یزد پورتال
25 اردیبهشت 1402 - 18:06

ظرفیت‌های گردشگری و میراثی اردکان مغفول مانده است/ اردکان تخت اقامتی کافی ندارد

سرپرست میراث فرهنگی اردکان با بیان این‌که ظرفیت‌های گردشگری باید جایگزین ظرفیت‌های صنعتی شود، گفت: ظرفیت‌های گردشگری و میراثی اردکان مغفول مانده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردکان، مصطفی سپهری ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته میراث فرهنگی برگزار شد، با اشاره به وجود ظرفیت‌های گردشگری و میراث فرهنگی این شهرستان، اظهار کرد: بنا داریم با تقویت ظرفیت‌های موجود گردشگری اردکان را جایگزین صنعت این شهرستان کنیم.

وی با بیان این‌که در حال حاضر وضعیت خوبی در حوزه گردشگری نداریم افزود: اردکان امروز پنج هتل و ۱۸ بومگردی دارد که از این تعداد شش مورد تعطیل است.

سرپرست میراث فرهنگی اردکان با بیان این‌که در حال حاضر کل استان یزد ۱۲ هزار تخت اقامتی داریم، گفت: در سطح شهر اردکان کمتر از ۵۰۰ تخت اقامتی داریم.

سپهری با بیان این که ظرفیت‌های گردشگری و میراثی اردکان مغفول مانده است، تصریح کرد: گردشگری اردکان نیازمند افزایش ظرفیت‌هاست و ما بنا داریم این مهم را با برگزاری رویدادهای مختلف نظیر جشنواره‌های محصولات غذایی، محصولات کنجدی، جشنواره خوراک و نمایشگاه کاربافی با محوریت مد و لباس، جشنواره انار و جشنواره زردک محقق‌کنیم.

وی با بیان این‌که تمام سرمایه گذاری کشور در کشورهای چین متمرکز شده است، گفت: تاکنون سه تور خارجی از گردشگران چین برگزار شده است و بنا داریم این مهم را در شهرستان اردکان تقویت کنیم.

سرپرست میراث فرهنگی اردکان با بیان این‌که متاسفانه شهرستان اردکان در حوزه گردشگری خارجی کار خاصی انجام نداده و در گذشته حرفی برای گفتن نداشته خاطرنشان کرد: یکی از دلایل این موضوع آن است که مسئولان پیشین شهرستان موضوع گردشگری شهرستان را جدی نگرفته و تنها در حرف‌هایشان به این موضوع می‌پردازند و عمل از آنها نمی‌دیدیم.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان اردکان گفت: امسال تغییر جدی در رویکرد مسئولان شهرستان ایجاد شده به گونه‌ای که در حوزه گردشگری شهردار و فرماندار شهرستان اردکان برای اقدامات انجام شده در ایام نوروز تجلیل شدند.

سپهری با بیان این‌که اردکان و میبد در حوزه گردشگری لازم و ملزوم یکدیگر هستند خاطرنشان کرد: در صورتی که این دو شهرستان در حوزه گردشگری با یکدیگر فعالیت داشته باشند قطعا اقدامات شاخص و تاثیرگذاری برای توسعه این صنعت در دو شهرستان رخ خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که راهی جز توسعه هتل‌ها و تخت‌های اقامتی شهرستان نبود برای توسعه گردشگری شهرستان وجود نداشت، هماهنگی‌های لازم برای ایجاد چند هتل در این شهرستان انجام شده و مجوز آن هم گرفته شده است.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان اردکان از اجرای طرح هر روستا یک بوم‌گردی در شهرستان اردکان خبر داد و گفت: این طرح با مشارکت میراث فرهنگی، فرمانداری و یکی از صنایع اجرا می‌شود.

سپهری گفت: در حوزه صنایع دستی هم بیشترین سرمایه‌گذاری ما در حوزه کاربافی است و در حال حاضر یکصد و ۹۰ نفر کارباف دارای مجوز، یک هزار و ۸۰۰ نفر کارباف بدون مجوز در این شهرستان فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: یکی از موضوعات بسیار مهمی که در حوزه کاربافی باید به آن توجه داشته باشیم و در برنامه‌های میراث فرهنگی شهرستان به خوبی جای گرفته ورود کاربافی به عرصه لباس، کیف و کفش و صنایعی از این دست است.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان اردکان خاطرنشان کرد: در حوزه صنایع دستی چند رشته از جمله خورجین بافی، زنجیربافی و برخی صنایع دیگر واقعا حال و روز خوبی ندارند.

وی احیای کمپ کویری و تقویت آژانس‌های گردشگری را از دیگر اقدامات انجام شده و در دستور کار میراث فرهنگی شهرستان دانست و بیان کرد: در حوزه صنایع دستی نیز ۱۹۰ کارباف مجوز دار داریم و ۸۰۰ کارباف داری کارت مهارت داریم.

سپهری در پایان با بیان این‌که ۱۷ کارگاه کاربافی در شهرستان اردکان داریم، خاطرنشان کرد: ایجاد خلاقیت‌های نوین با استفاده از ظرفیت های صنایع دستی نظیر دوخت لباس در کاربافی از جمله اقدامات مناسبت و در دستور کار است.

پایان پیام/الف

منبع: فارس
شناسه خبر: 1214448

مهمترین اخبار یزد: