معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه در حال حاضر هیچ کمبود دارویی در استان نداریم، گفت: افزایش سرانه دارویی استان یزد به تایید وزارت بهداشت و در نهایت وزارت کشور نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، خدمات بهداشتی و درمان در سطوح مختلف از جمله مزیتهای منحصربفرد استان یزد است که سالانه بیماران مختلفی را از نقاط دور دست ایران اسلامی و کشورهای همسایه به این استان جذب میکند.
وجود پزشکان متعهد و متخصص، مناسب بودن هزینههای درمانی و دیگر خدمات رفاهی و اقامتی از جمله ویژگیهای استان یزد است که مزیت حوزه بهداشتی و درمانی شهر میراث جهانی یزد را چند برابر کرده و عاملی برای تبدیل شدن این استان به قطب پزشکی شده است.
بنا به آخرین اطلاعات بدست آمده در حال حاضر 46 درصد مراجعه کنندگان و خدمات گیرندگان حوزه بهداشتی و درمانی استان یزد را بیماران غیربومی از استانهای مختلف و کشورهای همایشه ایران به خود اختصاص داده اند و همین امر گویایی ظرفیت این استان در حوزه درمانی است که باید از سوی وزارت بهداشت برای آن برنامهریزی حمایتی در حوزه دارویی و تجهیزات پزشکی انجام شود.
دکتر بهروز حیدری، معاون غذا و داروی علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در این باره با اشاره به اهمیت اقدامات انجام شده برای تأمین نیازهای دارویی استان به خبرنگار فارس، اظهار کرد: با توجه به اهمیت اقدامات انجام شده خوشبختانه امسال در مقایسه با سال گذشته در حوزه دارو وضعیت پایداریتری داشتیم.
وی با بیان اینکه در مورد آنتی بیوتیکها کمبودی نداریم، افزود: وجود یک سری داروها با تاریخ کم را از جمله دغدغههایی حوزه معاونت غذا و دارو بود که در این خصوص اقدامات جدی انجام شده و در حال حاضر داروهای موجود دارای اعتبار کافی بوده و هیچ کمبود دارویی در سطح استان یزد نداریم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، در مورد وضعیت شیرخشک در استان یزد نیز گفت: به دلیل تغییرات ارزی قیمت شیرخشک افزایش پیدا کرده ولی با هماهنگیهای انجام شده ماوالتفاوت افزایش قیمت آن از طریق بیمه سلامت به داروخانهها پرداخت میشود و خانواده نیز میتوانند شیرخشک مورد نیاز خود را با همان قیمت قبلی تهیه کنند.
حیدری ثبت اطلاعات داروخانه در سامانه را لازمه بهرهمندی از سهمیه دولتی شیرخشک دانست و تصریح کرد: طبق برنامهریزی انجام شده، تا سقف ۱۰ عدد شیرخشک رایگان به کودکان زیر دو سال ارائه میشود.
وی با بیان اینکه تمام سعی و تلاش علوم پزشکی شهید صدوقی این است که هیچ کمبود دارویی در استان نداشته باشیم، افزود: وزارت بهداشت سهمیه دارویی استان یزد را بر اساس جمعیت ثابت تعیین و اختصاص میدهد، که این تخصیص سهمیه باید علاوه بر جمعیت با در نظر گرفتن تعداد بیماران غیربومی نیز لحاظ شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان کرد: با توجه به آمار قابل توجه بیماران غیربومی در یزد وزارت بهداشت و درمان باید حمایتهای تجهیزاتی و دارویی خود از علوم پزشکی شهید صدوقی یزد را متناسب با خدمات این دانشگاه انجام دهد.
حیدری در خصوص اقدامات انجام شده برای افزایش سرانه دارویی این استان، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی با همراهی استانداری یزد گزارشی از وضعیت و نحوه خدمت رسانی استان یزد به بیماران بومی و غیربومی تدوین کرده و با هدف افزایش سرانه دارویی استان به وزارت بهداشت و در نهایت به وزارت کشور ارسال کرده است.
وی در پایان با بیان اینکه از این مرحله به بعد منتظر بررسی و تاییدیه وزارت کشور هستیم، گفت: قطعا ملاحضات مختلفی در سطح ملی برای این تصمیم گیری وجود دارد که امیدواریم نتیجه آن افزایش سرانه دارویی و یا ایجاد راهکاری برای تقویت خدمت رسانی این حوزه در استان یزد باشد.
پایان پیام/الف