یزد - ایرنا - استاندار یزد گفت: این استان برای پیشرفت به ۲ بال علمی و فناوری و گردشگری نیاز دارد که این در سیاست ها همواره اجرایی می شود.
به گزارش ایرنا مهران فاطمی روز سه شنبه در مراسم افتتاح کارخانه نوآوری درخشان یزد که با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور برگزار شد افزود: یزد نوین در انتظار فرزندان ماست و برای آن آینده نگری شده است.
وی تصریح کرد: امروز پروژهای در استان به بهره برداری رسید که برای من به عنوان مدیر ارشد از افتتاح صدها کارخانه ارزشمندتر است و کام مردم با این افتتاح شیرینتر خواهد شد.
وی اظهار کرد: این کارخانه صرفا یک پروژه علمی و فناوری نیست بلکه کار احیا نیز انجام شده که در این زمینه باید از تمام مسئولان قبلی و فعلی قدردانی کنم که این ریسک را پذیرفتند این ساختمان قدیمی را احیا کنند.
فاطمی گفت: این مرکز در مراحل بعدی با پیش بینی قسمت های مختلف و حمایت شرکت های فناوری و نوآورانه به بهره برداری می رسد.
استاندار یزد با بیان اینکه کارخانه نوآوری درخشان ، مرکز جوشش علمی و فناوری است که اثرات فراوانی برای استان دارد افزود: با تصمیماتی که امروز اتخاذ می شود امیدواریم فازهای بعدی این پروژه هر چه سریعتر به بهره برداری برسد.
در این مراسم کارخانه نوآوری استان یزد در عرصهای به مساحت ۱۷ هزار متر مربع در قالب ۲ سوله سه و چهار هزار متر مربعی در محل کارخانه متروکه نخریسی درخشان افتتاح شد.
عملیات مرمت، آمادهسازی و تکمیل فضاهای این کارخانه، به ۲ فاز اصلی تقسیم شده که در فاز اول، فضایی در حدود چهار هزار مترمربع برای استقرار شتابدهندهها و تیمها در فضای کار اشتراکی ایجاد شده است.
این پروژه با حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، استانداری و پارک علم و فناوری یزد به ثمر نشسته و عملیات اجرایی آن بر عهده سازمان عامل استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری یزد به عنوان توسعهدهنده فضای نوآوری است.
تسهیلات پرداختی صندوق نوآوری برای احیاء کارخانه نوآوری درخشان یزد ۱۰ میلیارد تومان بوده است که ۹ میلیارد تومان آن در قالب تسهیلات توسعه فضاهای نوآوری طی سه مرحله به این طرح اختصاص یافته است.
کارخانه ریسندگی درخشان یزد در سال ۱۳۱۲ توسط حسینعلی هراتی از تجار یزدی ایجاد شد و با سرمایه اولیه ۱۰ میلیون ریال، محصولاتی چون پارچههای پشمی، فاستونی، گاواردین، پتو و سایر منسوجات را تولید میکرد، این کارخانه تا سال ۱۳۷۰ مشغول به فعالیت بود تا اینکه در اثر فرسودگی دستگاهها به ناچار تعطیل شد و سازمان ملی زمین و مسکن آن را تملک کرد، اکنون به همت پارک علم و فناوری یزد و با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مرکز نوآوری تبدیل شده است.
یزد نوین، طرحی ابتکاری از سوی استاندار یزد است که با هدف توسعه استان در چهار سال آینده، برنامه ریزی و به دستگاهها ابلاغ شده است.
شناسه خبر: 597404