یزد- مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی استان یزد با بیان اینکه موادمخدر در صدر جرایم زندانیان استان قرار دارد، گفت: بعد از موادمخدر، سرقت و سپس جرایم علیه اشخاص در رتبه بعدی قرار گرفتهاند.
به گزارش خبرنگار مهر، رضا مقبلی قرائی، ظهر شنبه در نشستی خبری با ارائه گزارشی از وضعیت زندانهای استان یزد اظهار داشت: رویکرد سازمان زندانها تربیتی است و بازگشت شرافتمندانه و عزتمندانه فرد به آغوش جامعه و خانواده را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه اغلب زندانیان یا قبل از ورود به زندان بیکار بوده اند یا بعد از خروج از زندان با مشکل بیکاری مواجه میشوند، افزود: یکی از مهمترین مسائلی که در زندان دنبال میشود، حرفه آموزی به زندانیان است و در این راستا هم آموزشهای فنی و حرفهای و هم آموزشهای صنایع دستی در زندانهای یزد ارائه میشود.
مقبلی قرائی یادآور شد: تاکنون ۵۹ دوره در ۳۲ رشته کاربردی در زندان یزد اجرا شده و مددجویان زندان نیز پس از دریافت مدرک، تسهیلات بانکی دریافت کرده اند.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی استان یزد ادامه داد: سال گذشته ۱۹ هزار و ۸۳۸ اثر صنایعدستی در زندان تولید شد که با مبلغ ۳ میلیارد و ۳۲۸ میلیون تومان به فروش رفت و عوائد آن به خانواده زندانیان اختصاص داده شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از زندانیان یزد را زندانیان غیربومی تشکیل میدهند، عنوان کرد: تلاشهای بسیاری برای انتقال زندانیان غیربومی انجام شده که در این راستا از نیمه دوم سال گذشته، ۳۱۱ نفر از محکومان سایر استانها به محل سکونت خودشان منتقل شده اند که این امر سبب آسودگی بسیاری از خانوادههای آنها شده است.
مقبلی قرائی از افزایش جمعیت زندانیان استان یزد خبر داد و یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، آمار زندانیان استان یزد با افزایش ۲۴ درصد مواجه بوده است.
وی، بیشترین فراوانی جرایم در استان یزد را به ترتیب مربوط به موادمخدر، سرقت، جرایم علیه اشخاص، محکومیت مالی، جرایم علیه اموال و مالکیت اعلام کرد.
مقبلی قرائی ادامه داد: در سال گذشته ۱۰۱ نفر از زندانیان اتباع بیگانه به کشور افغانستان استرداد شدند که بهزودی حدود ۱۰۰ نفر دیگر از اتباع خارجی که در زندان یزد هستند، به کشور خودشان اعزام خواهند شد.
وی همچنین عنوان کرد: در سال گذشته پرونده ۱۳ نفر از محکومان قصاص با رضایت اولیای دم و آورده منجر به سازش و آزادی محکومان شد.