یزد - ایرنا - سرو ۴۵۰۰ساله ابرکوه یزد که پس از قرنها همچنان استوار در دل کویر ایستاده در تعطیلات نوروز میزبان گردشگران خواهد بود؛ اثری ماندگار که مردم این دیار در انتظار ثبت جهانی آن هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، این درخت کهنسال، سرسبز و خرم یکی از قدیمی ترین موجودات زنده جهان محسوب میشود و با گذشت ۴۵ قرن همچنان شاداب و سرسبز، جهانیان را شگفتزده کرده است.
درخت سرو ابرکوه از مهمترین جاذبههای طبیعی استان یزد است و در طول سال به خصوص در تعطیلات نوروزی و تابستان مسافران و گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور از این جاذبه طبیعی دیدن میکنند.
مسوولان و مردم ابرکوه سالهاست چشم انتظار ثبت جهانی این اثر تاریخی و ماندگار هستند.
سرپرست فرمانداری ابرکوه با بیان اینکه این سرو به عنوان یک اثر طبیعی، شهرت جهانی دارد و برای گردشگران جالب است، افزود: شرایط و مدارک کافی برای ثبت جهانی این اثر وجود دارد و این موضوع مهم به جد پیگیری می شود.
محمد هادی زارع زاده، همزمان با هفته درختکاری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: به دنبال درخواستهای مکرر مردم ابرکوه، دوستداران میراث و محیط زیست برای ثبت جهانی این درخت کهنسال، پیگیری ها از سوی فرمانداری و شورای شهر و مسئولان میراث فرهنگی استان تا حصول نتیجه ادامه خواهد یافت.
یکی از نویسندگان ابرکوه به گزارشگر ما گفت: این درخت با این قدمت در دنیا بی نظیر است و برای ثبت جهانی آن مسئولان باید تلاش مضاعف داشته باشند.
محمد حسین فلاح زاده اظهارکرد: اگر درخت سرو ۴۵۰۰ساله ابرکوه در فهرست یونسکو ثبت جهانی شود یقینا آثار خوبی به همراه خواهد داشت چرا که حفظ و حراست از آن مضاعف می شود.
به گفته این نویسنده ، مسئولان وزارت میراث فرهنگی کشور در دولت های مختلف از این درخت بازدید کردند و همه قول مساعد برای ثبت جهانی آن داده اند و لذا تلاش برای ثبت جهانی این درخت کهنسال مطالبه مردم ابرکوه از وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی است.
یک شهروند دیگر ابرکویی هم ثبت جهانی این اثر را مطالبه قدیمی مردم این منطقه اعلام کرد.
رضا کارگر افزود: جا دارد که مسوولان محلی و همچنین استان و به تبع آن کشور برای ثبت جهانی سرو ابرکوه تلاش مضاعف کنند.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سرپرست پایگاه میراث فرهنگی بافت تاریخی ابرکوه به خبرنگار ایرنا گفت: سرو ابرکوه جاذبه ای منحصر به فرد است که در عمر خود شاهد حوادث تلخ و شیرین تاریخی زیادی بوده و گویی در نخستین لحظه با بیننده زبان به سخن می گشاید و حکایت عمر طولانی خود را همراه با ترنم مرغانی که در شاخسار پر پیچ و خمش لانه نهاده اند، بازگو می کند.
حمید مشتاقیان افزود: دومین درخت کهنسال این شهر معروف به «سرو صافیها» واقع در خیابان شهید صدوقی در حیات خانه ای به همین نام به شماره ۵۵۲، در فهرست میراث طبیعی ایران به ثبت رسیده است.
حمید مشتاقیان افزود: با ثبت این اثر طبیعی تعداد آثار طبیعی ثبت شده به چهار مورد رسید که شامل ۲ درخت سرو و درخت « بنه» در روستای بداف و درخت « پده » در روستای هارونی است.
وی اظهار کرد: علاوه بر سرو کهنسال که یکی از دیرزیست ترین موجودات زنده جهان است، سرو ۱۲۰۰ ساله ای که در خانه ای در بافت تاریخی « جرمدین» قرار دارد نیز همچنان سرسبز و خرم است.
سرو ۴۵۰۰ ساله ابرکوه شانزدهم تیرماه ۱۳۸۷ به شماره سه و به عنوان سومین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ثبت شد؛ همچنین به عنوان یک اثر طبیعی در سال ۱۳۸۲ در شورای عالی حفاظت محیط زیست ثبت گردید.
ابرکوه با توجه به قرار داشتن در مسیر طریق الرضا(ع)، جاده ابریشم و منزلگاه امام رضا (ع) یکی از ۱۶ شهر نمونه گردشگری کشور است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفر ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز ۳۰۰ کیلومتر و تا اصفهان ۲۸۰ کیلومتر است.
شناسه خبر: 145909