یزد پورتال
03 مرداد 1401 - 12:40

مقایسه کشت داربستی انگور با کشت سنتی در خاتم

کارشناس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی با اشاره به مقایسه کشت داربستی انگور با کشت سنتی آن در شهرستان خاتم، گفت: کاهش مصرف آب مهمترین ویژگی کشت داربستی انگور است. به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، تغییر انواع کشت محصولات گیاهی یکی از راهکارهای مناسب و موثر برای کاهش مصرف آب و دیگر هزینه‌های کشاورزی است که متناسب با ساختار هر گیاه متغیر بوده و در هر زیست بوم نیازمند برنامه ریزی متنوع است. کشت داربستی انگور کشت داربستی انگورکشت داربستی انگورکشت داربستی از جمله انواع کشاورزی و تولید انگور است که علاوه بر تنوع در فرآیند کشت محصول باعث صرفه جویی زیاد در مصرف آب شده و در نهایت کیفیت نهایی محصول را بیش از پیش افزایش می‌دهد. محمدرضا تاج آبادی، کارشناس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خاتم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از یزد، با بیان این‌که در باغ‌های سنتی مصرف غیرصحیح آب موجب هدرروی و هزینه‌های بیشتر برای تولید محصولات مختلف گیاهی می‌شود، اظهار کرد: در باغات ایران کشت انگور بیشتر با روش‌های سنتی پشته‌ای، خوابیده جوی و‌ پشته و یا پاچراغی انجام می‌شود. وی با بیان این‌که کشت سنتی انگور ضرر زیاد و قابل توجهی به باغداران می‌زند، افزود: ایجاد باغات انگور به صورت داربستی علاوه بر افزایش کیفیت و تولید، میزان هزینه‌های باغداری و آفات را کاهش می‌دهد. تاج آبادی سطح کشت باغات انگور در شهرستان خاتم را ١٠٠ هکتار و به صورت سنتی معرفی کرد و گفت:‌ در راستای حمایت از تولید و تغییر الگوی کشت، ۱۵ هکتار انگور در شهرستان خاتم به صورت داربستی کشت شده است. کارشناس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی یزد تصریح کرد: برای اجرای کشت داربستی انگور تسهیلات فنی اعتباری جهادکشاورزی به ازای هر هکتار ٨٠ میلیون تومان با سود ١٠ درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود. مقایسۀ باغ‌های سنتی و داربستی مقایسۀ باغ‌های سنتی و داربستیمقایسۀ باغ‌های سنتی و داربستیتیرچه یا داربست انگور تأثیر بسزایی در برداشت آنها دارد. اگرباغ‌های انگور مکانیزه را با باغ‌های سنتی به روش خوابیده باهم‌ مقایسه کنیم، متوجه تفاوت تعداد بوته‌های این دو باهم خواهیم شد. در روش مدرن و داربستی قارچ‌ها و بیماری‌ها دیده نمی‌شوند یا کمتر دیده می‌شوند، برای مبارزه با بیماری‌ها و ضدعفونی خاک به روش بدون ضرر مقالۀ پراکسیدین را مطالعه کنید. از طرفی درنوع کشت سنتی به دلیل برخورد مستقیم میوه با خاک بیماری و قارچ ایجاد می‌شود و کیفیت محصول کم می‌شود و بازارپسندی مناسبی ندارد. درکل داربستی کردن باغ‌های انگور موجب افزایش کیفیت و جلوگیری از اتلاف محصول می‌شود. کنترل علف هرز، شخم زمین، سم‌پاشی و هرس محصول از جمله ویژگی‌های مهم است که با کشت با روش داربستی می‌توان بدست آورد در صورتی که با کشت سنتی تمام این مراحل نیاز به نیروی انسانی و‌در نتیجه صرف هزینۀ بیشتر دارد. پایه‌های داربست پایه‌های داربستپایه‌های داربستدر باغ‌های انگور پایه‌های داربست از مهم‌ترین عامل‌ها برای داربستی کردن است. عامل‌هایی مثل شرایط آب و هوایی‌ و اقلیم منطقه و وضعیت اقتصادی باغ‌داران در روش‌های مختلف استفاده از داربست‌ها موثر هستند. انتهای پیام/د
منبع: فارس
شناسه خبر: 460784

مهمترین اخبار یزد: