با وجودی که استان یزد مسیر سخت و طولانی برای تبدیل شدن به قطب نوآوری و اشتغال دانش بنیان دارد اما ظرفیتهای موجود در کنار نیروهای انسانی متخصص ، زمینه بالایی برای تحقق شعار سال جدید است.
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، محمودرضا رحمانی، یکی از پژوهشگران استان یزد در یادداشتی تحقق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده را عامل توسعه همه جانبه کشور دانست و اظهار کرد: طی سالیان اخیر با وجودی که بارها و بارها شعار رشد تولید و رشد اقتصادی یزد نسبت به سایر استانهای کشور داده شده و برخی مدیران اقتصادی مدعی رتبه بالای این استان بودند، اما در عمل مشاهده کردهایم که بیشتر اشتغال ایجاد برای کارگران ساده مد نظر است.
وی افزود: بر اساس آمارها، طی سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ رشد تولید در استان یزد متناسب با سطح اشتغالزایی ایجاد شده نبوده که نتیجه آن افزایش روند نرخ بیکاری و قرار گرفتن یزد در میان ۱۰ استان کشور با بالاترین نرخ بیکاری بوده است.
رحمانی گفت: بیتوجهی به تولید بر محور دانشوفناوری به صورت عملی، موجب شده تا ۸۹درصد شاغلان کارگاههای تولیدی و صنعتی با ۱۰ نفر نیروی کارکنند و بیشتر، کارگر (ساده و ماهر) باشند و در نقطه مقابل نیز حدود ۲۷ هزار دانشآموخته دانشگاهی در استان یزد که همواره و طی بیش از دو دهه رتبه برتر کنکور سراسری را داشت، بیکار باشند و همین زمینه ساز مهاجرت اجباری نخبگان استان به تهران و حتی خارج از کشور شود.
این در حالی که به اذعان تمامی دولتها و استانداران، یزد مستعد تبدیل به قطب نوآوری و اقتصاد دانش بنیان است و میتواند زمینه ساز تحولات گسترده در این بخش نیز شود.
وجود ۹ نخبه در هر ۱۰ هزار نفر و کسب جایگاه نخست کشور در این بخش و کسب رتبه نخست آزمون سراسری از سوی دیگر دانشآموزان این استان طی ۲۷ سال متمادی و همچنین وجود ۱۱۰ شرکت دانش بنیان در استان، گویای ظرفیتهای ملموس توانایی تبدیل یزد به قطب نوآوری و بهرهوری و همچنین الگوی ممتاز اقتصاد دانش بنیان کشور است.
رحمانی خاطرنشان کرد: رتبه چهارم استان یزد در شاخص «نسبت تعداد شرکتها به جمعیت» با داشتن ۱۰۳ شرکت دانشبنیان، رتبه دوم در نسبت تعداد شرکتهای خلاق به جمعیت با داشتن ۳۱ شرکت خلاق در شش حوزه فعالیت از جمع ۱۰۴۱ شرکت خلاق در کشور، رتبه چهارم در تعداد شرکتها و رتبه چهارم از نظر تعداد محصولات، پس از تهران ( با ۱۹۳۵ محصول )، اصفهان (با ۲۳۲ محصول ) و خراسان رضوی ( با ۱۲۱ محصول) تنها بخشی از ظرفیتهای این استان در حوزه دانش بنیان و فناوری است.
از سوی دیگر استان یزد جزو پنج استان دارای منطقه ویژه علم و فناوری در کشور است که سازمان عامل استقرار و توسعه آن، بر اساس اساسنامه مصوب شورای عالی عتف، از اسفندماه ۱۳۹۵ به ثبت رسمی رسیده و آغاز به کار کرده است؛ اولین نشان فناوری نیز از سوی شورای عالی عتف به منطقه ویژه علم و فناوری یزد داده شد.
و در این راستا راهاندازی کارخانه نوآوری یزد با هدف تکمیل زنجیره و توسعه زیرساختهای زیست بوم نوآوری و فناوری در استان در کارخانه نساجی درخشان (هراتی) را داریم.
با توجه به این همه ظرفیت عظیم در استان، می توان با بسط اقتصاد دانشبنیان و پشتیبانی از سرمایهگذاری در این بخش و حمایت از گسترش شرکتهای دانش بنیان و زیست بوم فناوری و نوآوری به تحقق شعار امسال " تولید ، دانش بنیان، اشتغال آفرین " امیدوار بود.
نامگذاری سال ۱۴۰۱ تحت عنوان "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین"
نامگذاری سال ۱۴۰۱ تحت عنوان "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین"نامگذاری سال ۱۴۰۱ تحت عنوان "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین"از سوی رهبر معظم انقلاب، فرصتی طلایی است تا مسئولان ارشد استان یزد بتوانند با بهره گیری از ظرفیتهای ایجاد شده طی سالیان گذشته و همچنین با تکیه بر توانایی نیروهای انسانی موجود، تولید مبتنی بر دانش بنیان را به صورت جدی تقویت کرده و زمینه اشتغال آفرینی بالای این حوزه را با مدیریت افراد متخصص و دارای اهلیت و توانایی فراهم نمایند .
انتهای پیام/ر
شناسه خبر: 189752