یزد- ایرنا- امام جمعه میبد گفت: زیلوبافی را به عنوان یک هنر و صنعتی پاک باید با فراهم آوردن شرایط لازم توسعه داد تا مانند صنایع کاشی زمینه ساز اشتغال افراد زیادی شود.
به گزارش ایرنا حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی روز جمعه در بازدید از نمایشگاه دومین جشنواره زیلوی برتر و نشست با دست اندرکاران خوشه زیلو افزود: ایجاد ساختار تشکیلاتی در این حوزه برای پیگیری رفع مشکلات مانند بیمه زیلوبافان اهمیت دارد ، همچنین ایجاد کارگاههای متمرکز نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با اعلام آمادگی برای پیگیری مشکلات و مسائل زیلوبافان انجام تبلیغات کافی و ارایه تسهیلات برای رونق کار زیلوبافان و صنایع دستی دیگر را مهم عنوان کرد و در این ارتباط انجام تمهیدات لازم را خواستار شد.
خوشه صنعتی مجموعه ای از واحدهای صنعتی یا تولیدی در یک محدوده جغرافیایی خاص با فعالیت های مشترک در زمینه تولید یک محصول است.
خوشه زیلو، طرحی است که با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد در حال اجراست و طی سه تا پنج سال توسعه کسب و کار زیلو را دنبال میکند .
زیلوبافی در میبد سابقهای دیرینه دارد، برخی سابقه آن را به قرن هشتم هـ . ق و دوره مظفریان نسبت میدهند؛ زیلو یا پلاس، دست بافته ای زیبا و خاص حاشیه مناطق بیابانی است، این فرش با نوع زندگی مردم منطقه تطابق دارد و بخشی از اعتقادات مذهبی، تاریخ، معماری، طبیعت و گویش مردم این نواحی نیز، بر تار و پود آن نقش بسته است.
زیلو نوعی زیرانداز و کفپوش دست بافت است که با نخ بافته میشود و شباهت زیادی به حصیر دارد و در برخی مناطق ایران استفاده میشود.
قدیمی ترین زیلو مربوط به ۸۵۰ سال پیش است که در موزه میبد نگهداری می شود، نفیسترین زیلوی میبد نیز متعلق به قرن ۱۲ هجری قمری است که بر روی آن ۲۴ سجاده طراحی شده و در حاشیه آن نام واقف و تاریخ هزار و ۱۱۸ هجری قمری نقش بسته است.
مرکز شهرستان ۱۰۷ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد و بیش از ۳۰۰ زیلوباف در زمینه بافت و عرضه این صنایع دستی در میبد فعالیت دارند.
هم اکنون بیش از ۳۰۰ زیلوباف در کارگاههای زیلوبافی دایر شده در سطح شهر و روستاهای میبد فعالیت دارند و مرکز ۱۰۷ هزار نفری این شهرستان در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.
شناسه خبر: 179920