یزد پورتال
26 شهریور 1402 - 08:50

افزایش ۳.۵ سانتی متری سرانه ورزشی دانش‌آموزی در یزد

معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش‌وپرورش استان یزد با اشاره به افزایش ۳.۵ سانتی متری سرانه ورزشی دانش‌آموزان یزدی با اجرای طرح شهید سلیمانی، گفت: سرانه ورزشی دانش‌آموزان در استان یزد ۶۸.۵ صدم مترمربع است.

ابوالفضل شبانی،‌ معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش یزد، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: خبرنگاران امین مردم بوده و بدون حاشیه اخبار را به اطلاع شهروندان می‌رسانند؛ ایمان داریم اگر رسانه به کمک یک مجموعه‌ای بیاید، آن مجموعه موفق خواهد شد.

وی ضمن تشریح فعالیت‌های مختلف حوزه تربیت‌بدنی و سلامت آموزش‌وپرورش استان یزد، افزود: برنامه‌های این معاونت در چهار بخش مختلف تقسیم‌بندی شده که بخشی از این برنامه‌ها از سوی وزارت آموزش‌وپرورش اعلام می‌شود.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش‌وپرورش استان یزد گفت: یکی از طرح‌های مهمی که با اجرای آن تحول بزرگی در حوزه تجهیزات ورزشی دانش‌آموزی رخ داد، طرح شهید سلیمانی بود.

شبانی تصریح کرد: این طرح با هدف ایجاد، ساخت و توسعه فضاهای ورزشی مدارس شکل گرفته است و در سال گذشته مرحله اول آن اجرا شده که در این راستا ۷۶ فضای ورزشی که عمدتاً زمین‌های چمن مصنوعی، سالن‌های ورزشی، کلاس‌های تربیت‌بدنی و همچنین فوتبال ساحلی در سطح مدارس بود ساخت و به بهره‌برداری رسید.

وی در رابطه با سرانه ورزشی دانش‌آموزی اظهار کرد: سرانه ورزشی دانش‌آموزی در بخش فضای ورزشی روباز ۳۸ سانتی‌متر، در بخش فضای ورزشی سرپوشیده ۲۷ سانتی‌متر و درمجموع سرانه ۶۵ صدم مترمربع است که با استان یزد در این زمینه رتبه سوم را در کشور دارد و با اجرای نهضت طرح شهید سلیمانی ۳.۵ درصد به سرانه اضافه شد و در حال حاضر ۶۸.۵ سانتی‌متر مربع سرانه ورزشی دانش‌آموزی در استان یزد است.

شبانی فراشاه میزان اعتبار اختصاص داده‌ شده برای طرح شهید سلیمانی را ۴۸ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: ۱۶ میلیارد تومان اعتبار از حوزه وزارت آموزش‌وپرورش، ۱۶ میلیارد تومان با حمایت استاندار از حوزه معادن و همچنین ۱۶ میلیارد تومان از طریق جذب و مشارکت مردمی برای طرح شهید سلیمانی اختصاص داده‌شده است.

وی گفت: اجرای طرح شهید سلیمانی با همین میزان اعتبار را برای سال آینده هم در برنامه داریم؛ مناطق محروم و کم برخوردار برای مراحل بعدی اجرای این طرح در اولویت قرار دارد. 

معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش‌وپرورش استان یزد به اجرای طرح شهید خرازی اشاره کرد و افزود: در این طرح که فاصله‌ نسلی بین اولیا و فرزندان را کاهش می‌دهد، آزادسازی مجموعه‌های ورزشی آموزش‌وپرورش با رویکرد تربیتی دنبال می‌شود.

وی افزود: طرح شهید خرازی با هدف فراگیر سازی و همگانی شدن ورزش در سطوح مختلف و مشارکت خانواده‌ها در انجام فعالیت‌های ورزشی و نیز تقویت بنیان خانواده از طریق محیط ورزشی اجرا می‌شود و در این راستا سالن‌های ورزشی در سطح استان پذیرای دانش‌آموزان دختر و مادران آن‌ها و دانش‌آموزان پسر و پدران آن‌ها به‌صورت رایگان خواهند بود.

شبانی فراشاه با اشاره به تأثیر این طرح بر سلامت دانش‌آموز و خانواده ادامه داد: برای اجرای طرح شهید خرازی در هر شهرستان یک سالن و در سطح شهر یزد در هر منطقه دو سالن اختصاص‌یافته است.

این مأموریت به مدارس محول شده تا با نوبت‌بندی که صورت می‌گیرد، دانش‌آموزان در کنار خانواده ورزش کنند. صبحگاه دانش‌آموزان یزدی با ورزش باستانی آغاز می‌شود.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش‌ و پرورش استان با بیان این‌که طرح شهید طوقانی در صبحگاه مدارس ابتدایی استان برگزار خواهد شد، تصریح کرد: برای آشنایی دانش‌آموزان با ورزش زورخانه‌ای در مراسم‌های صبحگاهی مدارس ابتدایی، طرحی تحت عنوان طرح شهید طوقانی اجرا خواهد شد که در آن دانش‌آموزان با ورزش زورخانه‌ای آشنا خواهند شد.

وی با بیان این‌که برای طرح شهید طوقانی که ویژه دانش‌آموزان پنجم و ششم ابتدایی است، ۵۸ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است، گفت: طرح پایش آمادگی کودکان (پاک) با هدف ارزیابی سواد بدنی و آمادگی جسمانی دانش آموزان نیز در استان یزد اجرایی می شود.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت آموزش‌وپرورش استان یزد در ادامه به طرح‌های ارائه‌ شده از سوی وزارت آموزش‌وپرورش در بخش سلامت اشاره کرد و افزود: طرح مکمل‌یاری قرص آهن و ویتامین دی برای ۱۱ هزار نفر از دانش‌آموزان استان یزد انجام می‌شود و استان یزد جزو استان‌های پیشرو در این طرح است.

وی فلوراید تراپی، سنجش اولیه دانش‌آموزان پایه اول، برگزاری دوره‌های آموزشی ایمنی و کمک‌های اولیه در قالب طرح شهید دادرس، اجرای برنامه آموزش بهداشت برای ۱۷۰ هزار نفر از دانش‌آموزان استان یزد را از دیگر اقدامات صورت گرفته از سوی معاونت تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش‌وپرورش استان یزد عنوان کرد.

شبانی فراشاه در پایان به کمبود نیروی مراقب سلامت مدرسه در کشور و استان اشاره کرد و گفت: در استان یزد ۱۲۰ مراقب سلامت رسمی و استخدام آموزش‌وپرورش داریم؛ این در حالی است که نرخ استاندارد یک به ۴۸۰ نفر بوده و در استان یزد به ۵۰۰ نفر نیروی مراقب سلامت احتیاج داریم.

پایان پیام/ر

منبع: فارس
شناسه خبر: 1501252

مهمترین اخبار یزد: