یزد- کارشناس محقق و پژوهشگر ارشد پسته، یکی از چالشهای بزرگ باغهای پسته کشور را خشکسالی و از دست رفتن منابع آبی دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، حسین حکم آبادی در کارگاه آموزشی باغات پسته که برای ۸۰ نفر از کارشناسان و بهره برداران پسته بهاباد برگزار شد، اظهار داشت: خشکسالی و از دست رفتن منابع آب، بزرگترین چالش باغهای پسته است و طغیان آفات، از دیگر مواردی است که تولیدات پسته را تهدید میکند.
وی درباره آبیاری باغات پسته بیان کرد: مدیریت مناسب آبیاری با هدف نگه داشتن رطوبت خاک منطقه ریشه درختان پسته موجب افزایش قابل ملاحظه محصول درختان پسته می شود.
حکم آبادی ادامه داد: در حال حاضر در باغهای پسته، مقادیر کاملا متفاوتی آب در هکتار مصرف می شود بنابراین با اجرای تحقیقات مناسب و کاربرد نتایج بدست آمده از آن، می توان امیدوار بود به میزان قابل توجهی از تخلیه بی مورد منابع آب زیرزمینی مناطق پسته کاری که هم اکنون به نقطه بحرانی رسیده اند، جلوگیری شود و حیات باغهای پسته که در آینده ای نه چندان دور در معرض خشکیدن قرار دارند، طولانیتر شوند.
وی، یکی از موارد مورد نیاز گیاه پسته را تامین نیاز سرمایی درختان پسته در فصل زمستان عنوان کرد و گفت: تامین نشدن نیاز سرمایی اثراتی منفی مانند، تاخیر در برگ دهی، تاخیر در گل دهی، گل دهی و برگ دهی نامنظم، کاهش کیفیت محصول پسته و… را به همراه خواهد داشت.
حکم آبادی در مورد عملیات کود دهی باغات پسته نیز یادآور شد: عملیات کود دهی که در فصل پاییز و زمستان باید انجام شود، دادن کودهای حیوانی (گاوی، گوسفندی، مرغی و ماهی) داخل کانال کود و اضافه کردن کودهای پتاسیمی و فسفره (ریشه ای) بر روی کود حیوانی است.
گفتنی است؛ در کارگاه آموزشی تغذیه درختان پسته، ۸۰ نفراز پسته کاران بهابادی حضور داشتند و با نحوه تغذیه زمستانه، هرس، آب شویی و تامین نیاز سرمایی درختان پسته آشنا شدند.
در حال حاضر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی بهاباد زیر کشت محصول پسته است.