یزد- امام جمعه یزد با اشاره به توجه معماران در گذشته به استفاده حداکثری از انرژی باد و خورشید در خانه ها گفت: بهره وری انرژی در ساختمان های امروز نادیده گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله محمدرضا ناصری در دیدار با مدیران حوزه برق استان یزد ضمن قدردانی از زحمات مسئولان و کارکنان اداره برق استان اظهار داشت: مقایسه آماری مصرف آب و برق کشورهای دیگر با ایران کافی نیست و باید تلاش شود تکنولوژی و نحوه عملکرد این کشورها در کشور ما نیز به مرحله اجرا درآید.
خبرنگار مهروی عنوان کرد: همچنین باید با اصلاح الگوی مصرف و الگوی رفتاری در ادارات و خانه ها، صرفه جویی و درست مصرف کردن را به عنوان یک عادت در خودمان نهادینه کنیم.
امام جمعه یزد ادامه داد: تغییر سبک زندگی و تغییر عادت، بهترین راهکار برای حل مشکل مصرف بی رویه برق است و احداث نیروگاه بیش از حد معمول، ضرورتی ندارد.
ناصری با اشاره به میزان هدررفت بسیار زیاد برق در بعضی از ادارات و اماکن دولتی گفت: مصرف زیاد انرژی در برخی از ادارات و اماکن منطقی نیست و نیاز به اصلاح الگوی مصرف در این اماکن دیده می شود و باید در مورد این ادارات با دقت بیشتری عمل شود.
وی تاکید کرد: مسئولان باید به دنبال راهکاری باشند تا علاوه بر حل مشکل مصرف بیرویه برق، به مردم استان سختی و فشار وارد نشود.
امام جمعه یزد با تاکید بر هوشمندسازی ساختمان ها از نظر سیستم برق کشی، عنوان کرد: صرفه جویی در انرژی باید به عنوان یک وظیفه و تکلیف شرعی معرفی شود تا مسئولان، کارمندان ادارات و مردم به خوبی این مهم را درک کنند و نسبت به آن توجه بیشتری داشته باشند.
ناصری با اشاره به هدر رفت انرژی در ساختمان ها به علت ساختمان سازی اشتباه که امروزه صورت میگیرد، گفت: در معماری گذشته به خوبی استفاده صحیح از منابع طبیعی انرژی مانند باد و خورشید دیده میشود اما این نکته مهم در ساختمان سازی و معماری امروز نادیده گرفته شده به گونه ای که در ساختمانهای کنونی بدون سیستم روشنایی، امکان فعالیت وجود ندارد.
احداث ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع در دستور کار است
احداث ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع در دستور کار استاحداث ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع در دستور کار استمدیرعامل شرکت برق منطقه ای یزد نیز در این نشست، محدودیت بار در تابستان را مسئله مهم صنعت برق استان دانست و گفت: با توجه به مدیریت ۸۰۰ مگاواتی برق در این دوره، سعی شد توجه بیشتری به صنایع داشته باشیم و تلاش کنیم کمترین میزان خاموشی خانگی را در کشور داشته باشیم.
ابوالفضل اسدی با پرداختن به برنامه های احداث نیروگاه در استان یزد بیان کرد: احداث حدود ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع در دستور کار است و احداث ۱۱۰۰ مگاوات نیروگاه توسط شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، از دیگر برنامه های شرکت برق منطقه ای استان یزد است که قرارداد آن با مپنا منعقد شده است.
اسدی همچنین یادآور شد: از دیگر برنامه های دولت سیزدهم، احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و تجدیدپذیر است که در این زمینه نامه نگاری هایی صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای یزد با بیان اینکه استان یزد رتبه برتر کشور را در زمینه نیروگاه خورشیدی دارد، گفت: در حال حاضر حدود ۸۱.۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان یزد موجود است و به منظور افزایش این میزان به حدود ۲۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی، زمین های مورد نیاز به متقاضیان واگذار شده است.
وی با اشاره به اینکه تنها صنایع فولادی و سیمانی درگیر مدیریت بار هستند، افزود: پیشنهادهایی همچون همکاری سایر صنایع با شرکت برق منطقه ای استان یزد در زمینه کاهش سهم مدیریت بار این استان در تابستان ۱۴۰۱ را ارائه کرده ایم.
شناسه خبر: 302371