یزد- ایرنا- نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه یزد گفت: مسئولان نباید به بهانه کاهش بارندگی، تداوم پدیده خشکسالی، باغها، مزارع و فضاهای سبز شهرها و روستاها را به حال خود رها کنند بلکه باید مدیریت درستی را در این مور اتخاذ کنند.
به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی دفتر آیت الله محمدرضا ناصری یزدی در دیدار با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به مناسبت هفته منابع طبیعی( ۱۵ تا ۲۲ اسفندماه) افزود: حفظ و حراست از منابع طبیعی و نعمتهای الهی بسیار حایز اهمیت است ،باید از آنها برای بهبود زندگی بشر استفاده شود.
به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی دفتر آیت الله محمدرضا ناصری یزدی در دیدار با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به مناسبت هفته منابع طبیعی( ۱۵ تا ۲۲ اسفندماه) افزود: حفظ و حراست از منابع طبیعی و نعمتهای الهی بسیار حایز اهمیت است ،باید از آنها برای بهبود زندگی بشر استفاده شود.وی بر لزوم محافظت از نعمتهای الهی تأکید کرد و ادامه داد: باید از آب، زمین، هوا و منابع طبیعی موجود استفاده کرد و نعمتهای خدایی را حفظ، تکثیر و تجدید کنیم. باید بدانیم هر کجا خشکسالی است، از کوتاهی انسان هاست، زیرا منابع موجود را مدیریت نکردیم.
وی بر لزوم محافظت از نعمتهای الهی تأکید کرد و ادامه داد: باید از آب، زمین، هوا و منابع طبیعی موجود استفاده کرد و نعمتهای خدایی را حفظ، تکثیر و تجدید کنیم. باید بدانیم هر کجا خشکسالی است، از کوتاهی انسان هاست، زیرا منابع موجود را مدیریت نکردیم.نماینده ولی فقیه در استان یزد اظهار کرد: مسئولان منابع طبیعی مسئولیت سنگینی در راستای حفظ منابع الهی از معادن گرفته تا جنگلها و مراتع، بر عهده دارند و باید برنامه ریزی کنند تا بهترین بهره برداری را از منابع موجود داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در استان یزد اظهار کرد: مسئولان منابع طبیعی مسئولیت سنگینی در راستای حفظ منابع الهی از معادن گرفته تا جنگلها و مراتع، بر عهده دارند و باید برنامه ریزی کنند تا بهترین بهره برداری را از منابع موجود داشته باشند.ناصری با اشاره به اقدام های ارزنده برخی بزرگان در حوزه ایجاد فضای سبز عنوان کرد: طرح فلاحت در فراغت طرحی بود که از سوی آیت الله حائری شیرازی، امام جمعه فقید شیراز اجرا شد و از طرحهای ماندگار بود ، امیدواریم این قبیل حرکت ها تکرار شود.
ناصری با اشاره به اقدام های ارزنده برخی بزرگان در حوزه ایجاد فضای سبز عنوان کرد: طرح فلاحت در فراغت طرحی بود که از سوی آیت الله حائری شیرازی، امام جمعه فقید شیراز اجرا شد و از طرحهای ماندگار بود ، امیدواریم این قبیل حرکت ها تکرار شود.رییس شورای فرهنگ عمومی استان یزد گفت: فقدان مدیریت از سوی برخی مسئولان سبب شد تا بسیاری از باغها به دلیل خشکسالی از بین برود، این موضوع جای تاسف دارد باید هرچه سریعتر مدیریت شود و با احیای باغها ، زمین ها و کاشت نهالهای جدید و آبیاری بهینه و قطره ای، کشاورزی و باغداری در روستاها و سایر مناطق زنده شود.
رییس شورای فرهنگ عمومی استان یزد گفت: فقدان مدیریت از سوی برخی مسئولان سبب شد تا بسیاری از باغها به دلیل خشکسالی از بین برود، این موضوع جای تاسف دارد باید هرچه سریعتر مدیریت شود و با احیای باغها ، زمین ها و کاشت نهالهای جدید و آبیاری بهینه و قطره ای، کشاورزی و باغداری در روستاها و سایر مناطق زنده شود.ناصری ادامه داد: برخی قناتها چندین سال خشک بوده، اما با مدیریت و لایروبی و مشارکت مردم، دوباره احیا شد، بنابراین با مدیریت صحیح و برنامه مدون و عملیاتی، میتوان شرایط فعلی را در حوزه کشت و کار و کشاورزی و فضای سبز تغییر داد.
ناصری ادامه داد: برخی قناتها چندین سال خشک بوده، اما با مدیریت و لایروبی و مشارکت مردم، دوباره احیا شد، بنابراین با مدیریت صحیح و برنامه مدون و عملیاتی، میتوان شرایط فعلی را در حوزه کشت و کار و کشاورزی و فضای سبز تغییر داد.وی بر لزوم احیای باغها به ویژه در روستاها تاکید کرد و گفت: اگر این اتفاق بیفتد، زندگی دوباره در روستا ها جاری میشود و جوانان به روستاها باز میگردند، اما مساله مهم در این زمینه، تفکر و تلاش است، زیرا کشور و استان با تنبلی و بی حالی درست نمیشود.
وی بر لزوم احیای باغها به ویژه در روستاها تاکید کرد و گفت: اگر این اتفاق بیفتد، زندگی دوباره در روستا ها جاری میشود و جوانان به روستاها باز میگردند، اما مساله مهم در این زمینه، تفکر و تلاش است، زیرا کشور و استان با تنبلی و بی حالی درست نمیشود.۹۸ درصد مساحت استان به وسعت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی تشکیل شد که ۳۸ درصد آن معادل ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار را زمین های بیابانی شامل میشود.
۹۸ درصد مساحت استان به وسعت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی تشکیل شد که ۳۸ درصد آن معادل ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار را زمین های بیابانی شامل میشود.همچنین چهار میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار معادل ۶۰ درصد مراتع استان عمدتاً از نوع متوسط و ضعیف است و ۱۷۰ هزار هکتار حدود ۵.۱ درصد استان را جنگلهای طبیعی و دست کاشت تشکیل می دهد.
همچنین چهار میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار معادل ۶۰ درصد مراتع استان عمدتاً از نوع متوسط و ضعیف است و ۱۷۰ هزار هکتار حدود ۵.۱ درصد استان را جنگلهای طبیعی و دست کاشت تشکیل می دهد.
شناسه خبر: 130196