یزد- ایرنا- سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهریز گفت: میزان ابتلا به بیماری تب مالت در سال ۱۴۰۰ به ۱۶ مورد رسید که نسبت به سال قبل از آن، افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر سید علیرضا پورمازار روز سهشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان، افزود: بیماری تب مالت که به بیماری هزار چهره معروف است یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر سید علیرضا پورمازار روز سهشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان، افزود: بیماری تب مالت که به بیماری هزار چهره معروف است یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است.وی با بیان اینکه این موضوع مرتب در شهرستان رصد میشود، ادامه داد: این بیماری بر اثر ورود باکتری از دامهای آلوده به انسان ایجاد میشود و در گوسفند و گاو شیوع زیادی دارد و باعث تلف شدن و سقط جنین در دامها میشود.
وی با بیان اینکه این موضوع مرتب در شهرستان رصد میشود، ادامه داد: این بیماری بر اثر ورود باکتری از دامهای آلوده به انسان ایجاد میشود و در گوسفند و گاو شیوع زیادی دارد و باعث تلف شدن و سقط جنین در دامها میشود.این مسئول با بیان اینکه مهمترین راه جلوگیری از بروز این بیماری، واکسیناسیون دام است اظهار کرد: علائم بیماری ممکن است شدید یا خفیف با شروع تدریجی یا ناگهانی باشد که از علائم شایع آن تب و لرز، خستگی، تعریق، سردرد، درد مفاصل و کمر، بیاشتهایی، کاهش وزن، یبوست، گلودرد و سرفه خشک است.
این مسئول با بیان اینکه مهمترین راه جلوگیری از بروز این بیماری، واکسیناسیون دام است اظهار کرد: علائم بیماری ممکن است شدید یا خفیف با شروع تدریجی یا ناگهانی باشد که از علائم شایع آن تب و لرز، خستگی، تعریق، سردرد، درد مفاصل و کمر، بیاشتهایی، کاهش وزن، یبوست، گلودرد و سرفه خشک است.پورمازار به اهمیت همکاری مردم با کارشناسان بهداشت برای پیشگیری اشاره کرد و گفت: بازرسیهای مشترک بهداشت محیط و دامپزشکی از مراکز عرضه لبنیات سنتی انجام و نمونه برداری از شیر خام صورت میپذیرد و بیماریابی توسط شبکه بهداشت و درمان انجام میشود.
پورمازار به اهمیت همکاری مردم با کارشناسان بهداشت برای پیشگیری اشاره کرد و گفت: بازرسیهای مشترک بهداشت محیط و دامپزشکی از مراکز عرضه لبنیات سنتی انجام و نمونه برداری از شیر خام صورت میپذیرد و بیماریابی توسط شبکه بهداشت و درمان انجام میشود.وی بیان کرد: شهروندان از شیر و فرآوردههای لبنی پاستوریزه یا شیری که به اندازه کافی جوشیده استفاده کنند و قبل از مصرف آن را به مدت سه تا پنج دقیقه بجوشانند و توجه داشته باشند که کف کردن روی شیر به هنگام حرارت دادن علامت جوشیدن شیر نیست.
وی بیان کرد: شهروندان از شیر و فرآوردههای لبنی پاستوریزه یا شیری که به اندازه کافی جوشیده استفاده کنند و قبل از مصرف آن را به مدت سه تا پنج دقیقه بجوشانند و توجه داشته باشند که کف کردن روی شیر به هنگام حرارت دادن علامت جوشیدن شیر نیست.مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
شناسه خبر: 280692