یزد- شهردار منطقه بافت تاریخی یزد با اشاره به وجود بالغ بر ۱۰۰ آب انبار تاریخی ثبت ملی شده در بافت تاریخی یزد گفت: ۹۹ درصد این آب انبارها به مخروبه و زباله دانی تبدیل شده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا نقوی در نشست خبری که پس از اجرای طرح «اتوبوس خبر» برگزار شد، اظهار داشت: امسال هزار میلیارد ریال به تملک، ساخت و تکمیل پروژه های ناتمام بافت تاریخی اختصاص داده شده که تاکنون اجرای ۲۰ پروژه در این راستا در بافت تاریخی و جهانی یزد در دستور کار قرار گرفته است.
خبرنگار مهروی با اشاره به اینکه مهمترین مطالبه مردم در بافت تاریخی، ساماندهی مخروبه ها و زمین های رها شده است، افزود: در این مسیر مشکلاتی وجود دارد که یکی از آنها، موقوفه بودن برخی مخروبه هااست.
نقوی بیان کرد: البته در بافت تاریخی، تنها بازسازی معابر عمومی در اختیار شهرداری است و اغلب مخروبه های مورد انتقاد مردم و رسانه ها باید توسط اداره اوقاف و برخی از آنها توسط مالکان بناها، ساماندهی شود.
شهردار منطقه بافت تاریخی یزد ادامه داد: برخی اقدامات در بافت تاریخی یزد که مسئولیت آن بر عهده شهرداری بافت تاریخی است، متوقف مانده زیرا وجود متولیان مختلف، تصمیم گیری در مورد برخی موارد را دشوار کرده است.
وی با بیان اینکه یکی از معضلات بافت تاریخی یزد، آب انبارهایی است که به زباله دانی تبدیل شده اند، افزود: در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ آب انبار تاریخی و ثبت شده در بافت تاریخی یزد و سطح شهر وجود دارد که ۹۹ درصد آنها به مخروبه و زباله دانی تبدیل شده اند.
نقوی علت این موضوع را وقفی بودن این فضاها دانست و گفت: اداره اوقاف نیز این آب انبارها را به حال خود رها کرده و این امر لطمه بزرگی به زیبایی بافت تاریخی می زند در حالی که هر کدام از این آب انبارها می توانند به یک فضای فرهنگی نظیر گالری تبدیل شدند و حتی برخی از آنها می توانند کاربری گذشته خود را داشته باشند و در آنها برای آبیاری فضای سبز، آب ذخیره کرد.
وی افزود: اگر اداره اوقاف برای آب انبارها امین وقف مشخص کند، متعهد می شویم به ازای هر آب انباری که به شهرداری واگذار می شود، یک مجموعه خدماتی و فرهنگی نظیر گالری، شربتخانه سنتی، مجموعه ورزشی و گردشگری تحویل دهیم یا برخی از آنها را مرمت و بازسازی کنیم و تمام هزینه های آن نیز توسط شهرداری تامین می شود.
تقوی ادامه داد: متاسفانه آب انبارها به بهانه وقفی بودن در حال تخریب هستند در حالی که می توان با رعایت نکات شرعی حتی از آنها برای اجرای نیت واقف، کسب درآمد کرد.
شهردار بافت تاریخی یزد همچنین با اشاره به محدودیت اجرای برخی طرح ها در بافت تاریخی به دلایل مختلف از جمله وقفی بودن برخی اراضی، عدم حضور مالکان برخی بناها، محدودیت ساخت و … بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۹ هزار زمین تملک شده در شهرداری بافت تاریخی داریم که می توان آن را به پارکینگ تبدیل کرد اما اجازه تسطیح به شهرداری داده نمی شود.
در این جلسه شهردار بافت تاریخی و دو عضو شورای شهر یزد به سئوالات خبرنگاران در زمینه مشکلات و مسائل بافت تاریخی پاسخ دادند.
شناسه خبر: 378328