رئیس کمیته رصد و پایش قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: خوشبختانه در سال جاری، ۸۰ درصد مصوبات قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان محقق شده و ۲۰ درصد باقی مانده در حال پیگیری است.
دکتر مسعود شریفی، رئیس کمیته رصد و پایش قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه در نیمه نخست امسال تعداد هشت هزار و ۸۷۰ مادر باردار در یزد، مراقبتهای رایگان دوران بارداری دریافت کردهاند اظهار کرد: این خدمات شامل سنجش پارامترهای بدنی، انجام دو مرتبه آزمایش رایگان در هفتههای ششم تا دهم و هفتههای ۲۰ تا ۲۴ بارداری، همچنین بررسی Rh خون مادر برای تزریق آمپول رگام در صورت نیاز و برگزاری کلاسهای آمادگی زایمان طبیعی است.
وی افزود: طی همین مدت نیز حدود ۹ هزار زن باردار از خدمات مشاورهای و مراقبتی رایگان دوران بارداری در مراکز بهداشتی سطح استان برخوردار شدند.
رئیس کمیته رصد و پایش قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه با اشاره به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تصریح کرد: در شش ماهه نخست سال جاری، به ۵۶ هزار زن متاهل در استان مشاورههای فرزندآوری ارائه شده است.
شریفی گفت: خوشبختانه در سال جاری، ۸۰ درصد مصوبات قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان محقق شده و ۲۰ درصد باقی مانده در حال پیگیری است.
وی با اشاره به اینکه هدف این قانون افزایش شاخص باروری کلی است افزود: شاخص باروری باید حداقل به عدد جانشینی ۲.۱ برسد، به عبارتی هر زوج به طور متوسط باید دو فرزند داشته باشد که پس از دنیا رفتن آنها به عنوان جایگزین در جمعیت باشند.
رئیس کمیته رصد و پایش قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه هدف بزرگتر در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را افزایش این شاخص به عدد ۲.۵ خواند و افزود: محقق شدن این شاخص نشاندهنده پویایی و افزایش جمعیت در جامعه خواهد بود.
شریفی خاطرنشان کرد: در کنار گروههای سنی کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان، گروه مجزای زنان باردار و زنان شیرده هم به واسطه اهمیتی که در راستای قانون حمایت از خانواده دارند، جای گرفته است.
پایان پیام/ب