یزد- ایرنا- فرماندار مهریز گفت: آفت مگس مدیترانهای به شدت کشاورزی شهرستان را تهدید میکند و کنترل آن در گرو آگاهی و همکاری کشاورزان، باغداران و نظارت و پیگیری مسئولان است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد دهقان بنادکی روز شنبه در جلسه هماهنگی مقابله با آفت مگس مدیترانهای شهرستان افزود: برای آگاه سازی و اطلاعرسانی آفت و روشهای مقابله با آن باید کلاسهای آموزشی و توجیهی ویژه کشاورزان و باغداران برگزار شود.
وی به ضرورت همکاری کشاورزان شهرستان در کنار برنامهریزی و پیگیری مسئولان برای کنترل و مهار آفت در منطقه اشاره کرد و ادامه داد: مشارکت فعال جامعه هدف نقش مهمی در کنترل مگس مدیترانهای دارد و اگر این آفت گسترش پیدا کند غیرقابل کنترل و خسارت زیادی به بار میآورد.
وی به اهمیت کشاورزی و تولید و اشتغال در شهرستان اشاره و ضمن قدردانی از تلاشهای دستاندرکاران یادآور شد: تاکنون برای مهار این آفت با همکاری مردم و مسئولان کارهای خوبی در شهرستان صورت گرفته و باید دورههای آموزشی و توجیهی پیگیری شود.
دهقان بیان کرد: آگاهی مردم و کشاورزان از نحوه پیشگیری و کنترل آفات به خصوص مگس مدیترانهای در شهرستان نقش مهمی در کمک به کشاورزی و حفظ باغات دارد و هرچند تاکنون فعالیتهای خوبی صورت گرفته ولی همچنان آموزش و آگاه سازی موضوع مهمی است.
در این نشست یحیی شفیعی مدیر جهاد کشاورزی مهریز گزارشی از وضعیت مگس مدیترانهای، اقدامات، عملکرد و برنامهها ارائه و همکاری مردم و مسئولان به خصوص تداوم برنامه فرهنگی، آموزشی و اطلاعرسانی را در شهر و مناطق روستایی خواستار شد.
آفت مگس مدیترانهای بیشتر به محصول هلو، زردآلود، گلابی، گوجه، سیب، آلو، توت، به، انگور، خرمالو، انار، انجیر، مرکبات و بعضی از انواع گیاهان زراعی یک ساله حمله میکند که با توجه به گسترده بودن حجم خسارت به طاعون گیاهی مشهور است.
این آفت مهمترین آفت درختان میوه در جهان است که میتواند در طول یک سال ۱۲ نسل از خود را تولید کند.
مگس میوه مدیترانهای یکی از آفات مخرب دنیاست و به دلیل مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد در نقاط مختلف جهان گسترش پیدا کرده و نسبت به سایر مگسهای میوه بالاترین خسارت اقتصادی را به بخش کشاورزی و تولید میوه وارد میکند.
مبدا اصلی آفت مگس مدیترانه ای آفریقای شرقی است و از سال ۱۸۲۹ میلادی به تدریج در سایر کشورها انتشار یافته است.
مگس مدیترانهای یکی از خطرناکترین آفات کشاورزی است که به بیش از ۳۰۰ گونه از گیاهان حمله میکند و باعث لهیدگی، پوسیدگی و ریزش میوه میشود و میتواند تا ۱۰۰ درصد محصول را از بین ببرد و انتقال آن از طریق میوه، خاک و جابه جایی حشره کامل امکان پذیر است.
سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است.
مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
شناسه خبر: 407318