یزد پورتال
03 بهمن 1401 - 09:29

زنان عشایر به منابع اعتباری دسترسی ندارند/ پایداری اقتصاد عشایر در گرو افزایش فعالیت اقتصادی زنان عشایراست

رئیس اداره امور عشایر یزد نداشتن دسترسی زنان عشایر به منابع مالی و اعتباری را یکی از موانع مهم توسعه فعالیت‌های زنان عشایر در این استان دانست و گفت: پایداری اقتصاد عشایر استان یزد در گرو توانمندسازی فعالیت اقتصادی زنان عشایراست.

جواد شمس، رئیس اداره امور عشایر استان یزد، در خصوص فعالیت صندوق‌های خرد زنان عشایر به خبرنگار فارس اظهار کرد: در استان یزد ۹ صندوق اعتبار خرد زنان عشایری در مناطق فراغه، ده عرب، هارونی در شهرستان ابرکوه، شهریاری سفلا، شهریاری علیا، بختیاری، هاشم آباد چاهک، اسلام‌آباد چاه منج در شهرستان خاتم و کرخنگان در شهرستان مروست با بیش از ۱۸۰ نفر عضو فعالیت دارند.

وی عدم دسترسی زنان عشایر به منابع مالی و اعتباری را یکی از موانع مهم توسعه فعالیت‌های زنان عشایر در استان یزد دانست و افزود: زنان عشایر روستایی با اندوختن سرمایه‌های اندک خود، برای تهیه مواد اولیه جهت تولید محصولاتی چون لبنیات، خشکبار، پخت نان، بسته‌بندی و جمع‌آوری گیاهان دارویی، قالی‌بافی و گلیم‌بافی، سیاه‌چادر بافی و دست سازه‌های مختلف وام می‌گیرند.

شمس با تأکید بر این‌که توسعه صندوق‌ها در مناطق عشایر می‌تواند ضمن ایجاد همبستگی اجتماعی، زمینه‌ساز اشتغال‌زایی و پایداری اقتصاد عشایر شود، گفت: به‌طورکلی صندوق‌های اعتبار خرد به جهت کمک به معیشت خانوارها راه‌اندازی شده و شیوه عمل این صندوق‌ها مشابه صندوق‌های خانوادگی و مساجد است، با این تفاوت که وام دریافتی در جهت تولید هزینه می‌شود.

رئیس اداره امور عشایر استان یزد پایداری اقتصاد عشایر را در گرو توانمندسازی فعالیت اقتصادی زنان عشایر دانست و تصریح کرد: بانوان به‌عنوان ستون اصلی خانوارهای عشایری به فعالیت‌های متعدد تولیدی در کنار سایر اعضای خانواده مشغول هستند و با جمع کردن سرمایه‌های خرد در کنار سایر بانوان عشایری، مبلغ جمع‌آوری‌شده به صورت وام قرض‌الحسنه به هرکدام از اعضا تعلق می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: برخی از صندوق‌ها در ابتدای فعالیت مبلغ مختصری وام بلاعوض دریافت کرده؛ اما پس از شروع به کار تمامی فعالیت‌های صندوق به صورت خودجوش توسط خود اعضا صورت می‌گیرد. ضمن اینکه با هدف رونق به تولیدات بانوان عشایر در صورت درخواست آنان، مبلغی به صندوق تسهیلات داده می‌شود تا علاوه بر افزایش اعتبار صندوق، میزان وام افراد تحت پوشش نیز افزایش یابد.

شمس گفت: در راستای توانمندسازی هرچه بیشتر بانوان عشایر، آموزش‌هایی به صورت تئوری و عملی در حوزه‌های کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی، بسته‌بندی صنایع غذایی و لبنی، بازاریابی و بازار رسانی محصولات تولیدی، حسابداری ساده و... توسط سازمان امور عشایر به آنان داده می‌شود.

رئیس اداره امور عشایر استان یزد در پایان هدف از راه‌اندازی این صندوق‌ها را توانمندسازی جامعه زنان عشایری، ارتقاء مهارت‌های فردی و اجتماعی زنان عشایری از طریق برنامه‌های آموزشی، استفاده از پس‌انداز خانوارهای عشایری در جهت تأمین مالی فعالیت‌های درآمدزا و افزایش درآمد خانوارهای کم‌درآمد از طریق پرداخت وام‌های کم‌بهره برای انجام فعالیت‌های درآمدزا، عنوان کرد.

پایان پیام/ف

منبع: فارس
شناسه خبر: 992209

مهمترین اخبار یزد: