نخستین جشنواره ملی تولیدات چند رسانهای میراث فرهنگی با تجلیل از هنرمندان برجسته کشوری و برترینهای این دوره رویداد به کار خود پایاد داد.
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، مهران فاطمی استاندار یزد در آئین اختتامیه اولین جشنواره ملی تولیدات چند رسانهای میراث فرهنگی که با حضور مسئولان ارشد وزارت میراث فرهنگی در باغ جهانی دولت آباد یزد برگزار شد، اظهار کرد: هنر مظهر تلاش و کوشش انسان برای به تعالی بیش از پیش بشریت است.
وی با بیان اینکه هنر وقتی موثرتر است که شور و شعور را در کنار هم داشته باشد، افزود: این مهم باید در اولویت تولید آثار فاخر هنرمندان در عرصههای مختلف قرار گیرد.
استاندار یزد یکی از عوامل موثر در توسعه پایدار را نقش آفرینی هنرمندان در قالبتهای مختلف دانست و گفت: مسئولان و مدیران باید با برنامهریزی دقیق و مستمر حمایت از هنرمندان را در اولویت کاری خود قرار دهند.
سند ملی میراث فرهنگی ایران تصویب شد
علی دارابی، معاون میراث فرهنگی وزیر میراث فرهنگی در این مراسم با اشاره به ظرفیتهای میراثی استان یزد، اظهار کرد: امیدواریم این رویداد زمینه بهرهمندی بیش از پیش از داشتههای میراث فرهنگی استان یزد را فراهم کند.
وی با اشاره به اهمیت رویکردهای دولت سیزدهم در حوزه میراث فرهنگی، گفت: ۱۰۲ برنامه خاص و ویژه برای توسعه میراث فرهنگی در ایران اسلامی تدوین و در دستور کار قرار گرفته است.
دارابی مرجعیت بخشیدن و افزایش اعتبارات بودجهای میراث فرهنگی را از جمله مهمترین رویکردهای وزارت میراث فرهنگی در دوره کنونی دانست و بیان کرد: تلاش داریم بتوانیم با این نگاه جایگاه میراث فرهنگی را افزایش دهیم.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی با اشاره به افزایش دو برابر بودجه حوزه میراث فرهنگی کشور، تأکید کرد: ما برای معاونت میراث فرهنگی سالانه ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.
وی جذب مشارکت تمام ایرانیان جهان را برای حفظ، مرمت، معرفی و نگهداری میراث فرهنگی را یکی دیگر از رویکردهای جدی وزارت میراث فرهنگی دانست و بیان کرد: ایجاد حلقه سفیران میراث فرهنگی از جمله موثرترین برنامههای در دستور کار است.
دارابی تدوین و تصویب سند ملی میراث فرهنگی ایران را از جمله اقدامات شاخص انجام شده در دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: اجرایی شدن آن به مشارکت تمام عناصر مدیریتی، اجرایی، پژوهشی و علمی کشور نیاز دارد.
در بخش فضای مجازی نخستین جشنواره ملی تولیدات چند رسانهای میراث فرهنگی از فرزین احمدی برای اثر قلعه رودخان، سیدجمال میرجعفری برای اثر جلوههایی از آئینهای سنتی، سیدعباس ضیائی برای اثر تخمکار استاد تار، علی نیکوکار برای اثر یزدگرد دو، حمید اماندادی برای اثر میراث هرمزگان و محمدرضا ترشیزی، در بخش گزارشکوتاه فضایمجازی از نسرین شهابی برای اثر سردار ملی، در بخش کلیپ نیز از محمدحسین جوهری برای اثر کرمانشاه غیرت بیدار و مسعود مفیدی برای اثر ترکمن من، تجلیل شد.
سلماز ملکی برای اثر آخماز، میترا راستگو برای اثر غمخرم، تکتم اعتبار برای اثر شهر مهربان، فرشید سلامت برای اثر راهبندان و منصوره توحیدلو برای اثر رواق عرش به عنوان نفرات برتر بخش رادیویی معرفی و تجلیل شدند.
در بخش گزارش تلوزیونی نیز رتبههای برتر به اعظم فریدون مقدم برای اثر ابریشم در پیله مشکلات، سکینه میرطاهری برای اثر سفر به جهانیترین شهر ایران، علیرضا کاویانراد برای اثر من ایرانیم و سیدمسعود صفوی برای اثر شکرستان اختصاص یافت.
جایزه برگزیدگان بخش مستند کوتاه، نیم بلند و بلند نیز به پرویز رستمی برای اثر «هفت سنفونی زاگرس»، محمدبردبار برای اثر «چیزهایی که زمان با خود برد»، محمدرضاسنگوری برای اثر «تپه حصار»، هادی آفریده برای اثر«صف سلام»، ناصر منصور افشار برای اثر«شهر سوخته» اهدا شد.
در بخش فیلم کوتاه و نیم بلند از محمدمقیم پور بیژنی و مهربان، مهدی ایمانی برای اثر پریزاد، محمدبایدار برای اثر نوشابه مشکی، محمدرضا مرادی، مجتبی رنجبر برای اثر آفتاب گرگ و میش تجلیل شد و رتبه برتر بهترین بازیگر نقش اول مردم علیرضا دیلمی برای اثر نوشابه مشکی اختصاص یافت.
در این مراسم از انسیه شاه حسینی، احمدرضا درویش، پرویز شیخهادی، جهانگیر الماسی، رسول صدرعاملی، محمدرضا شریفینیا، یونس شکرخواه، محمد داودی، جواد قارایی، جواد انصافی، حسن بلخاری و اقبال واحدی به عنوان بازیگران، کارگردانان، هنرمندان پیشکسوت و مجریان شاخص کشور تجلیل شد.
پایان پیام/الف