معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی با بیان این که یزد در زمینه بروز و ابتلا به بیماری فشارخون وضعیت خوبی ندارد، گفت: این استان در بحث بروز بیماری فشار خون به نسبت جمعیت رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، دکتر محسن میرزایی عصر امروز در جمع خبرنگاران حاضر شد و اظهار کرد: پرفشاری خون یکی از بیماریهای مزمن و غیر واگیردار است که به علت فقدان علامت بارز در مراحل اولیه و پیامدهای خطرناکش به قاتل خاموش معروف شده است.
وی افزود: فشار خون یکی از علائم اصلی حیاتست، هنگامی که سرخرگهای بزرگ، قابلیت ارتجاع و استحکام طبیعی خود را از دست بدهند و عروق کوچک نیز باریکتر شود، فشارخون بالا میرود، فشار خون بالا به این دلیل که اکثراً هیچ علامتی ندارد، گاهی کشنده بی سر و صدا نامیده میشود. فشار خون به طور طبیعی در اثر استرس و فعالیت بدنی بالا میرود، اما فردی که دچار بیماری فشار خون بالاست، به هنگام استراحت نیز فشار خونش بالاتر ازحد طبیعی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: فشار خون بیماری به ظاهر ساده، اما عوارض جبران ناپذیری دارد و بر اساس آخرین پیمایش و بررسیهای صورت گرفته، حدود سی و نه درصد گروه سنی بیست تا هفتاد سال از شهروندان یزدی گریبان گیر بیماری فشار خون بالا هستند
میرزایی تصریح کرد: تشخیص بیماری فشار خون بسیار آسان است و با دستگاه فشار سنج با رعایت استاندارهای مطرح شده نظیر طرز صحیح نشستن به راحتی قابل تشخیص است و لازم است فشار خون توسط تمام شهروندان به صورت دورهای چک شود.
وی خاطرنشان کرد:کاهش مصرف نمک نیم ساعت پیاده روی تند و مصرف میوه و سبزیجات و دوری از تنش و استرس کم هزینهترین راه هاییست که سلامت رو در برابر این بیماری تضمین میکند.
معاون علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه مردم یزد در مصرف میوه و سبزیجات در پائینترین ردههای استانی در کشور و مصرف نمک و همچنین در زمیته کم تحرکی بدن در جزو اولین استان کشور هستیم، بیان کرد: افزایش استرس، کم تحرکی، چاقی و کشیدن سیگار از عوامل بروز فشار خون است و فشار خون بالا، در صورتی که کنترل نشود، به رگهای مغز، قلب، کلیه و چشم آسیب میرساند و به همین خاطر اهمیت کنترل و پیشگیری از این بیماری حائز اهمیت است.
انتهای پیام/الف
شناسه خبر: 332958