مدیر جهادکشاورزی بافق گفت: از وسعت شش هزار و ۴۵۰ زمین های کشاورزی این شهرستان ، تاکنون 2010 هکتار معادل 31 درصد زیرپوشش طرح آبیاری نوین قرار گرفته است.
سید اصغر نبویزاده، مدیر جهادکشاورزی بافق در گفتوگو با خبرنگار فارس از بافق اظهار کرد: برنامه ریزی برای اجرای طرح های آبیاری نوین در ۳۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان در سالجاری پیش بینی و طراحی شد که از این وسعت ۱۴۰ هکتار اجرایی و بقیه آماده اجرا شده است.
وی افزود: اجرای طرحهای آبیاری نوین افزایش ۶۲ درصدی راندمان آبیاری محصولات زراعی و باغی را در دارد و از سطح ۲۰۱۰ هکتار زیرپوشش این سامانه یکهزار و ۷۰۴ هکتار کم فشار و بقیه به صورت قطره ای آبیاری می شود.
به صورتنبوی زاده خشکسالیهای پیاپی و کمبود نزولات آسمانی را مهمترین دغدغه کشاورزان دانست و بیان کرد: بازشدن پای علم و فناوری به تمام بخشها از جمله کشاورزی، روش های مناسبی را برای آبیاری نوین و مدیریت بهینه مصرف آب فراهم ساخته تا از این طریق مدیریت هرچه بهتری بر منابع آب اعمال و میزان بهره وری از آن افزایش یابد.
وی یکنواختی پخش آب در زمین های ناهمگن، امکان آبیاری در اراضی ناهموار و شیب دار، انجام آبیاری های سبک یا سنگین، تسهیل در خودکار شدن آبیاری، امکان پخش همزمان کود و سم به همراه آب و همچنین نیاز کمتر به نیروی انسانی را از دیگر مزایای استفاده از طرح آبیاری نوین برشمرد.
به گفته وی، بحران کم آبی در سال های اخیر باعث شده تا شاهد گسترش و توجه به اجرای سامانههای آبیاری تحت فشار در کشور باشیم و در این زمینه دولت تسهیلات خوبی برای حمایت از کشاورزان بابت اجرای طرح آبیاری نوین پرداخت می کند.
خوبیمدیر جهاد کشاورزی شهرستان بافق خاطرنشان کرد: دولت برای اجرای طرح آبیاری کم فشار ۱۵ میلیون تومان و برای طرح های آبیاری پرفشار ۴۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به کشاورزان و باغ داران پرداخت می کند.
وی اندازهگیری هدایت الکتریکی را یکی از راههای ساده مشخص کردن غلظت املاح محلول در آب دانست و بیان کرد: مقدار املاح هادی موجود در آب برای آبیاری نوین زیر هشت هزار است در حالی که سختی آب شهر بافق از ۱۱ هزار فراتر است و یکی از دلایلی که کشاورزان بافقی تمایلی به آبیاری نوین ندارند بالا بودن میزان ای سی( سختی و املاح) در آب کشاورزی این شهر است.
انتهای پیام/ع
شناسه خبر: 745206