معاون طرح و توسعه شرکت اب منطقهای استان یزد با اشاره به اینکه یزد با تنش آبی جدی روبرو است گفت: عمق حفر چاههای اضطراری از ۱۲۰ متر به ۲۲۲ متر رسیده و این نشان از تنش شدید آبی است.
عالمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد در ارتباط با وضعیت تنش آبی استان اظهار داشت: در حال حاضر خط انتقالی آب به استان یزد با حداکثر ظرفیت، در حال کار است.
معاون طرح و توسعه شرکت اب منطقهای استان یزد خاطرنشان کرد: حداکثر ظرفیتی که میتوانیم در آبگیر انشعابی از رودخانه زایندهرود داشته باشیم، به صورت کارکرد سه پمپ است و این سه دستگاه به صورت 24 ساعته در حال فعالیت هستند.
وی ادامه داد: همینطور منابع اضطراری که در مناطق مختلف استان یزد موجود بوده به طور مرتب و پیوسته در حال کار هستند و همکاران ما هم به صورت منظم در حال مراقبت هستند که هیچ گونه خللی در امر تامین آب وجود نداشته باشد.
عالمی تصریح کرد: به خاطر مسئله گرمای هوا که متاسفانه در سالهای اخیر کم سابقه بوده و مصرف زیاد آب کولرها و وسایل خنک کننده دارند، با مشکل افت و تامین مواجه شدهایم.
معاون طرح و توسعه شرکت اب منطقهای استان یزد بیان کرد: اگر بخواهیم نمونهای از مشکل امسال منابع تامین آب را بیان کنیم، باید به حجم مخزن سد زایندهرود اشاره کنیم که آب انتقالی از حوزه کوهرنگ به یزد را منتقل میکند.
وی گفت: مخزن این سد الان 460 میلیون متر مکعب حجم دارد که نسبت به میانگین 10 ساله 6 درصد و نسبت به میانگین بلندمدت 25 ساله، با 49 درصد کاهش مواجه است.
عالمی عنوان کرد: علیرغم این کاهش، با رایزنیهایی که مقامات استان با مسئولان وزارت نیرو داشتند، خوشبختانه تامین حداکثری آب برای استان به جریان افتاده و در حال حاضر سالی 57 میلیون متر مکعب از طریق سامانه انتقال آب فلات مرکزی به استان میآید که شهرهای مختلف استان از آن بهرهمند میشوند.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای استان یزد ادامه داد: به غیر از آن، خط پدافندی که با همکاری صنایع ایجاد شده هم تعهد کرده که در تابستان دو میلیون مترمکعب آب را به مدار شهری وارد کند و الان 110 لیتر بر ثانیه آب را به این مدار وارد میکند.
وی با بیان اینکه به غیر از آن هم چاهها و منابع آب زیرزمینی یزد هم به صورت حداکثری الان مورد استفاده قرار میگیرد افزود: چاههایی وارد مدار شدند که بعضا سالهای گذشته و بعضی هم جدیدا حفر شدهاند.
عالمی خاطرنشان کرد: قبلا چاههای اضطراری با عمق متوسط 110 تا 120 متر حفاری وارد مدار میشد اما الان به دلیل تنش آبی که با آن مواجه هستیم، آخرین چاه حفر شده در عمق 222 متر وارد مدار شده است.
معاون طرح و توسعه شرکت اب منطقهای استان یزد تاکید کرد: این بدان معنی است که ما در حال وارد کردن تنش فوق العاده زیادی به منابع زیرزمینی هستیم و واقعا هیچ راهی برای مقابله با این تنشها و ادامه حیات در فلات مرکزی به جز وجود آوردن منابع آبی جدید از سایر حوزهها نداریم و مقامات استان به خصوص استاندار یزد پیگیر ویژه این موضوع هستند.
انتهای پیام/781