یک متخصص طب سنتی در یزد گفت: شلغم یکی از سالمترین و پرخاصیت ترین سبزیجات دنیاست و اگر مردم میدانستند که این گیاه چقدر فایده دارد تمام باغچههای خانه خود را شلغم میکاشتند و هر روزه از آن استفاده میکردند.
دکتر محمد عسکرفراشاه، متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه مزاج شلغم گرم و تر است و با توجه به طبیعت آن مصرفش برای مدت زمان طولانی در افراد سالم مشکلی ایجاد نمیکند اظهار کرد: شلغم پس از هضم، خون زیادی در بدن تولید میکند و برای افراد کم خون میتواند موثر باشد.
وی با با اشاره به اینکه در سرماخوردگی، زکام و گلودرد از زمانهای دور تاکنون شلغم مورد استفاده قرار میگیرد افزود: خوردن شلغم پخته برای رفع سرفه، تسکین و نرم کنندگی سینه بسیار موثر است و علاوه بر آن یک داروی ادرارآور است که با افزایش میزان ادرار به دفعفضولات بدن کمک می کند.
این مشاور اصلاح تغذیه تصریح کرد: شلغم در بیماری های مفاصل و بخصوص نقرس هم کاربرد دارد، به این صورت که شلغم را کاملا پخته و به صورت خمیر روی موضع قرار داده شود.
عسکرفراشاه شلغم از در طب ایرانی به عنوان تقویت کننده قوای باروری و ضد عفونی کننده دستگاه هاضمه یادکرد و گفت: افرادی که مشکل نفخ دارند و میخواهند از خواص شلغم استفاده کنند میتوانند از مربایشلغم به عنوان صبحانه یا دسر بعد از غذا استفاده و یا آن را با مصلح شامل آویشن ،سکنجبین یا گلقند مصرف نمایند.
وی تاکید کرد: افراد با مشکلات تیروئیدی از مصرف شلغم صرف نظر کنند.
پایان پیام/ب