مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: امسال تولید زردآلو در این شهرستان 100 درصد افزایش داشته و برداشت آن نیز برای پنج هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فرصت شغلی ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، ابرکوه یکی از قطبهای کشاورزی استان یزد به شمار میرود و در تولید بسیاری از محصولات باغی و زراعی نه تنها در استان بلکه در کشور حرف اول را میزند و زردآلوی ابرکوه از جمله این محصولات مرغوب و با کیفیت است.
زردآلو از جمله میوههای تابستانی، خوشطعم و موردپسند ذائقه ایرانی است که در بخشهایی از شهرستان ابرکوه و به ویژه دهستان فراغه و منطقه علوی بخش مرکزی و تیجرد تولید شده و به واسطه زودرس بودن و مرغوبیت از نظر طعم و شکل ظاهری، از شهرت جهانی برخوردار است.
امسال با توجه به رشد، افزایش تولید و فراوانی این محصول از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد بازار فروش انواع زردآلو در ابرکوه بسیار داغ شده است.
علیمحمد هوشمند مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه در رابطه با میزان تولید و برداشت این محصول در گفتگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: سطح زیر کشت باغات شهرستان در مجموع حدود 9 هزار هکتار است که بالغبر دو هزار هکتار آن به کاشت انواع زردآلو از جمله تخم گردی، فلکهای، ممک، کتابی، خیاری، آصفی، مشهدی، زرقانی و... اختصاص دارد.
هوشمند با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد از سطح زیر کشت زردآلو به صورت نوین آبیاری میشود، افزود: میانگین برداشت محصول در هر هکتار ۲۰ تن است که امسال با افزایش ۱۰۰ درصدی تولید این محصول پیشبینی میشود شاهد برداشت بیش از ۳۵ هزار تن انواع زردآلو در ابرکوه باشیم.
وی اذعان کرد: کیفیت و مرغوبیت ویژه زردآلوی ابرکوه، زودرس بودن و همچنین کمبود این محصول در سایر نقاط کشور موجب شده است این محصول علاوه بر بازارهای داخلی، جای خود را در بازارهای خارجی باز کرده و طی چند سال گذشته به کشورهای حوزه خلیجفارس و حاشیه دریای خزر نیز صادر شود.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه همچنین از اشتغال بالای این محصول خبر داد و گفت: در بازه ۳۰ روزه برداشت محصول برای بیش از ۵ هزار نفر (هم بانوان و هم آقایان) به صورت مستقیم و غیرمستقیم فرصت شغلی ایجاد شده که این مهم نیز یکی از محاسن زردآلوی ابرکوه است.
هوشمند از فقدان بازار مناسب فروش محصول، عدم وجود صنایع تبدیلی غذایی، جای خالی سردخانه در ابرکوه، بالا بودن هزینه تولید و همچنین عدم وجود سازوکار مناسب جهت صادرات محصول، به عنوان عمده مشکلات تولیدکنندگان زردآلو و باغداران ابرکوه یاد کرد و گفت: تشکیل تعاونی زردآلو کاران در جهت حمایت از تولید و توسعه صادرات، احداث سردخانه و توسعه صنایع تبدیلی غذایی در خصوص فرآوری زردآلو به پره، قیصی، لواشک، مربا، شیره و... حجم اعظم مشکلات این قشر را برطرف میکند.
وی تصریح کرد: تاکنون چند مورد مجوز در خصوص احداث سردخانه صادر شده است که نیاز به اقدامات سرمایهگذاران در خصوص راهاندازی دارد. طرحهایی در خصوص صنایع تبدیلی غذایی در قالب توسعه مشاغل خانگی، راهاندازی و توسعه واحدهای کوچک فرآوری محصول نیز در مرحله اجرا قرار دارد.
این مسئول در خاتمه از حمایتهای جهاد کشاورزی به تولیدکنندگان زردآلو و باغداران بدین شرح یاد کرد: توزیع کود یارانهای، مشاورههای تخصصی و علمی کارشناسان جهاد کشاورزی به باغداران (از جمله پیشآگاهی مبارزه با انواع آفات، توصیههای فنی در خصوص هرس و تغذیه باغات جهت افزایش بهرهوری محصول)، پرداخت یارانه جهت ایجاد سامانههای نوین آبیاری، پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون با سود پایین و اقساط بلندمدت جهت خرید دستگاههای گرماساز و مقابله با سرمازدگی.
پایان پیام/ف