رئیس گروه سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی یزد با اشاره به تأثیر آلودگی هوا در بروز بیماریهای تنفسی مانند آنفلوانزا و کرونا، برخی نکات مهم برای کاهش آسیب آلودگی هوا را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، دکتر محمدعلی جعفری، ظهر امروز در جمع برخی خبرنگاران حاضر شد و با اشاره به هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی تا پیش از ظهر امروز اظهار کرد: افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، مبتلایان به بیماریهای زمینهای و مشکلات قلبی، عروقی، تنفسی، متابولیکی، مثل دیابت، آسم، کارگران و افرادی که در فضای آزاد فعالیت دارند به خصوص فعالیتهای سنگین، افرادی که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده میکنند.
وی افزود: مبتلایان به کرونا در دوره بهبود و ریکاوری و مبتلایان به سرماخوردگی و آنفولانزا در دوره بهبود و ریکاوری به دلیل درگیری سیستم تنفسی و قلبی عروقی آنها در معرض خطر بیشتری از جانب آلودگی هوا قرار دارند.
رئیس گروه سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی یزد گفت: در زمان الودگی هوا هم استانیها از انجام فعالیتهایی مانند قدم زدن در پارکها و دویدن در فضای آزاد خودداری کنند و در خانه نیز شدت فعالیتهای خود را کاهش دهند، به خصوص افرادی که دارای بیماریهای زمینهای قلبی عروقی و تنفسی هستند.
جعفری فیلترهای سیستمهای تصفیه هوا به موقع تمیز و جایگزین شود و غذاهای سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان شامل میوه و سبزیجات بیشتری مصرف، از مصرف غذاهای چرب و فست فود و غذاهای فراوری شده خودداری و نوشیدن مایعات به ویژه آب در این شرایط افزایش یابد.
دکتر محمدعلی جعفری تصریح کرد: از انجام فعالیت هایی که باعث افزایش آلودگی هوا در فضای داخل می شوند از جمله سرخ کردن غذا، جاروکشیدن، جاروبرقی، روشن نمودن شمع و عود و اجاقهای گاز و شومینه با استفاده از سوختهای چوب، خانه تکانی خودداری و از وسایل گاز سوز و نظایر آن کمتر استفاده شود.
وی در پایان بهترین راه کاهش مواجهه با آلودگی هوا ماندن در خانه و فضای بسته دانست و تاکید کرد: دربها و پنجرهها در زمان آلودگی هوا باید بسته باشد که این امر امکان تهویه مناسب هوا را مشکل ساز میکند؛ بنابراین تنها راه آن استفاده از سیستمهای تصفیه هوای مناسب، سیستمهای تهویه مطبوع، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، عدم تجمع، عدم شرکت در مهمانیها و عدم مصرف دخانیات است.
پایان پیام/الف