رئیس اداره میراث فرهنگی ابرکوه با بیان این که وضعیت منارهای نظامیه این شهر تاریخی بحرانی است، از استاندار یزد خواستار پیگیری پرونده ثبت جهانی درختان دیرزیست کشور با محوریت سرو ابرکوه شد که از طریق وزارت مربوطه به سازمان یونسکو ارسال شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از ابرکوه، ابرکوه با داشتن بافت تاریخی ثبتی ۱۷۰ هکتاری در فهرست میراث ملی، بافتی ایجادشده بر روی سنگ در سطح کشور بینظیر است. ثبت ملی آیین زنجیرزنی، موسیقی مراسم محرم، مراسم جوش زنی و عزاداری عمه کبارم گواه این است که میراثهای معنوی و شفاهی در قالبهای مذهبی، فولکلور و سنتهای مردمی با تنوع و تکثر مناسب در جایجای این شهرستان وجود دارد.
درخت کهنسال سرو ۴۵۰۰ ساله ابرکوه آوازه جهانی داشته و همچنین صنایعدستی معتبری چون نمدمالی، گیوهدوزی، چنته بافی، قفلسازی و سفره پنبهای و شیوه ساخت عاروسک جلی این شهرستان نیز شهرت ملی دارند. با وجود همه این پتانسیلها شهرستان با مسائل، مشکلات و نارسائیهایی برای رسیدن به یک سطح مناسبی از سازمان اداری، زیرساختهای گردشگری، نیروی کارشناسی کارآمد و معرفی و آموزش در حوزه گردشگری مواجه است.
در همین راستا حمید مشتاقیان طی نامه به مهران فاطمی استاندار یزد، به بیان نیازهای مهم و اولویتدار این شهرستان در حوزه میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری پرداخت که میتواند زمینه اشتغالزایی، رشد، رشد، توسعه و پیشرفت را برای این کهن دیار تاریخی، فراهم کند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در گفتوگو با فارس پیرامون این نامه اذعان کرد: پیرو جلسه هماهنگی بین بخشی اثر ملی سرو با حضور طالبیان و اربابی (معاونین وقت میراث فرهنگی و سرمایهگذاری کشور) در تاریخ ۲۶ تیرماه سال ۹۸، مقرر شد در اسرع وقت پرونده ثبت جهانی درختان دیر زیست کشور با محوریت درخت سرو ابرکوه تهیه شود.
مشتاقیان خاطرنشان کرد: پرونده مذکور در شهریور سال جاری تهیه و به عنوان درخواست رسمی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران در یونسکو ثبت شد. لذا مطالبه فعلی این است که استاندار دستور تسریع و پیگیری مستمر تا نهایی شدن ثبت جهانی سرو کهنسال ابرکوه را صادر نمایند.
وی در ادامه شرایط منارههای نظامیه را بسیار بحرانی عنوان کرد و گفت: منارههای نظامیه ابرکوه یکی از شاخصترین آثار بهجامانده از قرن هشتم در ایران است که قدمت، اصالت و فرهنگپروری این کهن شهر را نمایان میسازد. این یادگار با ارزش از بنایی ناپیدا، نیازمند تخصیص اعتبار ویژه به منظور تهیه طرح مرمت و استحکامبخشی و اجرای آن است.
این مسئول تأکید کرد: تردد وسایل نقلیه با ایجاد لرزش قطعاً موجب آسیب غیرقابلجبران به منارهها و ریزش آنها میشود که مسدودسازی خیابان مجاور این منارههای بایستی در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام/ف
شناسه خبر: 22284