یزد- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار یزد گفت: تمام سازمانها و ادارات یزد باید تمام ظرفیتها و امکانات خود را به عنوان یک الزام قانونی در اختیار جوانان برای تسهیل ازدواج قرار دهند.
به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل اکبری در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان یزد با تاکید بر اینکه سازمانها و دستگاهها باید همکاری بیشتری در تحقق مصوبات این ستاد داشته باشند، اظهار داشت: در هر جلسه باید بازخوردی از گزارشها و مصوبات نشستهای قبل داشته باشیم.
وی افزود: سازمانها و ادارات باید ظرفیتها و امکانات خود را به عنوان یک الزام قانونی برای تسهیل ازدواج در اختیار جوانان قرار دهند.
اکبری با اشاره به بحث فرهنگ سازی ازدواج در بین خانواده ها بیان کرد: فرهنگ سازی در بین خانواده ها، اجرای برنامه آموزشی مدون، بحث مشاوره جایگاه خود را دارد و اگر به سبک زندگی ایرانی اسلامی توجه شود، اهمیت بحث اقتصادی در امر ازدواج نیز کاهش خواهد یافت.
دبیر یکی از کانونهای مردم نهاد یزد نیز در این نشست اظهار داشت: نظام مندی و همپوشانی خاصی در کلان کشور و شهرستان ها در بحث جمعیت صورت گرفته اما معضلی که شاهد آن هستیم این است که مجموعهها و سازمانهای دولتی به تنهایی می خواهند این مشکل را حل کنند.
وی افزود: با توجه به حفظ آداب و رسوم بهتر است با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد یزد، یک بازسازی واقعه اتفاق بیفتد و یک نویسنده قوی پای کار بیاید و ازدواج های موفقی که در سال های گذشته صورت گرفته را بازسازی کند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مباحثی که مطرح است، مسائل اقتصادی است که باید فرهنگ سازی شود و برای بهبود شرایط اقتصادی در این خصوص راهکار ارائه شود.
تحصیل برای دانشجویانی که ازدواج می کنند در دانشگاه آزاد یزد رایگان می شود
رسولی، نماینده دانشگاه آزاد اسلامی یزد در این نشست گفت: در راستای ترویج و تشویق امر ازدواج حدود دو سال است که در ترم تحصیلی شهریه برای دانشجویانی که ازدواج می کنند و در مقطع کارشناسی هستند صفر می شود، در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ۵۰ درصد شامل تخفیف می شود.
وی افزود: با توجه به بحث اقتصادی، سالن های دانشگاه در جهت خدمت رسانی در امر آسانسازی ازدواج و تشریفات مجهز شده که بتواند در کنار سالن مراسم ازدواج خدمات ویژهای برای این امر صورت گیرد.
رسولی همچنین از برگزاری کارگاه های آموزش خانواده آسمانی به صورت فصلی برای دانشجویان خبر داد.
میلاد عبدلی، نماینده دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان در این نشست گفت: هدف از ازدواج، فرهنگ ازدواج و انگیزه ازدواج از بین رفته است. تفاوت دیدگاه ها بین نسلی باعث نگاه متفاوت نسل قبل و جدید به مقوله ازدواج مخصوصا در مبانی فکری مربوط شده است. حضور نسل جدید در فضای مجازی، دانشگاه ها و ... باعث ایجاد احساس حقی در آنها گردیده است که بعضا با توقعات نامتعارف از خانواده ها همراه است که خود زمینه کم رنگ شدن اقبال به ازدواج را فراهم می کند. و متاسفانه طی سال ها کم کاری در این خصوص توسط آموزش و پرورش، صدا و سیما و ...صورت گرفته است.
نماینده آموزش و پرورش در این نشست نیز افزود: بهتر است مشاوره اجباری قبل از ازدواج برای جوانان ضورت گیرد تا خُلق و خوی و شخصیت افراد مشخص شود و همچنین امکانات برای مدارس و معلمان به صورت یکسان طبقه بندی شود تا بتوانند آنها را به صورت یکسان ارزیابی کنند.
نماینده هلال احمر در این جلسه افزود: الگویی را به مدت سه سال اجرا کردیم که هدایایی را از طرف دفتر نمایندگی به اعضای هلال احمر که ازدواج میکنند تقدیم می کنیم و اگر تا سال آینده صاحب فرزند شوند، هدیه ویژه ای در کنار خدمات بهداشتی به پدر ، مادر و فرزند با تشکیل پرونده عرضه میشود.
لزوم پرداخت وامهای کم بهره به جوانان
نماینده اداره کار تعاون و امور اجتماعی گفت: امروزه مسئله فرهنگی، پررنگ تر از بحث اقتصادی است. چه بسا افرادی هستند که حتی شرایط اقتصادی برای آنها مهیا است اما ازدواج نمی کنند. ما با زندگی ماشینی از زندگی سنتی فاصله گرفتیم.
وی ادامه داد: باید در کنار وام اشتغال برای مشاغل خانگی، به جوانان نیز وام هایی با تسهیلات کم بهره در نظر گرفته شود.
نماینده بهزیستی هم در این جلسه گفت: طرح بهبود مرکز مشاوره با حضور متخصصین مشاور خانواده اجرا می شود تا خانواده ها در ۵ سال اول زندگی مشترک بتوانند از طریق آموزش کیفیت زندگی خود را بالا ببرند و خطر طلاق کاهش یابد.