یزد - ایرنا - کیفیت نامطلوب نان در اردکان یزد، نارضایتی شهروندان را به دنبال داشته و آنها پیگیری این معضل و رفع آن از سوی مسوولان را خواستار هستند.
به گزارش ایرنا ، یکی از دغدغه های مهم این روزهای شهروندان اردکانی کیفیت نامرغوب نان است به طوری که مسوولان رده بالای شهرستان را بر آن داشته است که پیگیر این مساله شده و زمینه رضایت مصرف کننده را مهیا کنند.
اردکانیها معتقدند مسوولان امر، نظارت کافی بر پخت و پز نانوایی ها ندارند و گویی آموزش کافی در این زمینه ندیده اند و از طرفی نانواها هم علت بی کیفیتی نان را آرد نامرغوب می دانند.
لیلا امیری یکی از شهروندان اردکانی با بیان اینکه به علت پخت نامناسب، قسمت زیادی از نان ها که سوخته و یا خمیر هستند دور ریخته می شوند، گفت: بیش از یک سوم نان خریداری شده به کیسه های نان خشک حواله می شود که این امر علاوه بر افزایش بار مالی خانوادهها باعث هدر رفت سرمایه های کشور می شود.
وی معتقد است با توجه بیشتر به امر آموزش نانوایان، رعایت بهداشت پخت و عرضه نان، افزایش کیفیت آرد تحویلی و افزایش نظارتها، شاهد بهبود کیفیت نان و افزایش رضایتمندی مردم خواهیم بود.
یکی دیگر از شهروندان با اشاره به اینکه بیکیفیتی نان، صدای مردم را درآورده است، گفت: به نظر میرسد یکی از دلایل عدم کیفیت نان، مرغوب نبودن گندم و آرد است و متأسفانه تاکنون اقدام مناسبی از سوی مسوولان برای ارتقای کیفیت نان صورت نگرفته است.
مرتضی افخمی بیان کرد: کیفیت پایین نان سبب میشود تا از میزان ماندگاری آن کاسته و دورریز نان بیشتر شود.
وی با اشاره به اینکه امروزه کیفیت پایین نان به یکی از دغدغههای مردم تبدیلشده است، خاطرنشان کرد: نمیتوان نانواها را تنها مقصر اصلی در این قضیه دانست زیرا عوامل دیگری بر این امر تأثیر میگذارند که باید از ابتدای تولید گندم تا آرد شدن و تولید نان بهدقت مورد بررسی و نظارت مسوولان قرار بگیرد.
این شهروند ادامه داد: قطعاً عدم مرغوبیت گندم به تولید آرد و نانی بیکیفیت و نامرغوب منجر میشود و این بیکیفیتی نان به نارضایتی بسیاری از مردم این شهر منجر شده است.
یکی دیگر از همشهریان اردکانی اظهار داشت: نان این شهرستان از کیفیت و مرغوبیت لازم برخوردار نیست و قطعا نانواها باید در این زمینه توجه بیشتری داشته باشند.
محمد معارف با بیان اینکه نظافت، بهداشت و وضعیت ظاهری در نانوایی ها جزو اولویت ها باید قرار بگیرد، اظهار داشت: نان، قوت غالب مردم است بنابراین نانوایان باید در ارتقا کیفیت نان بکوشند.
با توجه به ادامه گلایه های مردمی در این زمینه، گزارشی از اقدامات انجام شده توسط رییس جهاد کشاورزی برای بهبود وضعیت نانوایی ها و ساعت کاری آنها در ماه مبارک رمضان به امام جمعه این شهر ارائه و برخی پیشنهادات ارسالی مورد بررسی قرار گرفت.
سرپرست فرمانداری اردکان نیز هم از افزایش نظارت برعملکرد نانوایی ها، به منظور رفع مشکلات حوزه آرد و نان شهرستان خبر داد.
حسین سبزواری با اشاره به اینکه نان یکی از اصلی ترین کالاها در سبد غذایی خانوارهاست گفت: رعایت موازین بهداشتی، تولید باکیفیت، عرضه نان به صورت درست درشبکه و رعایت ساعات پخت توسط نانوایی ها از مواردی است که توجه به آن مشکلات به وجود آمده در این حوزه را تا حدود بسیار زیادی کاهش خواهد داد.
وی با بیان این نکته که بازرسی و نظارت بر عملکرد نانوایی ها به منظور بالابردن کیفیت و مقابله قانونی با برخی از تخلفات احتمالی در این حوزه است خاطر نشان کرد: مشارکت بیش از پیش سازمانهای صمت، تعزیرات حکومتی، جهادکشاورزی، اتحادیه نانوایان و شبکه بهداشت در راستای تشدید نظارت بر کیفیت تولید نان در شهرستان صورت خواهد پذیرفت و با متخلفان حوزه آرد و نان به صورت جدی برخورد خواهد شد.
رییس شورای آرد و نان اردکان افزود: سهمیه آرد نانواییهای مناطق و محلات و بخشهای شهرستان بر اساس سرانه جمعیتی مناطق و محلات شهر و روستا و بر اساس مهاجرتهای صورت گرفته انجام شده و در اردکان به هیچ عنوان مشکل کمبود آرد وجود ندارد.
سبزواری از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف احتمالی موارد را سریعاً از طریق شماره ۳۲۲۲۴۷۰۰ اعلام تا در کوتاهترین زمان توسط بازرسین این سازمان به آن مورد رسیدگی شود.
مدیر جهاد کشاورزی اردکان نیز در ادامه به برخی از مشکلات در حوزه آرد و نان اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۹۵، جمعیت اردکان ۹۷ هزار نفر بوده که سرانه آرد درآن زمان ۵۴۰ تن بوده است ولی هم اکنون برآورده های جمعیتی ۱۳۰ هزار و میزان آرد ۹۳۶ تن می باشد.
سید علی حسینی پور با اشاره به اینکه از دیگر مشکلات این بخش، درآمد پایین نانوایی ها است یادآور شد: قیمت نان افزایش پیدا نکرده و این در حالی است که هزینه کارگری و هزینه جاری (آب، برق، گاز) افزایش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تعدادی از نانوایی ها بازنشسته شده و با عدم استقبال جایگزینی روبرو شده ایم افزود: درامد نانوایی ها زیر هشت تن به صرفه اقتصادی نیست ولی باز نانواها مجبور می شوند پخت کنند.
وی با بیان اینکه نانوایی های غیرمجاز و خانگی در سطح شهر زیاد شده که نان را گران می فروشند و از طرفی پخت نان برای سوپری ها باعث شده مردم زمان بیشتری در صف بمانند و ایجاد نارضایی شود اظهار داشت: توزیع نان بدون در نظر گرفتن جمعیت محلات است و کمبود نانوایی در برخی محلات هم دیده می شود.
مدیرجهاد کشاورزی اردکان اعلام کرد: برخی نانواها توانایی پخت بیشتر ندارند و از طرفی درخواست آرد کمتری دارند و برخی نیز توانایی دارند ولی آرد بیشتری درخواست نمی کنند.
در شهرستان اردکان ۱۰۴ نانوایی وجود دارد که ۱۰۰ نانوایی دولتی و چهارنانوایی آزاد است و نیز ۵۷ نانوایی در شهر اردکان، هفت نانوایی در روستای ترک آباد و پنج نانوایی در شهر احمدآباد فعال هستند و این حکایت از تقسیم نامناسب نانوایی ها در این شهرستان دارد.
مرکز شهرستان ۱۳۵ هزار نفری اردکان که در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد متشکل از شهرهای عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است.
شناسه خبر: 269664