یزد- مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق یزد، یکی از مهمترین دغدغههای نیروگاه های یزد را حفظ نیروی متخصص دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد جمال الدینی روز دوشنبه در نشستی خبری با اشاره به فعالیت نیروگاه سیکل ترکیبی یزد اظهار داشت: این نیروگاه در تابستان سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را آغاز کرد و هم اکنون با ظرفیت تولید هزار و چهار مگاوات، بزرگترین نیروگاه استان یزد به شمار می رود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳.۵ درصد برق کشور توسط نیروگاههای استان یزد تولید می شود، افزود: ۱.۵ درصد برق مصرفی کشور توسط نیروگاه سیکل ترکیبی یزد تولید می شود به نحوی که اگر هر خانواده بین ۱.۵ تا دو کیلووات مصرف برق داشته باشد، این نیروگاه می تواند برق مورد نیاز ۵۰۰ خانوار را تامین کند.
جمالالدینی عنوان کرد: نیروگاه یزد با هشت مولد نیروگاهی، در چهار فاز راه اندازی شده که فاز اول شامل دمونتاژ دو واحد گازی ۶۰ مگاواتی کرافت از نیروگاه بعثت تهران، فاز دوم شامل نصب و راه اندازی دو واحد گازی ۱۲۳.۴ مگاواتی، فاز سوم شامل نصب و راه ندازی بخش بخار مولدهای سیکل ترکیبی و فاز چهارم شامل طرح توسعه نیروگاه حرارتی خورشیدی با قدرت ۴۶۷ مگاوات است.
جمال الدینی ادامه داد: میزان برق تولید شده در استان یزد در سال جاری ۱۴ میلیون مگاوات ساعت بود که ۴ میلیون مگاوات از این میزان معادل ۳۲ درصد، توسط این نیروگاه تولید شده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق استان یزد یادآور شد: از مرداد سال ۱۳۹۶ تا مرداد امسال، بیشترین میزان تولید برق در این نیروگاه مربوط به مرداد ۱۴۰۲ بوده که این میزان ۵۷۰ مگاوات بوده است.
وی عنوان کرد: میزان برق تولیدی در مرداد ماه امسال نسبت به مرداد ماه سال گذشته از افزایش ۲۷ درصدی برخوردار بوده است.
جمال الدینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعمیرات مولدهای نیروگاهی بیان کرد: از نیمه دوم سال گذشته تا اوایل سال جاری با استفاده از نیروهای داخلی و شرکتهای دانش بنیان، ۱۵ هزار و ۸۴۰ ساعت صرف تعمیرات مولدها شده است.
وی از ساخت ۸۰ قطعه مورد نیاز تجهیزات نیروگاهی با استفاده از امکانات داخل کشور خبر داد و گفت: خوشبختانه در کشور تجهیزات بسیار خوبی وجود دارد که نظیر این تجهیزات در بسیاری از کشورهای پیشرفته وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق استان یزد با اشاره به چالش های نیروگاه یزد ادامه داد: حفظ و نگهداری نیروی انسانی دغدغه بسیاری از نیروگاه هاست. رشد و آموزش نیروی انسانی که نقش بهره بردار را دارند، یک دغدغه است و تلاش شده در این زمینه اقداماتی انجام شود اما با این وجود نگه داشت نیروی انسانی از دغدغه های ما به شمار می رود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد طرح توسعه نیروگاه بیان کرد: مطالعات نیروگاهی در حال انجام است اما فعلاً طرحی برای توسعه نداریم و فقط طرح نیروگاه خورشیدی ۱۷ مگاوات در حال پیگیری است.
جمال الدینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نگرانی هایی که در مورد قطع برق در زمستان وجود دارد، اظهار داشت: در زمستان به دلیل افزایش مصارف گاز خانگی، سوخت نیروگاه ها بر مدار گازوئیل قرار می گیرد که اکنون تمام مخازن تکمیل است و نگرانی از این بابت وجود ندارد.
در ادامه این نشست خبرنگاران از بخشهای مختلف نیروگاه بازدید کردند و از نزدیک در جریان روند تولید و مدیریت برق در این نیروگاه قرار گرفتند.