یزد- معاون بودجه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد با تاکید بر اینکه تکمیل پروژههای نیمه تمام اولویت دولت است، گفت: پروژه جدیدی مگر در صورت اضطرار در استان تعریف نشده است.
زهرا حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دستاوردهای سفر هیئت دولت به استان یزد در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اظهار داشت: در دور اول سفر رئیس جمهور به استان یزد ۱۵۴ طرح با ماهیت عمرانی و اقتصادی مصوب شد که طرحهای اقتصادی به طور عمده مربوط به تسهیلات برای متقاضیان بوده که تعهد آن بر عهده ادارات و سازمانهایی نظیر کمیته امداد، بهزیستی، ستاد اجرایی فرمان امام و … بوده است.
وی بیان کرد: به ۱۵۴ مصوبه دور اول سفر، ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت که سازمان برنامه و بودجه کشور متعهد به پرداخت این اعتبار شد.
حسینی ادامه داد: البته کل اعتبار مصوبات ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است که ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به تعهدات سایر دستگاههای اجرایی و سایر منابع بوده است.
۲,۲۰۰ میلیارد تومان از تعهدات سازمان برنامه و بودجه کشور در سفر دولت یزد تخصیص یافت
معاون بودجه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد یادآور شد: در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، سازمان برنامه و بودجه کشور ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به استان تخصیص داد که ۵۰۰ میلیارد تومان باقیمانده نیز تا پایان سال جاری محقق خواهد شد.
به گفته وی، با اعتبار تخصیص یافته، ۶۸ پروژه در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به بهرهبرداری رسید که از جمله این پروژهها میتوان به ایجاد زیرساختهای شهرکهای کشاورزی، سالن سرپوشیده اختصاصی دو و میدانی مجموعه آیت الله رفسنجانی، ۲۰ کیلومتر از راه اسفندآباد – صفاشهر، احیا و مرمت ۴۸۰ رشته قنات، اجرای سامانههای نوین آبیاری در ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی، رینگ آب شهری و مخزن ذخیره آب اکرم آباد، بهسازی چهار استخر ذخیره آب، اجرای طرح هادی هفت روستا و … اشاره کرد.
حسینی از مجتمع فرهنگی هنری بافق، باند دوم کمربندی ابرکوه و تقاطع غیرهمسطح آن، باند دوم محور اردکان – چوپانان حدفاصل خرانق تا کیلومتر ۳۹، تکمیل مخازن آب معبر سنگ آبی، چهار ایستگاه سنجش آلودگی هوا و خریداری هشت تابلو نمایشگر شهری آلودگی هوا، چمن مصنوعی، سالن ورزشی و زورخانه در برخی مناطق استان، ایستگاه بازرسی فراغه، اجرای بند خاکی گاریز به عنوان دیگر پروژههای بهرهبرداری شده سفر رئیس جمهور به استان یزد یاد کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ پروژه متوقفی در سطح استان یزد نداریم، افزود: پروژههای باقیمانده از سفر اول نیز در دست اجراست.
گازرسانی به ۱۱۷۹ واحد صنعتی استان یزد
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گازرسانی به هزار و ۱۷۹ واحد صنعتی با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد عنوان کرد: این پروژه که در تعهد وزارت نفت بوده نیز از پروژههای سفر دولت به استان یزد است.
معاون بودجه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد با اشاره به پروژه های دانش بنیان اظهار داشت: تکمیل فاز ۱ کارخانه نوآوری درخشان، احداث سالن احمدی روشن در پارک علم و فناوری از پروژه های دانش بنیان استان یزد به شمار می رود.
وی به تشریح دیگر پروژههای شاخص این سفر پرداخت و بیان کرد: مدرسه علمیه خواهران میبد، سه کمپ گردشگری میراث فرهنگی و … از جمله پروژههای نیمه تمامی هستند که با اعتبارات سفر تکمیل و بهرهبرداری شدند.
حسینی با بیان اینکه پروژه جدیدی در سفرهای دولت به استان یزد تعریف نشد، عنوان کرد: اولویت اصلی ما، تکمیل پروژههای قبلی در سفرهای رئیس جمهور به استان یزد بوده است.
۸۰ درصد مصوبات سفر دوم دولت به یزد تکرار مصوبات سفر اول بود
وی افزود: در سفر دوم رئیس جمهور به استان یزد نیز ۶۴ مصوبه داشتیم که ۸۰ درصد آن، تکرار مصوبات سفر اول بودند و از آنجا که از نظر اعتباری در شرایطی قرار داشتند که ممکن بود به بهره برداری نرسند، در سفر دوم دوباره تکرار شدند و در این سفر در مجموع ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان مصوب شد که نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان آن در تعهد سازمان برنامه و بودجه کشور و بقیه آن تعهدات دستگاههای اجرایی بوده است.
حسینی با اشاره به یکی از شاخصترین پروژههای سفر اول و دوم هیئت دولت به استان یزد گفت: پروژه راه آهن یزد – اقلید به صورت نیمه تمام در دولت قبل افتتاح شد اما با پیگیری دولت سیزدهم و با اختصاص اعتبار به آن، کار تکمیل از سر گرفته شد که در صورت تزریق اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان، کل راه آهن یزد – اقلید به بهره برداری کامل می رسد.
وی در مورد راه یزد – طبس (طریق الرضا) عنوان کرد: این مسیر یکی از مسیرهای حادثهخیز استان یزد است که با اعتباری که تاکنون تخصیص یافته، دو فاز آن تکمیل شده و ۳ هزار میلیارد تومان دیگر برای تکمیل این پروژه ۱۴۰ کیلومتری نیاز است.
حسینی با اشاره به سه راه شریانی مهم که هم اکنون در دست احداث است، اظهار داشت: اردکان – چوپانان، بهاباد – دربند – نایبند و خاتم – هرابرجان – رود شور از جمله پروژه هایی هستند که با پیگیریهای مستمر مسئولان استان در دست اقدام است.
معاون بودجه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعتبار اختصاص یافته به هفت بیمارستان استان یزد عنوان کرد: امیدواریم بیمارستان اشکذر و بیمارستان مهریز تا پایان شهریور به بهرهبرداری برسد و بیمارستان بحران و سایر بیمارستانها نیز در صورت تامین به موقع اعتبارات، تا پایان سال تکمیل و بهره برداری خواهند شد.
تامین اعتبار برای ۷ بیمارستان استان یزد
وی با بیان اینکه تعهد تامین اعتبار برای هفت بیمارستان در سفر اول به طور کامل انجام شده است، افزود: در سفر دوم نیز ۲۰۰ میلیارد تومان به این امر اختصاص یافته که ۱۰۰ میلیارد تومان آن در تعهد سازمان برنامه و بودجه کشور و ۱۰۰ میلیارد تومان آن نیز در تعهد وزارت بهداشت است.
حسینی ادامه داد: یکی از پروژههای سفر دوم رئیس جمهور، بیمارستان خاتم است که ۸۰ میلیارد تومان مصوبه سفر دارد که ۴۰ میلیارد آن تعهد سازمان برنامه و بودجه است که امیدواریم با تخصیص آن، بیمارستان خاتم که یکی از مطالبات جدی و آرزوی چندین ساله مردم منطقه است، بهرهبرداری شود.
وی، تکمیل ساختمان انتقال خون شهرستان اردکان و سامانه سیار انتقال خون را نیز یکی از پروژههای مهم سفر هیئت دولت به استان یزد برشمرد و گفت: در سفر دور دوم، تکمیل اورژانسها، تکمیل خانه های سلامت و بهداشت و … نیز مصوب شده است.
حسینی از مرکز فنی و حرفه ای خواهران استان یزد به عنوان یکی از پروژه های مهم سفر یاد کرد و اظهار داشت: این پروژه پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد دارد و چنانچه ۳ میلیارد تومان دیگر به آن تزریق شود، به طور کامل بهره برداری خواهد شد.
وی از فنی و حرفه ای اشکذر به عنوان یکی از پروژههای مهم این شهرستان یاد کرد که با کمک خیران احداث شده و ۱۵ میلیارد تومان دیگر برای بهرهبرداری کامل از آن نیاز است.
اجرای ۳ پروژه مهم آبرسانی در استان
معاون بودجه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد با بیان اینکه در حوزه آب سه پروژه مهم در حال اجراست، عنوان کرد: انتقال آب از خلیج فارس، انتقال آب از سد خرسان۳ و خط پدافندی برای جبران کسری آب، سه خط انتقال آب استان یزد هستند که عملیات اجرایی در هر سه خط جاری است.
حسینی اظهار داشت: رینگ آب شهری یا خط پدافندی آب، یکی از پروژههای عظیم آب شهری است و برای تکمیل آن به ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در صورت تکمیل، دیگر شاهد قطعی آب نخواهیم بود.
وی با بیان اینکه اولویت این دولت، تکمیل پروژههای نیمه تمام است، تصریح کرد: تقریباً هیچ پروژه جدیدی در استان یزد آغاز نشده تا پروژههای نیمه تمام تکمیل شود.