیشرفت ۹۰ درصدی کار روبرو هستیم.
او میگوید: تعدادی از قطعات و دستگاهها بومی سازی شده و به مرحله اجرا در آمده که بخشی دیگر از ماشین آلات برای راه اندازی کامل نیاز به ۱۰ میلیارد تومان هزینه دارد.
به گفته دهقان، تولید روزانه کارخانه ۸۰۰ متر مربع کاشی و سرامیک است که با راه اندازی ماشین آلات این میزان به سه برابر افزایش پیدا میکند.
با راه اندازی این ماشین آلات، این کارخانه به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کاشی مینیاتوری در غرب آسیا تبدیل میشود که ظرفیت صادرات ۳ میلیون دلار در سال را داراست.
همچنین بومی سازی تجهیزات با توانمندی مهندسان ایرانی علاوه بر کنار زدن موانع تحریم، اشتغال دو برابری را در این واحد صنعتی رقم میزند.
گزارش از: پریسا رجبی
انتهای پیام/
شناسه خبر: 76850