یزد پورتال
10 اسفند 1400 - 19:38

مقدمات ثبت ملی فرآورده‌های کنجدی به نام اردکان فراهم شد

یزد- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: مقدمات ثبت ملی ناملموس فرآورده های کنجدی به نام اردکان فراهم شده و امیدواریم به زودی شاهد تحقق این رویداد باشیم. به گزارش خبرنگار مهر، احمد آخوندی، ظهر سه شنبه در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره ملی فرآورده های کنجدی اردکان در حسینیه کوشک‌نو، برگزاری این جشنواره‌ها را گامی مؤثر در توسعه صنعت گردشگری دانست و اظهار داشت: در تلاشیم که سال آینده، هر هفته یک جشنواره گردشگری در استان یزد برگزار کنیم. به گزارش خبرنگار مهر، احمد آخوندی، ظهر سه شنبه در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره ملی فرآورده های کنجدی اردکان در حسینیه کوشک‌نو، برگزاری این جشنواره‌ها را گامی مؤثر در توسعه صنعت گردشگری دانست و اظهار داشت: در تلاشیم که سال آینده، هر هفته یک جشنواره گردشگری در استان یزد برگزار کنیم.خبرنگار مهروی با اشاره به اینکه همه شهرستان‌های استان یزد در یک یا چند حوزه دارای ظرفیت‌های ویژه و منحصر به‌فرد هستند، افزود: شهرستان اردکان علاوه بر بهره‌مندی از مکان‌های تاریخی، سبقه دینی و علمی، مفاخر نام‌آور، قطب تولید فرآورده های کنجدی است. وی با اشاره به اینکه همه شهرستان‌های استان یزد در یک یا چند حوزه دارای ظرفیت‌های ویژه و منحصر به‌فرد هستند، افزود: شهرستان اردکان علاوه بر بهره‌مندی از مکان‌های تاریخی، سبقه دینی و علمی، مفاخر نام‌آور، قطب تولید فرآورده های کنجدی است.آخوندی، برگزاری این جشنواره را گامی در مسیر معرفی توانمندیهای شهرستان اردکان برشمرد و بیان کرد: این جشنواره که به همت خوشه محصولات کنجدی و کمیته گردشگری خوراک استان یزد برگزار شده، به معرفی محصولات کنجدی و نحوه تولید آنها می پردازد که به طور قطع برای بسیاری از مردم جذابیت های خاص خود را دارد. آخوندی، برگزاری این جشنواره را گامی در مسیر معرفی توانمندیهای شهرستان اردکان برشمرد و بیان کرد: این جشنواره که به همت خوشه محصولات کنجدی و کمیته گردشگری خوراک استان یزد برگزار شده، به معرفی محصولات کنجدی و نحوه تولید آنها می پردازد که به طور قطع برای بسیاری از مردم جذابیت های خاص خود را دارد.وی با بیان اینکه ارده بر اساس نیاز مردم این منطقه تولید شد، افزود: تولید این محصول نشانگر هوشمندی گذشتگان ما در تهیه و تولید این محصول ارزشمند است. وی با بیان اینکه ارده بر اساس نیاز مردم این منطقه تولید شد، افزود: تولید این محصول نشانگر هوشمندی گذشتگان ما در تهیه و تولید این محصول ارزشمند است.مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد تصریح کرد: کشاورزان اردکان باید از فروش کنجد به صورت خام خودداری کنند و با تولید فرآورده هایی نظیر ارده، این محصول را به کشورهای منطقه و اروپا معرفی کنند و آن را به سبد غذایی مردم دنیا وارد کنند و هر روز به دنبال تنوع بخشیدن به این محصول باشند. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد تصریح کرد: کشاورزان اردکان باید از فروش کنجد به صورت خام خودداری کنند و با تولید فرآورده هایی نظیر ارده، این محصول را به کشورهای منطقه و اروپا معرفی کنند و آن را به سبد غذایی مردم دنیا وارد کنند و هر روز به دنبال تنوع بخشیدن به این محصول باشند.وی همچنین از تلاش برای ثبت ملی ارده به نام اردکان خبر داد و گفت: مقدمات ثبت ملی محصولات کنجدی اردکان فراهم شده و به دنبال این رویداد، تلاش می شود تا در سالهای آینده این جشنواره را در گستره بین المللی برگزار کنیم. وی همچنین از تلاش برای ثبت ملی ارده به نام اردکان خبر داد و گفت: مقدمات ثبت ملی محصولات کنجدی اردکان فراهم شده و به دنبال این رویداد، تلاش می شود تا در سالهای آینده این جشنواره را در گستره بین المللی برگزار کنیم.
منبع: مهر
شناسه خبر: 110428