یزد پورتال
12 اردیبهشت 1402 - 12:35

پیش بینی برداشت 15 هزار تن گوجه‌سبز از باغات ابرکوه

رئیس جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود پانزده هزار تن محصول گوجه‌سبز اعلا از باغات این شهرستان برداشت شود.

علی‌محمد هوشمند، رئیس جهاد کشاورزی ابرکوه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از این شهرستان در رابطه با برداشت محصول گوجه‌سبز در ابرکوه که یکی از معروف‌ترین، مرغوب‌ترین و شاخص‌ترین محصول کشاورزی استان یزد است، اظهار کرد: امسال به دلیل بارندگی‌ها واب و هوای مساعد شاهد فراوانی محصول در سطح باغات ابرکوه هستیم و پیش‌بینی می‌شود برداشت‌ها تا ۱۵ هزار تن برسد.

وی افزود: مجموع سطح زیر کشت باغات ابرکوه بالغ‌بر ۹ هزار هکتار است که از این میزان ۵۰۰ هکتار به گوجه‌سبز اختصاص دارد که بیشترین میزان آن یعنی ۳۰۰ هکتار سهم دهستان فراغه و مابقی در مریم‌آباد، منطقه علوی، بداف در بخش بهمن و تیجرد است.

رئیس جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: بازه زمانی برداشت محصول گوجه‌سبز در ابرکوه که در انواع شیرازی و کرجی بوده، به مدت یک ماه یعنی از ۱۵ فروردین تا ۱۵ اردیبهشت است و این محصول در ابرکوه به دلیل زودرس بودن و طعم فوق‌العاده خاص، یکی از نوبرانه هایی است که مشتریان فراوانی از سراسر ایران دارد.

بیشترین رنج و بهترین محصول در ازای کمترین سود برای باغدار

حسن افضلی یکی از باغداران ابرکوهی در گفت‌وگو با فارس تصریح کرد: نور مناسب آفتاب و استفاده بیشتر از کودهای حیوانی و دامی و استفاده کمتر از کودهای شیمیایی به‌خصوص ریزمغذی‌ها، محصول گوجه‌سبز ابرکوه نسبت به تولیدات سایر مناطق کشور، طعم مطلوب‌تری دارد.

وی افزود: کشاورزان ابرکوه درختان زردآلو و گوجه‌سبز را در کنار یکدیگر می‌کارند تا در نتیجه گرده‌افشانی، باردهی بهتر محصول را شاهد باشند. این در حالی است که از زمان کاشت یک نهال گوجه‌سبز، مدت سه سال طول می‌کشد تا درخت به باردهی نشسته و در صورت رسیدگی مطلوب و دفع به موقع آفت، عمر هر درخت به ۲۰ سال و میزان باردهی هر یک حدود ۶۰ کیلوگرم می‌شود.

افضلی مهم‌ترین آفات این محصول را قارچ تنه و ساقه، شَته و کرم سرشاخه خوار برشمرد و اضافه کرد: با مشاهده اولین آثار آفت‌زدگی باید اقدام به امحاء آنان با سَم کرد و برای جلوگیری از قارچی شدن تنه و ساقه درخت نیز از کود حیوانی پوسیده استفاده کرد.

وی ادامه داد: نوع آبیاری نیز در میزان باردهی محصول گوجه‌سبز حائز اهمیت است و ما به عینه می‌بینیم که آبیاری تحت‌فشار و قطره‌ای نسبت به آبیاری غرقابی مزایای بیشتری داشته و باردهی را افزایش می‌دهد.

شایان‌ذکر است سرمازدگی، باد، طوفان و تگرگ مهم‌ترین خطراتی هستند که محصول گوجه‌سبز را تهدید می‌کند و کشاورز مجبور می‌شود در طول سال با تمامی این خطرات و آفت‌ها دست و پنج نرم کند تا بتواند شاهد به ثمر رسیدن تلاش‌های خود باشد؛ اما قسمت تلخ داستان جایی است که مجبور است به خاطر برخی کمبودها و فقدان زیرساخت‌های لازم، محصولش را با کمترین سود به دست دلالان بسپارد.

از آنجایی‌که گوجه‌سبز یک میوه نوبرانه است و اغلب به ‌صورت نارسیده برداشت می‌شود و از سوی دیگر به دلیل نبودن زیرساخت‌های لازم جهت نگهداری و یا صنایع تبدیلی و فرآوری، کشاورزان نمی‌توانند مدت‌زمان طولانی آن را نگه داشته و مجبور می‌شوند بهترین و مرغوب‌ترین محصول خود را با کمترین سود ممکن و با قیمتی که دلالان تعیین می‌کنند، عرضه نمایند.

با توجه به این‌که ابرکوه یکی از قطب های کشاورزی استان است شاید بتوان با جذب سرمایه‌گذار برای احداث سردخانه، صنایع تبدیلی و یا حتی یک میدان میوه و تره‌بار، کمی عدالت را در حق کشاورزان اجرا کرده و آنان نیز به میزان رنج ها و تلاش‌هایی که متحمل می‌شوند، صاحب سود و درآمد شوند.

پایان پیام/ف

منبع: فارس
شناسه خبر: 1183148

مهمترین اخبار یزد: